Reklama

Reklama

Epizódy(77)

Obsahy(1)

V roku 1762 zúri v paláci kráľa Young-joa medzi najmocnejšími veľmožmi krajiny nemilosrdný boj o moc. Korunný princ sa stane obeťou intríg a podvodov; jeho vlastný otec ho má v pláne nechať umrieť hladom. V búrlivom prostredí sa stretávajú tri deti rovnakého veku: odvážna sirota Song-yeon, ktorú jej strýko predal na kráľovský dvor ako dvornú dámu, Dae-soo, budúci eunuch, ktorý ešte nepodstúpil obávanú kastráciu, a schopný Lee-San, syn zavraždeného korunného princa a vnuk panovníka. Tri deti medzi sebou uzavrú priateľstvo na život a na smrť.
Korunný princ Sado je uväznený v ryžovej debni, pretože jeho otec, kráľ Young-jo, ho podozrieva z prípravy sprisahania proti korune. V zúfalstve poverí svojho syna Lee-Sana, aby kráľovi ukázal maľbu, ktorá má zmierniť otcov hnev proti nemu. Avšak Lee-San svojho starého otca nepresvedčí a ten ho naviac spolu s jeho matkou vyženie z paláca... (Incantator)

(viac)

Recenzie (2)

Sejong 

všetky recenzie používateľa

Můj Překlad Tento seriál mi připadá jako režisérův Magnum Opus. Viděl jsem jej po seriálech Daejanggeum, DongYi a Heo Joon. Vystupují v něm snad všichni herci, kteří jsou v těch ostatních seriálech. Seriál je velmi dlouhý, ale pořád je na co se dívat. Objevují se v něm témata, která jsem jinde neviděl. Zápletky tak zamotané a lstivé, že bych antagonistům nejraději nafackoval. Člověk si nemůže být ničím jist. A jelikož je příběh realistický a postavený na historických základech, je vážný a v částech velmi smutný. Napínavé části vás nutí sledovat další a další díly až do hluboké noci. Žádné Deus ex machina se nekoná a postavy jsou semleté skutečností. Herecké výkony jsou výborné a uvěřitelné. Uvědomil jsem si, jak dobrý herec je Soon-jae Lee. Seriál se mi líbil natolik, že jsem k němu vytvořil český překlad (to je podruhé, co se mi to stalo) a je to znovu ten stejný režisér. ()

wdc 

všetky recenzie používateľa

Historické drama s mnoha palácovými intrikami. Dobře natočené. Kromě intrik je to hodně o politice, kompromisech, loajalitě. Takový zajímavý prvek byl vliv moci/postavení na jednání člověka. Konec smutný. Děkuji za titulky. ()

Reklama

Galéria (12)

Reklama

Reklama