Reklama

Reklama

Björn sa vydáva do divokej prírody Škandinávie, aby Ragnarovi ukázal, že dokáže prežiť. Ragnarovi synovia pátrajú po Flokim, ktorý utiekol z osady. Medzitým v Paríži sa Rollo pripravuje na novú obranu mesta pred možným vpádom Vikingov po rieke. Navrhuje postaviť množstvo lodí a početné veže okolo rieky. V Anglicku kráľ Ecbert a jeho syn Ethelwulf čelia veľkej rebélii zo strany šľachticov z Mercie, ktorí dokonca uväznili princeznú Kwenthrith a jej syna. Ethelwulf zhromažďuje svojich mužov a vyráža na sever, aby princeznú s dieťaťom zachránil a vyslobodil zo zajatia. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (17)

Eliott 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Samotná finální bitka by si sice zasloužila celých 5 hvězd, bohužel je však celek vcelku nudný a vydá nanejvýš za 3. Královna Auslag je ošklivá, nesympatická a už mě docela dlouho nebaví se na ni vůbec koukat, dále pak mučení Flokiho a ani to začleňování opičího Rolla mezi Franky není příliš zajímavé. Takové scény bych nejraději přetáčel. Bohužel ani Bjorn, jehož mám rád na své ,,survival" nijak zvlášť nezáří. ()

0verseer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Gro epizódy sa odohralo tentokrát v Anglicku, kde sa Aethelwulf pri záchrane kráľovny zahral s pár mužmi na takú stredovekú špeciálnu jednotku rýchleho nasadenia. :) V Kattegate sa veci zatiaľ moc nehýbu a všetko sa doposiaľ len točí okolo Ragnara a Flokiho, ktorého mi je po ďalšom z mnoho prekvapení tohto seriálu vskutku ľúto, 9/10. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jedna z najlepších epizód seriálu Vikingovia, nakoľko prenasledovanie Flokiho a rovnako tak dobrovoľné vyhnanstvo Bjorna sa odohrávajú v nádhernom prostredí, ktoré čaro epizódy zvýrazní a zatieni aj to, že kráľovná Mercie sa sama ubráni dvom ozbrojeným ženám či že Flokiho pri stopovaní objaví malý Ragnarov syn. Veľkým prínosom je aj rozšírenie deja nielen do Wessexu ale aj do Paríža, kde bol v skutočnosti naozaj Viking menom Rollo členom západofranského kniežacieho dvora, avšak podstatne neskôr ako Paríž plienil Ragnar. ()

KoRner 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ragnarov príbeh sa točí stále okolo Flokiho, keďže nikto netuší, či vražda Athelstana bola zlá, alebo každému je to fuk. Oveľa zábavnejší príbeh ponúka kráľ Ecberth, ktorý vyšle syna na záchrannú misiu a vyvinie sa z toho jedna z najnapínavejších bitevných scén seriálu. BTW tunajšia galéria pravdepodobne spoileruje nasledujúcu časť, pretože Bjorn sa so žiadnym medveďom nestretol... ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vo Wessexe to začína byť zaujímavé. V Mercii sa totiž zmenil pomer síl. V Kattegate až tak nie. Ecbertov syn sa vydáva riešiť problém a jeho žene je ponúknuté plniť si sny. Rollo ponúka Parížanom cenné rady. Odova milenka nie je len jeho milenka. Intrigánska epizóda. Aethewulf sa postaral o kvalitne prevedený útok na hrad, kde boli sily väčšinou vyrovnané a musel sa zúčastniť aj napínavého a brutálneho bitkárskeho súboja, kde sám hrýzol palec, dával koleno do rozkroku a bol kopnutý do tváre. Ženský súboj princeznej Mercie a jej dvoch väzniteliek bol poznamenaný nedostatočným výcvikom väzniteliek. Dej v Anglicku, hlavne akcia, vyčnieval nad tým zvyšným. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama