Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o námorníkovi, ktorý zázračne prežil stroskotanie lode pri pobreží Islandu, inšpirovaný skutočnými udalosťami. V marci 1984 sa pri pobreží Islandu niekoľko kilometrov od pobrežia potopila rybárska loď s celou posádkou. Jeden jej člen však navzdory všetkým fyzikálnym zákonom prežil šesť hodín v Severnom ľadovom oceáne, bez pomoci priplával k brehu a prežil i cestu cez pusté lávové polia. Lekári podrobili Guliho množstvu testov, aby zistili, ako je také niečo možné... (STV)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (122)

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Chatrná bárka, pár nalitej rybářů a tragédie o jaké se na Islandu dodnes vypráví je na světě. Do hollywoodský katastrofy to má naštěstí tak daleko, jak daleko musel tuleňovitý rybář Gulli uplavat v ledové vodě. Pro mě jsou tyhle neužvaněná dráma naprostou lahůdkou, parádní příroda ve své nejkrutější podobě proti neuvěřitelné vůli hlavního hrdiny přežít. 80% ()

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Přilákalo mě jméno Baltasara Kormákura. Svatba se mi líbila, ale Hluboko je opravdu hluboko. Hluboko pod průměr. Přežít ve studené vodě je úžasné a moc fandím lidem, kteří se dostali do svízelné situace a přežili. Sebeúžasnější námět ale nestačí. Poměrně ploché zpracování námětu ještě dorazil příšerný dabing. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Islandský surviválek o rybáři, který se zachránil několikahodinovým plaváním v Severním ledovém oceánu, a ze kterého vyplývá, že tlusťoši mají v ledové vodě daleko větší šanci na přežití díky tuku, který udržuje teplotu a nadnáší nad vodou. Slušnej film, akorát já otevřený moře a vodu moc nemusím, tak jen lepší tři. 69% ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Bergsteinn Björgúlfsson je skvelý kameraman. Natoľko pohlcujúce a do deja vťahujúce zábery, ktoré stavajú diváka do priameho stretu so všetkým, čo Guli prežíva, bez jediného ústupku surovej realistickosti, keď do nás necháva búšiť vlny, hľadieť na mŕtvoly klesajúce ku dnu, prežívať mučivé bolesti, cítiť tlak vody na hrudník, triasť sa od podchladenia, liezť po drsných kameňoch a zabodávať stvrdnuté horniny do nôh nenavyknutým divákom istotne otrasú. Chladná surovosť a precízna nádhera scenérií a námorných záberov sú postavené do priameho kontrastu, snaha zachrániť sa na otvorenom mori zdôrazňujúca miniatúrnosť človeka v súboji s prírodou však nemá tú silu, ako napríklad All Is Lost. 20-minútový úvod, ktorý má za úlohu nás zoznámiť s postavami (ale vzhľadom na to, ako rýchlo sú vyradené z hry je tak vykonané len letmo a veľmi zjednodušene) a polhodinu zmietania sa v mukách strieda záverečná tretina, v ktorej sú nám predkladané pokusy o objasnenie, ako to mohol prežiť (zbytočne a otravne prekladané fragmentami z minulosti). V tejto časti, zdá sa, Kormákur vyjadruje svoj osobný názor, keď až absurdne zosmiešňuje a banalizuje pokusy vedcov o zistenie pravdy, ktoré síce ako také v podobe, v akej nám ich servíruje rozhodne smiešne sú, ale tento dehonestujúci prístup a podkopávanie vážnosti témy mi nie je po chuti. Kormákur nepozná mieru, ani čo sa týka zlatej strednej cesty medzi chladnou severskou faktickosťou a tlačením na city. Inak však nie úplne všedný postup vykreslenia skutočnej udalosti, vynikajúca kamera a Ólafur Darri Ólafsson to trochu vytrhávajú z vôd priemeru. 65% ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Technicky kvalitne sfilmovaná zaujímavosť o týpkovi, ktorému sa pre fyzické predispozície podarilo neslýchané. Flashbacky, ktoré nám o ňom hovoria viacej, herecký výkon hlavného predstaviteľa, ani širokoúhlo a cez filtre nasnímané prostredie islandskej lokality však neubránia dojmu, že to malo ostať na poli kvalitného dokumentu. Divák, odchovaný na dokonalých búrkach, čaká od podobného celovečeráku predsalen hutnejšiu story. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (12)

  • Na dotaz, proč se ve filmu tak často kouří, odpověděl režisér Baltasar Kormákur: "V 80. letech na Islandu kouřil úplně každý." (chelseaman22)
  • Režisér Baltasar Kormákur uvažoval, že snímek natočí ve Španělsku, nakonec se ale pro věrohodnost rozhodl pro Island. (chelseaman22)
  • Zástupcovia Islandu zvolili snímku Hlboko ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2013. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

20. Dny evropského filmu oslaví kulatiny

20. Dny evropského filmu oslaví kulatiny

06.04.2013

V tomto roce vstupují 20. Dny evropského filmu do nové dekády - letos je to 20 let od vzniku filmové přehlídky. Program zahrnuje na 48 filmů z více jak 25 evropských zemí. Praha 11. - 18. 4. / kina… (viac)

Reklama

Reklama