Reklama

Reklama

Sherlock a Watsonová

(seriál)
  • Česko Jak prosté (viac)
Ukážka z filmu 15
Krimi / Dráma / Mysteriózny
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvorcovia:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrajú:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(154)

Keď sa jeho úspešný, no zároveň tiež veľmi komplikovaný život v rodnom Londýne vďaka jeho drogovým excesom doslova rozsypal na prach, rozhodol sa výstredný Angličan Sherlock Holmes (Jonny Lee Miller) začať odznova na, ľudovo povedané, druhom konci sveta – v New Yorku! Po absolvovaní nevyhnutnej odvykačky mu vrátiť sa späť do života pomáha nielen jeho nová práca zvláštneho poradcu newyorskej polície, pod vedením kapitána Tobiasa Gregsona (Aidan Quinn), s ktorým sa pozná už nejaký ten piatok, ale predovšetkým bývalá skvelá chirurgička, dnes životná koučka Dr. Joan Watsonová (Lucy Liu) – jeho pestúnka, domáca, bodyguardka a asistentka v jednom. Hoci Joan mala podľa pôvodných plánov Sherlockovho otca len dohliadať na jeho uzdravovanie a zabrániť jeho prípadnej recidíve, netrvá dlho a stane sa pre svojho klienta nenahraditeľnou spoločníčkou a prekvapivo i (teda obzvlášť pre Sherlocka) rovnocennou partnerkou vo vyšetrovaní jednotlivých prípadov. A je nepochybne len otázkou času, kedy si vďaka svojmu extravagantnému klientovi, šéfovi, spolubývajúcemu a partnerovi v jednom uvedomí, že ju jej nový život po jeho boku a spolupráca s políciou baví oveľa viac, než by kedy predpokladala. A že možno práve to je ten chýbajúci kúsok skladačky jej života, ktorý konečne zapadne na svoje miesto! (TV Markíza)

(viac)

Diskusia

Wlastik

Wlastik (hodnotenie, recenzie)

zacal jsem tento serial sledovat spise kvuli tomu abych se dival jaky je to paskvil. 

Treba ve 3. dile prvni serie. Do bytu vraha vbehnou tezkoodenci NYPD, ale po dukaze, ktery jim tam zanecha vychytraly  vrah saha policajt bez rukavic...

 

Jestli budu pokracovat ve sledovani serialu, tak to budu povazovat za masochizmus.

Jano...

Jano... (hodnotenie, recenzie)

DramaQueen

Ja osobne si zvyknem prznenie klasiky užívať. Hlavne, keď si predstavím, ako sa dávny klasik nepokojne obracia v hrobe. S tou odlišnosťou máš ale pravdu. Elementary si z pôvodných Holnesovských príbehov občas berie ešte menej ako iné, nepriznané adaptácie (napr. Monk, Mentalista...)

DramaQueen

DramaQueen (hodnotenie, recenzie)

Bála jsem se... a to hodně, protože je málo věcí, co mě dokáže rozčílit tak moc jako prznění klasiky. Ale přijde mi, že amíci si poslední dobou uvědomují, že ke klasickým dílům, která nejsou jejich vlastní, nemůžou přistupovat jen s respektem, ale prospívá jim pojmout je diametrálně odlišně, pak jejich snaha není trapas, ale zajímavý projekt založený na úplně jiných základech (z poslední doby jeden další příklad za všechny: Anna Karenina s Keirou Knightley). Elementary není mistrovské dílo (zatímco dle mého Benedictův Sherlock je), ale je to příjemná, běžná detektivka jen lehce isnpirovaná, ale neurážející svůj námět. Lucy Liu je rozkošná a jako Watson překvapivě funguje výborně. A z Natalie Dormer jsem byla prostě nadšená, protože tu já zkrátka můžu a její příběhová linie je typickým "americkým obratem", který mi tam prostě sednul. Nevím, jestli zdejších 62% není způsobených prostým "americkej seriálovej Sherlock prostě ne", ale mě to celkem baví...

na príspevok reagoval Jano...

