Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vek je iba číslo a sny môžu byť splnené v každom čase. Dancing Queen rozpráva príbeh o Jung-hwe, ktorá túži stať sa speváčkou. Miluje spev a tanec, no jej sny musia ísť bokom, keď sa vydáva za právnika Hwang Jung-mina. Jedného dňa Hwang zachráni opitého muža, ktorý spadne z nástupišťa podzemnej dráhy a stáva sa okamžite hrdinom. Jeho popularita vystrelí ako šíp až do politickej sféry. Jednotlivé životné okamihy prebiehajú pokojne, až kým sa Jung-hwe nenaskytne celoživotná príležitosť v podobe návrhu od zábavnej agentúry... (ČSFD)

(viac)

Recenzie (9)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Začne sa to ako typická romanca v ktorej si je ústredný pár súdení od detstva, kedy si padnú do oka. Po rokoch ako dospelí sa stretnú znova a dajú sa nadobro dokopy. V tej chvíli by sa väčšina romantík skončila, keďže by pár žil spolu šťastne naveky. Lenže tu sme ešte len v nejakej 15. minúte a tak sa dej posunie o ďalšie roky dopredu, keď už obidvaja zažívajú krízu stredného veku. Manželstvo sa stalo rutinnou, žiadne úspechy sa nedostavili a tak obidvaja snívajú, že ešte zažijú nejaké šťastné chvíle. Čo sa nečakane obidvom naplní, čo v ich vzťahu zdrojom ďalších hádok. Netradičný náhľad na to, čo sa stalo s párom po svadbe, ale film mi príliš nesadol. On je taký nudný suchár a ona je zase celý čas protivná. Film som si pustil práve kvôli jej predstaviteľke Jeong-hwa Eom, ktorá ma zaujala vo filme Mr. Handy, ale za tých 8 rokov sa poriadne zmenila a vôbec sa mi nepáčila. Pôsobila tak strašne nepríjemne. Príliš ma nebavilo sledovať, jak sa im zrazu v práci darí a ani jak sa vyvíja ich manželstvo. Postavy sa mi proste vôbec nepáčili, takže pre mňa to bola po roztomilom úvode strašná nuda. 4/10. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá romantická komédia. Má celkom dobrý príbeh o páre v strednom veku, nižšie postavenom právnikovi a jeho žene, talentovanej milovníčke tanca a spevu, ktorá sa ale kvôli svojmu manželovi obetovala a tak prišla o možnú úspešnú kariéru. No teraz po rokoch obyčajného života, prinesie nečakaný rad udalostí obom životnú príležitosť, muž dostane možnosť kandidovať na starostu a ona zase stať sa členkou ženskej skupiny, čo obaja prijmú, ale keďže táto kombinácia nefunguje práve najideálnejšie a hlavne v tom istom čase, oboch čakajú aj problémy. So spracovaním som spokojný, jedine spočiatku som mal z toho také zvláštne pocity, keďže je tu nespočet prvkov, ktoré mám v tomto type filmu veľmi rád a na prvý pohľad to vyzerá výborne, ale celkovo mi to nesadlo práve najideálnejšie a mal som trochu problém sa do toho dostať. Ale našťastie po tej úvodnej polhodine sa to už zmení, začnú sa rozvíjať dve výrazné dejové línie, politická a umelecká, pričom obe mi prišli dosť zaujímavé a s množstvom vydarených situácií, takže som ani nevedel, na čo sa mám tešiť viac a rovnako aj postavy, ktoré prejdú z takého statickejšieho do ambicióznejšieho štýlu ma už bavili podstatne viac. A tak síce tie problémy z ich kombinácie mohli byť podané aj o niečo lepšie, často mi to neprišlo až tak výrazné, ale to je už to najmenej, už som sa nadmieru bavil až do konca. Sadlo mi to aj žánrovo, romantika síce nie je až tak silná, ale keďže postavy tvoria pár už roky, ani ma to neprekvapuje a hlavne, že inak je chémia medzi nimi výborná. Nesklame ani humor, nejaké tie dramatické momenty a veľkým plusom sú aj hudobné vystúpenia, tie sa mi nadmieru páčili. Herecké obsadenie je výborné, skvelé hlavné duo Hwang Jung-Min a Uhm Jung-Hwa, pri ktorej určite musím pochváliť aj veľmi dobrý prejav na javisku a plno zaujímavých vedľajších postáv. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, toto už na prvý pohľad vidno, že to je po všetkých stránkach výrazný žánrový nadpriemer. Takže až na tú priemernejšiu úvodnú polhodinu som dosť spokojný, tešil som sa na mojich dvoch obľúbencov, ktorým to fungovalo už vo filme All for love a bavili ma aj tentoraz. A tak som dostal približne to, čo som aj očakával. 75% ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Po dlhšej dobe som dal zase niečo z kórejskej kinematografie, no tentokrát nie som až tak veľmi nadšený. Nejako máme v Európe iný zmysel pre humor, lebo ázijské a indické komédie vyznievajú tak trochu neprirodzene, takisto aj v tomto prípade. Príbeh bol námetovo pekný, dokonca aj s príjemným posolstvom o tom, aby človek robil nie to čo musí robiť, ale aby robil to čo ho baví. Aj keď nie vždy je to také jednoduché a niekedy sa to žiaľ navzájom vylučuje ako aj v prípade týchto manželov. No Hwang mi po celý čas už od začiatku prišiel tak trochu egoistický a pribrzdený, našťastie ku koncu sa to zmenilo. Ale ako celkový dojem u mňa vôbec nesiaha až k 4*, ale tak možno 3 a štvrť. ()

Sennhie 

všetky recenzie používateľa

Ale ano, dalo se na to koukat a i dokoukat. Na to, že to má přes dvě hodiny, tak to docela uteklo. Nevím, jak to ti Korejci dělají, ale i přesto, že některé momenty jsou až příliš laciné a být v hollywoodském filmu, hned bych je odsoudil, tak Korejci z vás dokáží ty emoce vytáhnout a prostě vás chladný nenechají. Jednu výtku bych přesto měl a to, že se tvůrci snažili do filmu nacpat příliš mnoho. ()

mrtvej pes 

všetky recenzie používateľa

Jmenuje se to Dancing Queen, ale je to o chlapovi. No. A trošičku i o jeho ženě a o probuzení obou. Alespoň se ke konci dočkáme vývoje hlavní postavy z patriarchy a budižkničemu do někoho, kdo si vidí dál než na špičku nosu. "V rodině nikdo nikomu nevládne." Uhm Jung-hwa je navíc báječná, zbozňuju ji. Dál jsem se zaradovala, když se ve snímku objevil Ma Dong-seok, a to ještě v roli gaye. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama