Reklama

Reklama

Můj bratr ďábel

  • Veľká Británia My Brother the Devil
Trailer

Obsahy(1)

Dvaja dospievajúci bratia musia čeliť predsudkom, ak majú v uliciach londýnskeho podsvetia prežiť úskalia, ktoré striehnu na mladých Arabov. Film My Brother the Devil je celovečerným debutom walesko-egyptskej scenáristky a režisérky Sally El Hosaini. (ambron)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (17)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Sociálna dráma, v ktorej rezonujú predovšetkým témy v spojitosti s pouličným predajom drog v rámci jednej uzavretej komunity. Hnusná štvrť mesta dovoľuje len hnusný život... Dej sa zameriava na postupný vývoj vzťahu medzi oboma bratmi a jeho ovplyvňovanie vedľajšími postavami (pozitívne i negatívne). Aj napriek pomerne malému priestoru a okýpteným dramatickým možnostiam dokázala táto dráma udržať moju pozornosť po celý čas. Škoda len toho mierne cukríkového záveru, tam sa mi žiadalo po emočnej stránke výrazne pritvrdiť. 70/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

A vida, konečně jeden z toho mračna filmů, který se týká drog, drogových dealerů, gangů a jde to taky natočit bez zbytečně nadupaných rvaček a stříleček. Všechno bylo v akorátní rovnováze, až na pár detailů, například ohledně velkého zvratu, který se týkal Rashida a jeho proměny (kdo viděl, tak ví). To, že v jeho bráškovi to bude pomalu bublat jak vroucí voda, se dalo předpokládat a tak asi v polovině filmu nastane zajímavý obrat, který končí sice trochu jinak, než by to bylo ve skutečném reálu, ale já to těm klukům ráda baštila, protože oba byli moc sympaticky vybraný pár. Suma sumárum, já jsem na konci oproti klukům ani trochu nefuckovala a ten čtverec si myslím zaslouží zcela oprávněně. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

U tohoto snímku je strašně důležité, že se nesnažil o nic epického, ale celou stopáž se soustředí pouze na několik málo postav, vlastně hlavně na dva bratry. Jejich osud, jejich vztahy a konflikty s dalšími lidmi jsou natolik zajímavé, aby to udrželo pozornost diváka. Nejedná se o akční film, ale skutečně lidské drama z Londýna, který má skutečně hnusné čtvrti. Teď nemyslím kvůli lidem, ti jsou hnusní i v nóbl čtvrtích, ale myslím ta ghetta s obrovskými polorozpadlými věžáky. To je samo o sobě tak depresivní prostředí, že to vlastně nutí k tomu, aby se zde pořád něco dělo, něco temného především. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Sociálne drámy ma bavia, no akurát táto z prostredia gangu ma až tak nezaujala. Samozrejme, že po scenáristickej stránke to bolo veľmi zaujímavé dielo, možno aj blízke realite, ale mne osobne je toto celé úplne cudzie. Ale opäť raz bolo krásne ukázané aké je jednoduché sa dostať do nejakého gangu, no problém prichádza až keď chce človek vystúpiť a žiť normálny život. Dejová línia, ktorej ústrednou témou bol ochladzujúci sa vzťah dvoch bratov mal ten správny náboj, no dramatizácia bola zakončená dosť slabým koncom. Na typ takýchto filmov sa ten koniec vôbec nehodí. A ešte som nikdy nepochopil ako sa nejaké dievčatá chcú dobrovoľne zapliesť s takýmito násilnými dementami z gangov, nad tým prakticky rozmýšľam pri každom filme zasadenom v takomto prostredí. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,ŽÍT NA VÝCHODĚ, ZEMŘÍT MLADÝ...“ /// Ulice - ta ve východním Londýně. Právě tam se mísí kultury a často se tu přichází o ideály. Nebo o život. A silnej je ten, co dokáže ovládnout svoji zlost... Dobrej příběh dvou bratrů, z nichž jeden ,,dostal“ rozum a snaží se ho ,,natlačit“ i do toho mladšího. Nejde jen o reálně zpracovanej svět ulice. Troufnu si tvrdit, že budou spokojeni i charakterní diváci, co si libujou ve vývoji vztahu(ů). Tohle je totiž sociální drama (jako) ze skutečnosti, ve kterým pravda a láska… Mám dojem, že rejža vo tom ví svoje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli mě můžou spasit knížky o prorokovi. 2.) Není nic skvělejšího než drogy, prachy, kvéry a náš gang! 3.) Když soundtrack ,,z ulice“, tak Joe Black. 4.) Thx za titule ,,mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama