Reklama

Reklama

Tragédia človeka

(festivalový názov)
  • Česko Tragédie člověka (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Monumentálna cesta históriou, na ktorej Adam a Eva hľadajú zmysel ľudského života. Stávame sa zo dňa na deň múdrejšími, alebo sa len nechávame unášať do neodvrátiteľnej záhuby? Film sa odohráva počas dlhého sna, v ktorom ľudský pár v sprievode Lucifera navštevuje významné ľudské civilizácie v bode ich najväčšieho rozmachu, len aby sa stali svedkami zlyhania najušľachtilejších ľudských snov a nádejí. (Fest Anča)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (7)

smrt.ka 

všetky recenzie používateľa

Animované dějiny světa ve dvou a půl hodinách. Citace z Fausta a dalších desítek jiných děl. Každá etapa malovaná ve svém vlastním stylu: vitráže i komiks. Pan režisér vyzval celý svět na souboj a nijak ho nešetří. Nebojí se vypodobnit krutost minulosti ani budoucnosti, a přece je zde prostor i pro humor, nadhled, trochu cynismu a dokonce i pro naději. Pokud jste čilí, filosoficky vyprahlí a taky trošku naštvaní, musíte si pustit Tragédii člověka. Děkujeme, pane Jankovicsi, že jste nám dal tenhle film, ač to stálo tolik sil. ()

Reklama

Morloth 

všetky recenzie používateľa

Obávám se, že s ohledem na fakt, že autor film tvořil přes dvacet let, je název více než výstižný. Ukočírovat tento animovaný kolos se mu přes veškerá nesporná pozitiva nepodařilo ukočírovat. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Marcell Jankovics nie náhodou pracoval na animovanej verzii tohto monumentálneho diela (príbehu) tak dlho (niekoľko rokov). Výsledkom nie sú len sugestívne pôsobiace obrázky, ale aj dobre sprostredkované filozofické myšlienky. Každého dopredu varujem – jedná sa o veľmi náročný a hlboký animovaný film. Veľmi dobrý doplnok k filmovej verzii nesmrteľnej divadelnej hry Imreho Madácha. Osobné hodnotenie: 85% (****) ()

Reklama

Reklama