Reklama

Reklama

Anglosasi sa slávne vracajú do prázdneho mesta York. Keď si však uvedomia, že padli do pasce, je už príliš neskoro. Ďalšie víťazstvo severanov je spečatené zajatím anglického biskupa Heahmunda (Jonathan Rhys Meyers). Kráľ Ethelwulf prikáže strategicky ustúpiť. Do Kattegatu sa vracia Floki, ktorý rozpráva o svojej ceste do krajiny mocných bohov. Od Lagerthy sa však vrúcneho privítania nedočká, pretože kráľovná potrebuje každého schopného muža využiť na obranu Kattegatu pred kráľom Haraldom. Bjorn a Halfdan sa plavia v Stredomorí. Keď sa vydajú do severnej Afriky navštíviť arabského emira, nové prekvapenia nedajú na seba dlho čakať. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (22)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Invar akosi rýchlo stratil chuť pomstiť sa Lagerthe,aj keď znenazdajky sa táto téma objaví. Zajatie bishopa a vôbec vlákanie Vikingov do takejto pasce je tak smiešne,že Sasov by už dávno museli vyhubiť potkany ak by ich taktika boja bola tak naivná ako ju predkladajú tvorcovia seriálu. Floki (ako inak) túži obývať Island, kam mal doplávať až v roku Invarovej smrti po 5 ročnom drancovaní Anglicka. Že Björn železný prežije plánovanú popravu zo strany Byzantských moslimských bojovníkov so 4 cm kúskom železa v ruke je jasné každému. Každý diel je stereotypným obrazom toho,ako sa všetko v poslednej chvíli obráti v prospech Vikingov a neuveriteľne to unavuje (s výnimkom Ragnarovej dobrovoľnej cesty za popravou). ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další nehorázná řezničina, která je znovu vyšperkovaná minipříběhy (válečník s kladivem), které tomu dávají ještě intenzivnější charakter. Pětka má zatím zřejmě nejlepší akci a konečně začíná být pořádně vidět popularita seriálu a s tím spojený štědrý rozpočet. Floki je značně mimo, ovšem skvěle zahraný. ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Spoilery! Další kvalitní díl. Ivar opět vymyslel zajímavou léčku, čímž rozpoutal moc hezkou krvavou vřavu. Dějová linka ze Sicílie mi doposud přišla maximálně debilní a nezajímavá. Po tomto dílu se vše změnilo. Pánové ukázali, že sice mají svaly, ale s mozkem je to horší. Takže pánové, mám pro vás radu zdarma. Pokud vás někdo pohostí shemale dárkem, tak to s vámi rozhodně myslí zle. Takže snad až na to, že se bohužel vrátil kretén Floki, tak to nemělo chybu. Doporučuji si užívat Lagarthu. Mám trošku takové tušení, že její dny budou co nevidět sečteny. ()

Rami 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

To, jak moc je seriál autentický s realitou, neřeším. Je to prostě jen seriálová zábava na motivy přibližných historických reálií. Ale to, co jsem si v minulých sériích užíval, mě dnes bodá u srdce. Nebo spíš už to není ono. Mám teď namysli boj - zejména v tomto díle. Všichni jen řvou a skutečná strategie nikde. Bohužel chybí i zdravý rozum. Vojáci/válečníci se zmateně motají, aby mohli být snadným cílem. Z logiky věci není žádná taktická výhoda soukat se po jednom z jedněch míst do druhých na nepřítele, když by vlastně stačilo nepříteli zabíjet pomalu ale jistě toho jednoho bojovníka za druhým a ani se nezadýchat. Vojáci se ale zachovali úplně nelogicky. Prostě fuj... Dvě hvězdy dávám jen pro atmosféru, kulisy, kostýmy atp. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V prvej desaťminútovke tu máme kvalitnú bitku v Yorku, ktorá ale bohužiaľ začala na veľmi nelogických základoch vyjdenia Vikingov z kanálov, pričom sa ich Angličania nepokúsili pri vychádzaní z kanálov zastaviť, ale radšej počkali, kým sa ich počty zvýšia, a až potom začali bojovať. Ivar z určitch dôvodov dáva Hemondovi ešte šancu v boji – požičia mu koňa, lebo je vraj príliš great warrior. Neskôr sa ho zajatého rozhodne zobrať do Kattegattu. Floki sa vracia do Kategattu a znepriatelí si Lagerthu rozprávaním o svojom ostrove, na ktorý chce zobrať len true believers. Angličania sa cítia porazení. Hvitserk navrhne Ivarovi, aby odišli domov zabiť Lagerthu aj Ubbeho predtým, ako sa vráti Bjorn. Ten sa s Halfdanom dostane do púšte na návštevu mocného služobníka imperátora. Sprvu príjemné dobrodružstvo sa našťastie pre diváka postupom času stáva nechutnejším a napínavejším. Aj cez logické lapsusy epizóda bavila. ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama