Reklama

Reklama

Dark Touch

  • Švédsko Dark Touch (festivalový názov)
Trailer

Obsahy(1)

V osamelom írskom mestečku sa jedenásťročná Niamh (Missy Keating) stáva jedinou preživšou krvavej masakry, v ktorej zahynuli jej rodičia a mladší brat. Polícia podozrieva gang vraždiacich vandalov a ignoruje tvrdenia malého dievčaťa, podľa ktorej je vinníkom dom, v ktorom žili. Aby ju zbavili jej strachu, jej svedomití susedia Nat (Marcella Plunkett) a Lucas (Padraic Delaney) ju v spolupráci so sociálnou pracovníčkou prichýlia u seba. Niamh sa len pomaly vyrovnáva so starostlivosťou láskavého a prívetivého manželského páru a medzitým desivé nebezpečenstvo, ktoré sa ukrýva v neďalekom dome, neustále narastá. (Incantator)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (58)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to nadpriemerný mysteriózny horor. Má celkom dobrý príbeh o dievčati, ktoré ako jediné prežije zvláštnu udalosť, počas ktorej umreli jej rodičia a mladší brat a vyšetrovatelia to majú problém vyriešiť. Zatiaľ ju prijmú jej slušní susedia a keďže si prežila traumu, všetci sa jej snažia neustále pomáhať, lenže záhadná sila, ktorá má na svedomí jej rodinu sa znovu začne prejavovať. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak sa neubránim pocitu sklamania. Už od začiatku to pôsobí dobrým dojmom, dobre zvolená postava dievčaťa a záhadné temné sily, pričom tvorcovia sa rozhodli vsadiť hlavne na atmosféru a to sa im vydarilo. Preto to pôsobí tak správne tajomne a aj keď sa časom pôvod temných síl už začína postupne ukazovať, stále si to drží úroveň, za čo môže aj kvalitne zvládnutý vzťah medzi dievčaťom a jej okolím, či už dospelými alebo deťmi, k tomu niekoľko zaujímavých prvkov a tak sa na to pozerá skutočne dobre. No všetko to pokazí záverečná štvrťhodina, ktorá sama o sebe nie je zlá a minimálne tá posledná scéna sa mi páči, lenže k predchádzajúcemu dianiu sa mi to vôbec nehodí a zanechá to nepríjemný pocit z inak celkom kvalitne zvládnutej práce. Spokojný som aj po hororovej stránke, síce mi to neprišlo moc napínavé, ale hlavne tá spomínaná atmosféra je výborná a aj tých pár hororovejších scén je dobre zvládnutých, obzvlášť drsný útok na rodinu a poteší aj pár slušných krvavých momentov. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavná hrdinka to zahrala veľmi dobre, k tomu sympatický manželský pár, viacero dobre zvolených vedľajších postáv, obzvlášť sociálna pracovníčka a učiteľ, v rámci žánru úplne ideálne. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, slušný vizuál, páči sa mi práca s postavami a k tomu kvalitne zvládnuté hororové prvky, tu si nemám na čo sťažovať. Skutočne škoda toho záveru, inak by som dal asi aj lepšie hodnotenie, lebo väčšinu času ma to dosť bavilo, ale aj tak na to jedno pozretie je to slušná žánrovka. 62% ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Přestože má režisérka Marina de Van na svém kontě již několik snímků a v hororových vodách není žádnou začátečnicí, tak mé pozornosti jaksi doteď unikala. Proto jsem byl hodně zvědavý na naši společnou „premiéru“ a nějak jsem nebral na zřetel varovné komentáře a „nadávky“ na tento film. Přiznám se, že až do poslední čtvrthodinky jsem je ani nechápal, ale potom se mi konečně rozsvítilo. Tohle je totiž další zdárný příklad, jak totálně zpackaný závěr může pokazit celkový dojem. Pravda, jakmile naskočily závěrečné titulky, nestačil jsem zírat a musel prostě říct „A tohle má být kurva jako co? To už jako skončilo?“ Přitom začátek mne příjemně navnadil, krvavé „polojatka“ mám rád a atmosféra měla taky celkem grády. Potom se sice napětí začalo vytrácet, protože hlavní hrdinka Missy Keating (jo je to dcera zpěváka Ronana Keatinga) byla pořád taková tichá, zamlklá, ale tak kdo by nebyl, když byla od mala týraná a zneužívaná (samozřejmě ve filmu). Pak se není čemu divit, že se jeden pěkně nasere a začne všechno lítat… ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Polícia vyšetruje vraždy mladých rodičov vrátane ich syna. Jediný kto prežil je ich dcéra Neve. Do dočasnej opatery je zverená manželskému páru s dvomi deťmi zo susedného domu. Polícia stále nemá stopu podozrivých z vrážd rodičov, no Neve neustále vyšetrovateľom a psychologičke opakuje jednu vetu. Jej matku a otca zabil dom. Aká je teda pravda? Spočiatku celkom slušná ducharina. Dá sa povedať, že som bol milo prekvapený čo mi film prvú hodinku ponúkol. No, a potom prišiel záver, ktorý ani nemá zmysel komentovať – 50 %. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Dark Touch je celkem zajímavým kouskem z koprodukce Francie, Irska, Švédska. Má to svoji atmosféru a záhadnou jedenáctiletou Niamh, které za záhadných okolností umřou rodiče. Než jsem začal psát svůj komentář přečetl jsem si pár zdejších komentářů(což před napsáním svého komentáře dělám málokdy) a usoudil jsem, že mnohým divákům nesedlo zakončení filmu. Já jsem s ním byl naopak spokojenej ostatně jako s celým filmem. Od kterýho jsem nakonec dostal daleko víc než jsem podle zdejšího hodnocení očekával. Pěkné 3hvězdy. ()

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Už dlho som nevidel tak preexponovaný a zlý koniec inak dobre sa vyvýjajúceho snímku s podmanivou atmosférou. Veľká to škoda. Záver mal byť nepochybne ukončený do stratena...bez žiadnych extrémnych "excesií" ( koniec všetkých detí, záverečné posedenie u stola). Veliká škoda....preveliká....Záver strháva pocity z filmu a výsledný dojem z videného strmhlav dole!! **/*** ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • Missy Keating, představitelka malé Niamh, je dcera bývalého člena skupiny Boyzone Ronana Keatinga. (Tasartir)

Reklama

Reklama