Reklama

Reklama

Kráľ Harald je zaskočený nečakanou návštevou Ivara a jeho brata Hvitserka. Ivar sa chce pomstiť Lagerthe za smrť svojej matky Aslaug. Harald prisľúbi vyplávať s Ivarom do Kattegatu, ale chce niečo na oplátku. Medzitým sa kráľovná Astrid pokúša doručiť Lagerthe správu o chystanom útoku. Biskup Heahmund je stále v zajatí, ale Ivar mu dáva na výber – buď bude bojovať po jeho boku, alebo zomrie. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (16)

0verseer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bjornov návrat je ďalšia z množstva kardinálnych dier v scenári a pri sledovaní toho ako si len tak pripláva do Kattegatu ma napadlo len jedno: What the fuck?! Len tak si traja vikingovia kdesi v Afrike utečú niekoľkonásobnej presile po piesočnej búrke?! Nikto z domorodcov ich neprenásleduje?! A len tak sa dostanú cez púšť k svojim lodiam a posádke, ktoré dovtedy boli bohvie kde?! No zjavne mali veľmi pokročilé navigačné technológie, na toto by sledovanie Severky rozhodne nestačilo. Inak vývoj ostatných udalostí ponúkne taktiež jedno veľké guľové, Astrid, jej flashbacky s Lagerthou a následný šuk s bandou rybárov, Flokiho návrat na Island s frfľajúcou skupinkou skalných vyznávačov Odina, Bishop podrezavajúci jedno severské tupelo a banda ďalších tupiel následne zvolávajúcich jeho meno, o udalostiach v Anglicku ani nehovoriac. Toto má niekoho baviť? Už som sa po minulej epizóde tešil, že to opäť chytá kvalitu, ale toto je len ďalšia podpriemerná epizóda. S touto sériou je to zatiaľ ako na húsenkovej dráhe a mne nezostáva dúfať, že v ďalšej epizóde to pôjde opäť po dnešnom páde (kvalitatívne) hore. ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Takže naš Bjorn sa oslobodil a zdrhol od arabášov jak prašivý pes a mžikom cakumprásk je v Kattegate (ale tak rýchlostné presúvanie malo u riti aj GOT takže dobre). flokiho pasáž o prde a verím, že celá jeho linka bude o prde (fakt ho už niekto prosím odjebte). Pasáž s Astrid sa dá zhrnúť slovami tak ti treba trúba. No a náš biskup sa rozhodne, že bude bojovať po boku severanov (asi má byť takou much crazy verziou Athelstana). Hej a vo Wessexe sa kráľ vráti na vypičencove sídlo. Slabá epizóda. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Keď sa zdá, že to konečne tvorcovia prestávajú preháňať tak Lagerthe pomôže muž verný Haraldovi a dokonca sa z Byzantskej ríše v pravú chvíľu vráti Bjorn. Už jeho prežitie popravy v úvode je prehnané, ale jeho "nečakaný" návrat ani nie je možné slušnými slovami opísať. Zlaté úvodné série s 10 časťami, prešľapov bolo málo a celé to dávalo aký-taký zmysel, ale teraz bol asi najzaujímavejšou časťou príchod Flokho výpravy na Island v dvojminútovom prestrihu... ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Šestá epizoda byla plná nepříjemných překvapení. Začalo to lokální písečnou bouří, slovem lokální myslím omezená na jedinou pidioázu, takže se celé okolí koupe ve slunečních paprscích. Flokimu je dovoleno založit na Islandu náboženskou komunitu, z toho jsem nadšením bez sebe, ale vrchol všemu nasadila Astrid, která si z nepřátelského středu namátkou vybere posla k Lagerthě, a ten následně splní svěřený úkol, to byl ženiální tah. V pravý čas se opět objeví Bjorn... Když si vzpomenu, jak Vikingové začínali, je mi smutno. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Včetci sme zvedaví na pokračovanie cliffhangeru, ktorý skončil púštnou búrkou. Keďže ide o cliffhanger, postavy prežijú. Astrid vymýšľa pre Haralda v lese útekovú predohru. Ivar idúci za Haraldom je ale zaujímavejší, aj so svojím väzňom, čo púta pozornosť. Dá ponuku Haraldovi aj Hammondovi a tak to bude vyzerať zaujímavo, intrigánsky aj krvavo. Angličania sa sťahujú do niekdajšej dominanty Wessexu. Hvitserk nedôveruje Ivarovi, ktorý mu prezrádza sovje ambície. Astrid sa rozhodne varovať Lagerthu pred blížiacou sa pohromou, posol si ale vyžiada všetko, čo môže ponúknuť. Múdro. Floki sa dostáva aj so skupinou na svoj vysnívaný ostrov, no skupina nie je nadšená. Lagertha im povoľuje odchod, čo niektorí berú ako prejav slabosti. Heahmund v putách zabíja Vikinga, čím spečatí dočasnú oddanosť Ivarovi a dav to pozitívne privíta. Možno počas nejakého tréningu zabije piatich a domáci budú stále nadšení. Bjorn sa vracia rýchlosťou svetla. Aj cez nelogickosti bol dej zaujímavý. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama