Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po setkání s králem Horikem v Uppsale přijímá Ragnar královu výzvu a vydává se za královým protivníkem, jarlem Borgem, aby vyjednal jeho příměří s králem. Horik dal Ragnarovi instrukce, aby Borgovi nabídl za jeho území jakoukoliv peněžní částku. Borg však na nabídku přistoupit odmítá, protože si je vědomí toho, že na jeho území se nachází celá řada drahých nerostných surovin. Přichází proto s protinávrhem o rozdělení těžebních nároků. Ragnar vysílá Flokiho, aby protinávrh tlumočil králi. Mezitím se Ragnar a jeho družina seznamují s Borgovou zemí. Ragnar se setkává s princeznou Aslaug a společně prožijí vášnivou noc. Floki tlumočí Horikovi protinávrh a ten ho zamítne. Když se Floki vrátí za Borgem a sdělí mu královo odmítnutí, Borg prohlásí, že patrně nastane válka. Aslaug Ragnarovi řekne, že čeká jeho dítě. Borg začne přemlouvat Ragnarova bratra Rolla, aby bojoval po jeho boku, a Rollo souhlasí. V Kattegaru mezitím vypukne smrtící epidemie, která přinese onemocnění Athelstanovi, ale i Lagerthině dceři Gydě a Syggiině dceři Thyti. Obě dívky na následky nemoci umírají. Ragnar si uvědomuje, že v jeho životě nastanou změny. (TV Prima)

(viac)

Recenzie (16)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ragnar sa v mene kráľa Horika zavíta na územie jarla Borga, aby sa pokúsil vyrovnať ich spor o územie. Keďže ani jeden z nich sa nechystá od svojich požiadaviek ustúpiť, dohoda nebude možná. Ragnar počas pobytu spozná Aslaug s ktorou si padnú do oka a nielen tam, čo sa nepáči Ragnarovmu synovi. Medzitým doma zúri nákaza, ktorá si za obeť vyberie aj Ragnarovu dcéru. Jarlovi Borgovi sa podarí presvedčiť Rolla aby vystúpil z tieňa svojho brata a pridal sa na jeho stranu. Záverečný diel série bol v podstate trailerom na nasledujúcu sériu. ()

Loki_Six 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Fenrir, the giant wolf, could not be constrained by any means known to man, so the dwarves forged a chain, but not from metal. Nothing made by man could constrain Fenrir, so they forged it from the things we cannot see and the things we cannot hear. Like the breath of a fish the sound a moving cat makes." ()

Reklama

PatrikP4 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Spojily se dvě nesympatické postavy... Jarl a Rollo, jsem rád že jsem se v Rollovi tolik nemýlil, opravdu to je zákeřnej týpek... Princezna je opět další nesympatická postava, super, Ragnar ji prostě musel napustit... Myslel jsem že u stromu Moudrosti nebo jak to bylo, byly jen "pár dní", takže naše super nepříjemná princezna je ještě další jasnovidec... Bjorn osina v prdely... A doma? Epidemie a smrt... ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Krásna loď čerí more pri Gotlande a v daždi cvála výprava. Jarl v Gotlande je zaujímavý charakter. Nikdy sa nesmeje, pritom sám vtipkuje a pozerá, čo ostatní môžu ponúknuť. Prefíkanosť a vitalita z neho ide prúdom. Ako klin je jeho vyjednávacia taktika vrazená medzi Ragnara a Rolla. Do zanechania záruky v podobe jedného z najcennejších charakterov seriálu hrá napätá hudba. Ash tree je magický, s mohutne hrubým kmeňom, za aký by sa ani Stredozem nehanbila. Ragnar je kvalitný balič, Floki výborný rozprávač, no nie kvalitný mediátor. Syn vyčíta a vzťahovo nezrelý Ragnar mu dáva sľub, ktorý nedokáže dodržať. Doma zasa skoro všetkých kvári choroba, ktorá si vyžiada svoje obete. Ide o hlavne intrigánsku epizódu bez akcie, kde záverečné rozhodnutia postáv predznamenávajú vývoj ďalšej série. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Ragnar sa vydáva vyjednávať s Jarlom Borgom. Rolo je zatiahnutý do intríg vládcov. Lagerta bojuje s epidémiou. Aslaug sa oddá Ragnarovi a počne mu syna. Floki sa javí ako biedny vyjednávač. Vojna je na spadnutie. Teraz si iba treba vybrať tú správnu stranu. Prevedenie: Strašne veľa dôležitých vecí je namačkaných do jednej časti, akoby sa autori báli že už nebude ďalšia séria. Potom to pôsobí zmätočne a nemá to ani takú výpovednú hodnotu akú by to malo mať. 78% ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama