Reklama

Reklama

Temné sily

  • Česko Tichý experiment (viac)
Trailer 1

V roku 1974 oxfordský profesor Joseph Coupland (Jared Harris) osloví mladého Briana McNeila (Sam Claflin), aby mu asistoval ako kameraman a nafilmoval experiment, ktorý chce vykonať na pacientke Jane Harperovej (Olivia Cookeová) s pomocou svojich študentov, Krissi Daltonovou (Erin Richardsová) a Harrym Abramsom (Rory Fleck-Byrne). Jane, mladá žena bez spomienok na minulosť, ktorú odmietlo vychovávať viacero pestúnskych rodín, verí, že je otrokyňou bábiky Evey, ktorá ju obdarila telekinézou a dáva jej nadprirodzenú moc hýbať predmetmi a ovládať ľudí. Profesor Coupland drží pacientku v bdelom stave, ale izolovanú od okolitého sveta vo vzdialenom dome na samote. Aby ju vyliečil, plánuje vyvolať z jej tela zlú energiu, vložiť ju do skutočnej bábiky a napokon ju zničiť. V dome sa počas experimentu začnú odohrávať podivné udalosti. Kameraman Brian s pacientkou súcíti a je mu Jane ľúto. Keď skúma tetovanie na jej tele, náhodou odhalí nielen obrovské tajomstvo jej  minulosti, ale aj skutočnú motiváciu profesora Couplanda, prečo sa vlastne podujal vykonať tento nebezpečný experiment. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (68)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Brian je mladým, ambicióznym kameramanom spoločnosti "El Audio Visual Department", túžiacim po jedinej veci. Natočiť film, ktorý zaujme širokú masu ľudí. Jedného dňa ho osloví miestny, univerzitný profesor Joseph Coupland, ktorý ho žiada aby sa podieľal na tvorbe dokumentu, skúmania, mladej, psychicky labilnej Jane Harper. Tá by mala podla profesorových predbežných výsledkov, doposiaľ z neznámych dôvodov, disponovať kinetickými schopnosťami. Napriek tomu, že školská rada experiment vyslovene zakáže, profesor prenajíma starší, opustený dom v rekonštrukcii, aby pokus, raz a navždy dotiahol dokonca. Ako domrviť "skutočný" prípad, aneb repete rubriky "Ako to nespackať". Bolo miestami až smiešne sledovať tie predvídateľné, nefungujúce lakačky, či snahu o budovanie atmosféry (povešaný mackovia na špagátiku? To snáď nemysleli vážne). Až na pár scén v záverečnej 10 minútovke, je "The Quiet Ones" je veľmi nevýrazným snímkom, ktorý napriek snahe o neustále dianie "niečoho", neponúkol nič, čo by som si pamätal. Napínavejšie pôsobí aj reprízovaná "Súdna sieň". Neverím, že toto niekoho naozaj vystrašilo. Kiež by som bol tak zhovievavý ako moji horor kamaráti a rozdával hviezdičky jak karty pri mariáši. No bohužiaľ - 40%. ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Klasickej problém slabejch hororů se nevyhnul ani tomuhle dílku. Tvůrci nadhodí téma, OK. Udělají atmosféru, OK. Film pozvolna začne být zajímavý a pak lup, zhruba v půlce už scénárista neví, co s tím a plácá se od jedné blbosti k další až do finále, které je obvykle úplně nejblbější. Celé to má 93 minut, ale subjektivně mi to přišlo o dost delší. ()

Reklama

MareT. 

všetky recenzie používateľa

Bohuzel je to jeden z tech filmu, kde vsechno splyva. Je to mistama dost neprehledne a v jedne chvili se dej zastavi a preslapuje na miste a divak ztraci zajem o nasledujici udalosti. Mistama vas zvuk ohlusi a tak se leknete, ale jinak nas neceka nic co jsme v poslednich letech nevideli nejmene petkrat. ()

cariada 

všetky recenzie používateľa

Místy až moc ukecané hlavně první část filmu , pak už konečně pěkně řádí i posedlá Jane, která je pěkná, ale zároveň dost šílená. Asi nejhorší postava je autor experimentu profesor. Konec byl zajímavý a i nečekaný aspoň z části. Určitě bych si to dovedl představit o něco kratší, aby to mělo lepší spád. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Zvedavý profesor a jeho výskumnícky tím začnú študovať dievča pri ktorom sa sústreďujú podozrivé energie, snažiac sa objaviť prítomnosť niečoho neprirodzeného, čo ale nemusí skončiť podľa ich predstáv... Zľahka inšpirovaný parapsychologickým experimentom zo 70. rokov, dobovo zasadený a štýlovo natočený kúsok v duchu starších hororov, avšak obohatený o moderné found footage spracovanie, ktoré ale našťastie nezožralo celý film a je tu využívané vcelku rozumne. Nemôžem síce povedať, že by to bola nejaká bomba, alebo že by to vydesilo, či ponúklo niečo špeciálne, ale bavil som sa. Proste to bol príjemne natočený a dobre pozerateľný retro horor. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • Film volně vychází z „Philipova experimentu“, parapsychologického pokusu provedeného v roce 1972 v Torontu v Ontariu, jehož cílem bylo zjistit, zda subjekty mohou komunikovat s fiktivními duchy prostřednictvím očekávání lidské vůle. (Johnny.ARN)
  • Scénu s Kirlianovým fotografickým experimentem, viděnou objektivem Brianovy (Sam Claflin) 16mm kamery, natočil sám herec Sam Claflin, nikoli však kamerou, kterou používá jeho postava, ale současnou profesionální kamerou Alexa kameramana Mátyáse Erdélyho. Režisér John Pogue se domníval, že to pomůže dosáhnout syrového vzhledu found footage. (Johnny.ARN)
  • Historické fotografie zobrazené během závěrečných titulků filmu nejsou skutečnými osobami, které inspirovaly příběh filmu. Fotografie, které jsou falešné, mají představovat skutečné lidi, ale ve skutečnosti jsou to jen herci. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama