Reklama

Reklama

Vikingovia - Season 4 (2016) (séria)


V neistom čase pred svitaním (S04E14)

(epizóda)
  • Česko V nejisté hodině nad ránem (viac)

Kráľa Ragnara zajmú anglickí vojaci a Ethelwulf si mädlí ruky, akú výnimočnú trofej práve získal. Keď sa o novom zajatcovi dozvie kráľ Ecbert, chce s ním okamžite hovoriť. Nik netuší, či ho odsúdi na smrť. Medzitým má Kattegat novú kráľovnú, je ňou Lagertha, ktorá sa mesta zmocnila násilím. Aslaug sa vzdáva a prezradí svoj sen o smrti Ragnara a Ivara. Sigurd a Ubbe sa vracajú do mesta a Lagerthe sľubujú pomstu. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (21)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prekvapivo je jednou z najlepších epizód seriálu Vikingovia práve tá, kde sa takmer nebojuje. Aj keď Ragnarov príchod do Wessexu trochu zosmiešňuje to, že tam prišiel s Ingvarom, následné stretnutie Ragnara s kráľom Ekbertom, či (ne)synom Magnusom a Alfredom, ale hlavne rozprava Ragnara a Ekberta o tom, ktorý Bohovia sú pravý boli spracované veľmi dobre. Nakoľko udalosti na Kattegate tiež nabrali spád sa dej po slabších dvoch epizódach opäť začal uberať správnym smerom. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Kráľovné sa porozprávajú, konečne narovinu. Auslag neponúka nič, len čestnú dohodu. Lagertha naoko súhlasí, no vytiahne ešte zákerný ťah. Omilostení Ubbe a Sigurd sa dozvedajú prabvdu a Ubbe sa pokúša zabiť Lagerthu. Po dvojku známej firmy zabijakov Lothbrook & son si prichádzajú vojaci. Plán dostať sa do hradu vyšiel. Ragnar si tak môže užiť kvalitný dialóg s kráľom Ecbertom priamo z klietky. Popritom nezabudne Magnusovi hláškujúco povedať, že nie je jeho otcom, a tak ho Aethwulf vyprevadí z hradu. Dialógy Ragnara a Ecberta sú skvostom seriálu, Ragnarovo spoliehanie sa na pomstu je ale trochu krátkozraké, vzhľadom na to, ako sa ku nemu synovia správali po jeho návrate. Kazom ostáva asi len scéna s Astrid, ktorá príde varovať bratov, čo mi príde ako úplne zbytočná scéna. ()

Reklama

Pichloza 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Smrt Aslaug opravdu potěšila. Už jsem se těšil až jí někdo sejme. Rozhovor Ragnara a Ecgberta o tom jací bohové jsou praví, zda vůbec existujou a ve finále vysvětlení situace kolem Athlstana je za mě jedním z vrcholů seriálu. Celá tato část silně ukazuje jaký mají Ecgbert a Ragnar vztah a názory o náboženství za které by je jejich lidé dost možná zavrhli a zabili. Jediný zápor co v tom vidím je že další epizoda je v této diskuzi o bozích a vztahu Ecgberta s Ragnarem snad ještě lepší. Za mě rozhodně palec nahoru. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Opět výborná epizoda po hoooodně dlouhé době a pravděpodobně zůstane i poslední. Vše, co se zde nachází je prostě bezchybné: Zejména tedy poslední rozhovor králů Ragnara s Ekbertem, dále tu je Ubbe a jeho rozčilení nad smrtí matky a nezapomeňme ani na povedený vtípek s Magnusem. 99% PS: Auslag byla hrozná kráva a její přítomnost v seriálu jsem nikdy moc nemusel, ale Lagertha tohle nemusela dělat. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama