Reklama

Reklama

Strážcovia Galaxie

  • Česko Strážci Galaxie (viac)
Trailer 5
USA / Veľká Británia, 2014, 116 min

Réžia:

James Gunn

Predloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrajú:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (viac)
(ďalšie profesie)

Dobrodruh Peter Jason Quill prezývaný Star Lord (Chris Pratt) sa ocitne na muške nájomných zabijakov, pretože ukradol tajomnú guľu obávanému a mocnému zloduchovi Ronanovi (Lee Pace), ktorý pomocou nej plánuje ovládnuť celý vesmír. Keď Quill objaví skutočnú silu Ronanovej gule a tým aj hrozbu, ktorú predstavuje pre celý vesmír, musí urobiť všetko pre to, aby dobyvateľa zastavil a zničil. Na úteku pred zabijakmi Quill spojí svoje sily so štvoricou extravagantných vesmírnych bojovníkov, ktorých stretol na svojich potulkách. Pomstychtivý Drax prezývaný Ničiteľ (Dave Bautista) lieta po galaxii a hľadá pomstu po tom, čo mu zabili rodinu. Záhadná vražedná Gamora (Zoe Saldanaová) je chirurgicky modifikovaná a dokonalo vycvičená ľudská zbraň. Rocket je po zuby ozbrojený mýval a Groot (Krystian Godlewski / hlas Vin Diesel) humanoidná rastlina, ktorá svojím vzhľadom pripomína strom a cestuje vesmírom ako Rocketova ochranka. Táto nesúrodá skupina dobrodruhov, bojovníkov a bývalých zločincov z rôznych galaxií je, paradoxne, jedinou šancou pre budúcnosť vesmíru. Samozvaní strážcovia galaxie musia začať spolupracovať, aby spoločnými silami zachránili vesmír pred skazou a v poslednom veľkolepom boji porazili temného zloducha Ronana. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (154)

  • V čase 1:31:08 môžeme vidieť Lloyd's Building od Richarda Rodgersa z roku 1986 v Londýne. Ide o jednu z najznámejších stavieb slohu High-tech, vyznačujúcu sa nadmerným používaním ocele, betónu a skla. Má obnažené konštrukčné prvky ako napríklad nosníky, stĺpy, piliere alebo trúbky; vďaka čomu pôsobí veľmi členitým dojmom. (Ingtar2)
  • Film tromfol všetky hollywoodske snímky v počte zabitých postáv - zodpovední tvorcovia štatistík ich narátali 83 871. Prekonal tak doterajší rekord filmu Dracula: Neznáma legenda (2014), ktorý má 5 687 mŕtvych. (krasomama)
  • Kostým Gamory (Zoe Saldana) bol narozdiel od komiksu schválne navrhnutý tak, aby v ňom bolo možné zvládnuť všetky akrobatické kúsky. (canucks333)
  • Peter Quill (Chris Pratt) má v pilotnej kabíne lode na začiatku filmu fotku mimozemšťana Alfa z rovnomenného seriálu Alf (od r. 1986). (ČSFD)
  • Zoe Saldana chcela, aby Gamora mala zelenú farbu pomocou mejkapu a líčenia, a nie aby bola dosiahnutá až pomocou špeciálnych efektov. Aj preto zakaždým sedela v maskérni 5 hodín. (Miro_CZ)
  • Dave Bautista (Drax) a Karen Gillan (Nebula) si v maskérni posedeli dosť dlhú dobu, kedže maskérom trval ich mejkap viac ako štyri hodiny. Zbavovanie sa ho potom trvalo okolo hodiny. (Steny94)
  • Karen Gillan (Nebula) a Zoe Saldana (Gamora) trénovali svoju bojovú scénu dva mesiace. Deň pred natáčaním ich však režisér informoval o tom, že choreografia bude poupravená. Keď túto scénu konečne točili, podarila sa až na 22. pokus, točila sa totiž na jeden záber. (Steny94)
  • Karen Gillan bola ešte pred kastingom informovaná o tom, že herečka, ktorá získa rolu Nebuly, si bude musieť oholiť hlavu. Priznala však, že ju to vôbec neodradilo, kedže takúto veľkú príležitosť by si kvôli vlasom nenechala ujsť. Oholiť si ju musela každý deň, keď sa nachádzala na natáčaní. (Steny94)
  • Až desať kamerových testov odhalilo tvorcom filmu, aký odtieň zelenej je ten správny pre úlohu Gamory (Zoe Saldana). (Steny94)
  • Keď Zoe Saldana dostala ponuku na rolu Gamory, bola poriadne zmätená. „Nechápala som - je tam človek, ktorý je strom a potom ešte nejaký mimozemský medvedík čistotný? Vtedy som ani netušila, kto sú Avengers," povedala herečka. (kacer4)
  • Dave Bautista (Drax) musel prerušiť svoje natáčanie v Európe na niekoľko týždňov a vrátiť sa do USA kvôli neznámym súkromným problémom. (AdamesWWE)
  • Pôvodne sa plánovalo, že si vo filme strihne cameo aj Iron Man. Nakoniec z toho ale zišlo, keďže jeho predstaviteľ Robert Downey Jr. povedal, že postavu Tonyho Starka už nemusí v budúcnosti opakovať. (odmocnina)
  • Bývalý wrestlingový zápasník Dave Bautista (Drax) priznal, že o rolu usiloval tak silno, že keď ju dostal, rozplakal sa ako malé dieťa. (amto)
  • Hlavní záporák filmu Ronan (Lee Pace) se poprvé objevil v komiksu „Fantastic Four #65“ v srpnu 1967. (JG9)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 333,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 773,4 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (viac)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (viac)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (viac)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (viac)

Reklama

Reklama