Reklama

Reklama

Lady Dianu, princeznú z Walesu, pozná takmer každý. Len málokto však pozná skutočnú Dianu Spencerovú, len málokto v nej vidí obyčajnú ženu. Film Diana nie je klasickým životopisom, zameriava sa na posledné dva roky jej života, kedy opustila kráľovskú rodinu a tiesnivý život v Buckinghamskom paláci. Na roky naplnené novou chuťou žiť, neúnavnou charitatívnou prácou a ľúbostným vzťahom, v aký už ani nedúfala. Meno jej lásky bude pre mnohých prekvapením, rovnako ako vynaliezavé triky a preoblečenia, ktoré musela princezná Diana používať na schôdzky so svojím partnerom mimo dosahu štvavých fotografov a ochranky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (214)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Kdo chtěl co tímhle snímkem dokázat? To někomu došlo, že už se na Dianu zapomíná, tak je potřeba natočit film o tom, jak byla vlastně bláznivě zamilovanou holkou, která se změnila ve stíhačku a využívala paparazzi k tomu, aby na ní její vyhlídnutý žárlil? Neskutečně ubohá snaha o umělecký film, kterého má být dosaženo nesmyslnými pohyby kamery, stejně jako 50 % zbytečných scén. Jako kdyby se Oliver Hirschbiegel dlouho díval na poslední filmy Terrence Malicka a zjistil, že jinak než pomalu a bez smyslu ani nejde natáčet. A jako, že mám Naomi rád, tak její příšerný akcent a bezkrevné herectví mě opravdu nedojaly. Ach jo... ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Tento film má spoustu předpokladů k tomu, aby byl úspěšný. Koneckonců jej režíroval tvůrce Pádu třetí říše, hlavní roli dostala opěvovaná hvězda a příběh Diany je vcelku šťavnaté a lákavé téma. Bohužel si tvůrci na svá bedra vzali příliš velké sousto. To, že Naomi byla nominovaná na zlatou malinu je jeden z důkazů toho, že se se svou rolí opravdu nepopasovala dobře. Přitom já o ní vím, že je dobrá herečka. Avšak její křečovité výrazy a umělá gesta dělala z princezny naivní a hloupou husičku navzdory tomu, že tvůrci ji chtěli zachytit přesně opačně. Doporučuji pustit si originální BBC interview a porovnat jej se záznamem ve filmu - po shlédnutí Naomi mohou pochválit snad jen zaslepení skalní fanoušci. Role jí jednoduše absolutně nesedla. Přestože vzhledově jsem měla co dělat, abych ji pod tou zošklivující parukou poznala - z dálky opravdu působila jako Diana. Příběh jako takový je neskonale prázdný a chladný a vzdáleně připomíná béčkové televizní filmy. ()

Reklama

Aknah 

všetky recenzie používateľa

Film, na který jsem byla dost zvědavá. Ovšem ne uplně zdařilý, především příběh tohoto formátu, by měl být vyprávěn jako celek a ne jako jeho jedna linie, což je určitě škoda. Nic proti Naomi Watts, jen kdyby byl snímek zachycen jinak. Pár emocionálních chvilek tu bylo, ale zas dost zbytečných scén. Stopáž filmu by mi nevadila, pokud by obsahovala mnohem, mnohem víc. Co tenhle film dokázal, je, že se nemůžu dočkat až sednu nad knihu o NÍ. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Príbeh Lady Di sa dal rozprávať rôznymi spôsobmi. Mne by najviac vyhovovala asi agresívna 90s atmosféra a v nej thriller o konšpirácii. Alebo vlastne hocičo, len nie love story Diany a nesympatického doktora, bez vyhrotenejších okamžikov a uveriteľnej chémie. Nuda. Nuda, akú som od režiséra Pádu tretej ríše, nečakal. A havárku ani neukážu.. 50% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa herecky veľmi dobre zvládnuté. Naomi Watts bola skvelá Diana, teda asi aj skvelejšia než originál, povedzme si narovno, že Naomi je a bola atraktívnejšia. Na strane druhej film pokrýva v podstate len Dianine ľúbostné vzťahy a problémy, ostatné je len okrajové, akoby jej život bol len o láske. Aj vzhľadom na to by sa film nemusel volať len Diana. Možno by bolo lepšie Diana - kráľovná (moslimských) sŕdc. ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (12)

  • Tvorcovia vychádzali z archívnych materiálov, dopisov, ktoré Diana písala, konzultácií s odborníkmi a z rozhovorov s osobami, ktoré sa s ňou stretli a ktoré jej boli veľmi blízke. (Zdroj: Bonton)
  • Natáčení probíhalo po dobu 9 týdnů, a to v Chorvatsku, Londýně, Pákistánu a Mozambiku. (jenik71)
  • Královská rodina umožnila natáčení před a v zahradách Kensingtonského paláce, v němž Diana bydlela. (jenik71)

Reklama

Reklama