Jano...

Jano... (hodnotenie, recenzie)

Ondrej1115

Ja neviem, čo si mám o Elementary myslieť. Ten formát tuctovej kriminálky so sériami o 24 častiach nesvedčí ničomu, z čoho sa nemá vyklubať vzťahová telenovela (či vznikol nejaký ten fanklub lásky Shetlocka a Watsonovej... Sherson? Watlock? (Čo znie lepšie?), netuším, ale myslím, že také typy sa na to moc nepozerajú :D), ale kvalita je veľmi vysoko, hoci je nepochybné, že postupne padá... už som zaregistroval pár wtf-oidných nápadov, hlavne okolo hlavného story-arcu... mám taký nepríjemný pocit, že to pôjde priamym spojom do hája.

Ondrej1115

Ondrej1115 (hodnotenie, recenzie)

Sherlock a Watsonová je dobrý serial samozrejme na anglickeho Sherlocka to nema ani z ďaleka lebo anglicky Sherlock dal laťku veeľmi vysoko to američania nemaju na to.Ale tento americky sa dá prežiť je to dobre len škoda že každa seria ma 24časti po čase to bude nudiť bolo by dobre 3 alebo 4seriou ukončiť to.

na príspevok reagoval Jano...

ywo666

ywo666 (hodnotenie, recenzie)

Aky ma status tento serial? Je to len nenavideny americky kolega alebo sa naopak uznava ze to nie je take zle. Lebo ja som bol dost skepticky. Mam rad aj britsku verziu aj Ritchieho filmy. Oproti tymto pocinom je toto najslabsie. Ale stale zabavne. Lucy v ulohe Watsona je super napad. A sam Holmes tiez obstojny. Vtipov je tam dost a je to prava kriminalka. Ake moc nepozeram, takze mi serial padol dobre.

whimsy

whimsy (hodnotenie, recenzie)

erased: myslim, ze House M.D. (byt 221B, Wilson ako Watson, riesenie neriesittelnych pripadov... originalna aktualizacia ;-)

erased

erased (hodnotenie, recenzie)

tuší někdo co Douglas myslí tím americkým seriálem o Sherlockovi o osmi řadách?

Aluminium

Aluminium (hodnotenie, recenzie)

Trailer videný a musím povedať, že nie...jedno veľké nie. Možno, keby nebola famózna bbc verzia a Bennedictov Sherlock, tak by sa mi toto zapáčilo.

Mendiiik

Mendiiik (hodnotenie, recenzie)

Zjištění, že Dr. John Watson bude Dr. Joan Watson mě opravdu nemile překvapilo. Dále po shlédnutí ukázky na Youtube musím říct že, hlavní představitel Sherlocka je sice sympatický a dobrý herec, ale postrádá charisma Benedicta Cumberbatche. Ben má v sobě prostě něco, co z něj dělá opravdového Sherlocka, což bohužel Johnnymu Lee Millerovi chybí. Lucy Liu mi i z tak krátké ukázky přijde neuvěřitelně emočně chladná, pravý opak Martina Freemana. Na pilot se ze zvědavosti podívám, ale seriálu nedávám velké naděje a myslím si,  že skončí po první sezóně.

Novom

Novom (hodnotenie, recenzie)

Američani už nemají co točit, tak dělají předělávky úspěšných britských pořadů. Ukázali svou stupi..tu u Top Gearu, takže mají skvělé vyhlídky pokračovat v ní i u Sherlocka.

Xavi6

Xavi6 (hodnotenie, recenzie)

Bože, tohle bude tajivá sračka, že to svět nebude pamatovat. Nejvíc mě dostal fakt, že Watsona hraje ženská. :D

Súvisiace novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (viac)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (viac)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (viac)

Reklama

Reklama