Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe (François Leccia) je starší syn cholerického riaditeľa strednej školy Charlesa Bosquiera (Louis de Funès). Keďže prepadol z angličtiny, otec mu nariadi, aby strávil prázdniny na výmennom pobyte u britského aristokrata MacFarrella (Ferdy Mayne). Ten im na oplátku pošle svoju dcéru Shirley (Martine Kellyová), aby spoznala Francúzsko. Otcovo rozhodnutie skríži synovi prázdninové plány, pretože sa chystal ísť s kamarátmi na plavbu plachetnicou do Le Havru. Philippe presvedčí svojho priateľa Stéphana Michonneta (Maurice Risch), aby išiel do Anglicka namiesto neho. Tínedžerka Shirley, ktorá medzitým pricestovala do Francúzska, spôsobí v rodine Bosquierovcov poriadny rozruch. Je pekná, nezávislá a odhodlaná nepodriadiť sa prísnym výchovným metódam streleného riaditeľa školy. A keď sa v jednom z barov náhodne zoznámi s Philippom, ktorý sa vydáva za Michonneta, nemôžu si pomôcť a zamilujú sa do seba. Všetko by sa podarilo, keby Philippov náhradník Michonnet v Anglicku neochorel... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (183)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Oddechová letní komedie, která ale spíš sází na akci než na humor samotný.  Několik gagů výborných, ale ve zbytku spíš jen příjemná podívaná. Nejlepší je paradoxně začátek, kde Fufu předvádí svou klasiku a pak bitka v baru. Spousta scének mi pak přišla bez pointy. Třeba se stopařkami a obrovským mastifem, několik výstupů s cholerickým Italem či delikatesy u anglické tabule.  Dabing pochopitelně excelentní a  rozhodně zpříjemňující průměrnou podívanou. ()

dr.jacoby 

všetky recenzie používateľa

Zase jedna z tých pohodových komédii, s majstrom Funésom, kde si znova zahral aj so svojím synom Olivierom. Prázdniny sú predo dvermi, ale pre tých horších žiakov sa škola ani vtedy nekončí. Pán riaditeľ má plno trápení nielen so svojimi žiakmi, ale aj so svojimi dvoma synmi. A jedna zaujímavosť na záver - v tomto filme si zahral aj Ferdy Mayne, ktorý tu stvárňuje anglickéhe gentlemana MacFarrella a práve tento herec zohral dosť významnú rolu v Jakubiskovom seriály Teta, kde vystupuje ako nezabudnuteľný gróf Drakula. ()

Reklama

PowPow 

všetky recenzie používateľa

Takový úplně typický Funésovský film: Funés hraje cholerika z vyšší společnosti, který má trable a nezastaví se naprosto před ničím, aby je vyřešil. Jednotlivé ztřeštěné scénky nemají moc návaznost a mihne se v nich plejáda herců, kteří se objevují v jeho dalších filmech. Tenhle film má ale konkrétně velice rychlé tempo, Funés neuvěřitelně řádí a s Maynem na konci tvoří ďábelskou dvojku. "Ve válku na mě střílel Němec. Vy jste víc nebezpečný." ()

subic 

všetky recenzie používateľa

Příjeh není nic moc, ale obsazení a herecké výkony jsou skvělé. Jak to může dopadnout, když děti prominentních rodičů z prominentní školy mají prázdniny. Takový výměnný pobyt studentů mezi Anglií a Francií, to se může stát cokoliv. U řady Funésových filmů se bavím víc. Pro mě je to jeden ze série zábavných, ale pro mě ne úplně nejlepších filmů, jako Lakomec, Na stromě, Piti Piti Pa a Tonoucí se stébla chytá. 70% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Najpríznačnejšie slovo, čo ma v súvislosti s tým, čo som videl napadá, je šaškáreň. Prehnaná bláznivá komédia, kde mi takmer nič nepripadalo vtipné a to sa Funes snaží snáď ešte viac, ako obvykle. Nemá to konzistentný dej, o čom to nakoniec bude, sa vykryštalizovalo až niekedy pred koncom. Škóti sú svojrázni, Francúzi sú svojrázni a mali by sme im to tolerovať. Pretože aj my sme svojrázni. Nevtipné komédie nebudem tolerovať ani jedným, ani druhým, ani tretím. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (18)

  • Nápad s herbářem a donášením vnesl do filmu Olivier de Funès, který to přinesl ze školy, kde to zažil jeden student. (M.B)
  • Názvu filmu odpovídala i doba natáčení, začalo se v červnu a poslední záběry byly pořízeny v září 1967. (argenson)

Reklama

Reklama