Reklama

Reklama

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Hudobný videoklip

Recenzie (234)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Luxus. Človek, ktorý sériu stvoril i zabil, sa ju rozhodol oživiť - a podobne ako bol Seed of Chucky prekvapivo zlý film, je Curse of Chucky až šokujúco skvelý oldschool horor. V prvom rade je to dôstojné pokračovanie, ktoré skvelo prepája čiernohumorné diely 4 a 5 s originálnou trilógiou a rozvíja mytológiu ďalej. Má síce svoje muchy (o predvídateľnom scenári sa dá slušne povedať, že je to 80s rutina), no je úžasné po dlhom čase vidieť poctivé pokračovanie starého hororového franchisu. ()

cjmafia 

všetky recenzie používateľa

Chucky se vrátil a přivedl sebou skvělou atmosféru let, kdy se na horory koukalo nejlépe, tedy let osmdesátých. A pro mě je tento díl uprímně velikým překvapením na to, že se jedná o pouhý videofilm. Herci bych řekl, že jsou vedlejší a jestli Vás mají štvát, tak se jim to zaručeně povede a přejete jim krutou smrt roztomilou panenkou, která přesvědčí, že ze své kreativnosti neztratila vůbec nic. Určitě potěší scény titulkové scény, takže nevypínat. Jsem sice spokojen, ale přece jen na čtyři hvězdy to nevidim k těm mi tam ještě něco chybělo. Silná trojka. 6,5/10. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý hororový thriller, ktorý je už šiestym pokračovaním tejto slušnej hororovej série. Má celkom dobrý príbeh o mladej žene na vozíku, ktorá dostane záhadný balíček s bábikou Chuckyho, čomu nevenuje veľkú pozornosť, no ešte v ten deň príde o mamu, pričom všetci veria, že spáchala samovraždu. Kvôli tomu sa k nej načas presťahuje sestra aj s rodinou, aby jej mohli pomáhať, ale Chucky sa nezastaví, kým sa všetkých nezbaví. Spracovanie sa mi páči, v rámci tejto série mi sedí nielen ten pôvodný hororovejší štýl, ale aj ten následný smerovaný viac ku komédii, no obával som sa, že tentoraz budú zase experimentovať, ako je to v poslednej dobe zvykom, ale nestalo sa. Tvorcovia to pojali starým dobrým spôsobom, dej sa odohráva prakticky celý čas v jednom väčšom dome, takže sa môže postupne budovať atmosféra, sadlo mi zloženie postáv, nechýbajú prakticky žiadne typické prvky tejto série, ako postava dieťaťa, ktoré ako jediné vie, že Chucky je živý a podobne. A v druhej polovici sa to už aj slušne rozbehne, takže v rámci možností si ani nemám moc na čo sťažovať, bavilo ma to. A veľkú pochvalu si zaslúži, že sa nejedná len o nejaký samostatný film, ale dej priamo súvisí, prípadne rozšíri udalosti z predchádzajúcich dielov a poteší aj niekoľko záverečných sekvencií, v ktorej nechýbajú ani staré známe postavy. Čo sa týka tých samotných hororovejších scén, síce nie sú výraznejšie nápadité, ale aj tam sa všetky celkom vydarili a poteší aj pár slušných krvavých momentov, obzvlášť scéna s farárom. Herecké obsadenie je úplne ideálne, všetky postavy majú svoj priestor a prišli mi dostatočne sympatické, takže tu nemám ani najmenší problém. Réžia a technická stránka sú výborné, pochváliť musím hlavne vizuál, ktorý ma svojou kvalitou dosť prekvapil, je tu množstvo dobrých obrazových nápadov, funguje aj atmosféra, tu je takmer všetko v poriadku. Výnimkou sú jedine tie niektoré digitálne scény s Chuckym, tu by som skôr ocenil klasický štýl, ale ani toto nie je žiadny väčší problém. Chucky je stále takmer rovnako výborný, ako predtým, bavil ma vždy, keď bol v zábere, ale mohol viac hláškovať. Boli tu dve skvelé hlášky, ale ani jedna nebola z jeho úst. Takže celkovo som nadmieru spokojný, Chuckyho som nikdy nepovažoval za nejaký žánrový vrchol, ale prakticky celú sériu mám rád a tento diel jej v ničom hanbu nerobí. U mňa je na úrovni prvých dielov. 76% ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Jestli jsem to dobře pochopil, tak je to prequel k předešlým dvěma částem a zároveň hold složený prvnímu Child´s Play. Mancini tentokráte upustil od komedie a vsadil na atmosféru a napětí. To se mu do určité míry povedlo stejně tak, jako práce s Chuckym, ale marná sláva. Gumová panenka v dnešní době jako vážná hororová figurka nefunguje. Nicméně řemeslo slušné. 70% ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

No v první půlce jsem myslel že napařim ODPAD! protože, mě tam srala hudba, herci, jak Chucky vypadal... prostě všechno! Po nějaký době se to celkem rozjelo, začalo se vraždit, Chucky konečně začal mluvit.. atd.. jeden z mála filmů, který jsem první půlku nesnášel a druhou mě přesvedčil, že se to dá ješte zachránit. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (26)

  • Tento film jako jediný ze série poukázal na minulost Charlese Lee Raye (Brad Dourif). (Lajty)
  • Herečka, ktorá stvárnila postavu dievčaťa menom Nica, Fiona Dourif je dcérou Brada Dourifa, herca, ktorý zapožičal svoj hlas Chuckymu. (beso74)
  • Když Nica (Fiona Dourif) kontroluje v ložnici svojí matku, lze si všimnout, že stojí, i když má být na invalidním vozíčku. (korbitch22)

Reklama

Reklama