Reklama

Reklama

Charizmatický Dom Hemingway (Jude Law) je nenapraviteľný hriešnik a zlodej, ktorého nikdy neopúšťa zmysel pre nemiestne žartíky. Po dvanástich rokoch ho práve prepustili z väzenia, kde za sľúbenú odmenu celý čas poctivo držal jazyk za zubami a nezradil svojich kumpánov. Spolu s parťákom Dickiem (Richard E. Grant) sa vydáva za zločineckým šéfom Fontainom (Demian Bichir), ktorého svojím mlčaním ochránil pred istým trestom. Aj keď sa Dom snaží naviazať bližší vzťah so svojou dcérou, starý život ho vtiahne plnou silou späť a on sa rýchlo vráti medzi kriminálnikov. Vďaka večne opitému a nadutému egu Domovi nevychádza žiadny zámer, aj keby jeho úmysly boli čisté ako čerstvo napadaný sneh. Až jedna autonehoda a jedna femme fatale zmenia Domovo uvažovanie a obrátia mu svet naruby... (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (232)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Film, ktory klame telom. Na prvy pohlad to vyzera ako klasicka blazniva nahlaskovana Ritchieovka (tomuto dojmu dost napomaha uz uvodny genialny monolog o vystavnom nadhernom umeleckom diele, cize penisu hlavneho hrdinu) a hlavny hrdina naozaj pôsobi ako keby vypadol z nejakeho Ritchieho filmu. Lenze ono to je civilny tragikomicky film o tom ako tato klasicka gangsterska figurka konecne dospeje a stane sa z neho normalny zodpovedny chlap. Co asi na prvykrat sadne malokomu, ale ked tomu date sancu a budete vediet do coho idete, tak vas to urcite nadchne. 8/10. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Richard Shepard | Hudba: Rolfe Kent | Distribúcia: Lionsgate, Fox Searchlight Pictures | Štúdio: BBC Films, Isle of Man Film, Pinewood Pictures, Recorded Picture Company | Rozpočet: ? $ | Tržby: 966,511 $ || Obyčajná, humorne ladená gangsterka, ktorá má niekoľko výborných scén na popukanie. Keby boli postavy viac rozpracované, a divák by si k nim vedel vybudovať ešte hlbší vzťah, mohlo to byť silne nadpriemerné. Vzhľadom k nie príliž zložitému scenáru to zostane ale príjmnou jednohubkou. Kôli scéne s trezorom sa však raz naozaj oplatí zhliadnuť :) Pozerať len v prípade, že vám nevadí od začiatku do konca nadávajúci Jude Law ;) 70% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Reklama

Dont 

všetky recenzie používateľa

Výborná gangsterská komedie, která mě bavila celou dobu vtipnými hláškami a zejména hereckým představením Juda Lawa. Kvůli četným vulgaritám a až živočišnému pojetí asi film sklidí nějakou tu kritiku navíc (zejména od něžnějšího pohlaví), ale mě se právě tohle pojetí zamlouvalo. Slušných a mravně „bezúhonných“ filmů je na výběr dost a dost, snímků jako Dom Hemingway nebo Sviňák je poskrovnu, proto je potřena ty dobré z nich ocenit. Nevadila mi ani nečekaně zvýšená sentimentalita v druhé půlce filmu. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Mně to fakt přišlo brilantní. Dokonalý, vtipný, smutný, sviňský, nahláškovaný, jednoduchý, svěží, krásný, vulgární, ale především JUDE LAW!!! Herecký support je taky parádní, ale je to v podstatě jeho one man show a ten charakter je jedním z nejlepších sráčů jaký si zamilujete, zahraný líp než bych byl čekal, ač v první minutě jsem si říkal áá kurva, tohle je druhej Hardyho BRONSON... Jo jo, přesně teď ten dobrej pocit když vám něco malýho tak moc sedne, koukáte na ostatní hodnocení a pořád je to stejný překvapení. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jude Law se v Domovi vysloveně vyřádil. Až divadelně vyřádil. To, že je ujetej, s tím je třeba počítat. Ujetost ale občas překračuje meze až biblických rozměrů, kdy se z Doma stává spíše Homér, než gangster, což se mně úplně nelíbilo. Nemůžu říct, že by tenhle film byl vysloveně špatnej. To určitě ne. Některé scény za to vysloveně stojí, třeba zrovna bouračka. Jenže bouračka je právě vrcholný důkaz toho, co mi na filmu taky vadilo. Dom Hemingway je prostě unikát a sledovat každou další minutu jeho života rozhodně stálo za to. V jeho blízkosti bych ale nevydržel ani minutu. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (1)

Súvisiace novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (viac)

Reklama

Reklama