Reklama

Reklama

Matt Scudder je bývalý newyorský policajt a vyliečený alkoholik, ktorý pracuje ako súkromný detektív bez licencie a zázemia. Svoje služby ponúka tým, ktorí sa z akýchkoľvek dôvodov nemôžu obrátiť na políciu. Jedným z nich je aj drogový díler Kenny Kristo, ktorý si detektíva najme, aby našiel zločincov, čo mu uniesli a brutálne zavraždili manželku Carrie aj napriek tomu, že im zaplatil výkupné. Scudder začne postupne odkrývať stopy vedúce k únoscom a zisťuje, že tento zvrátený zločin nie je jediným a rozhodne ani posledným, ktorý v uliciach New Yorku spáchali. Sérioví vrahovia mladých žien, ktorí svoje obete rafinovane mučia, sa chystajú opäť zaútočiť a Scudder, ktorý sám stojí mimo zákona, sa im rozhodne čeliť osamotený, na vlastnú päsť a všetkými, hoci aj nelegálnymi prostriedkami. Nečakanú pomoc však získa od svojho nového malého šikovného priateľa, ktorým je svojrázny čierny bezprizorný chlapec TJ. V neľútostnom súboji s časom a presilou tentoraz pôjde aj o jeho vlastný život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (603)

vteco 

všetky recenzie používateľa

Liam Neeson tentokrát bez intenzivní akční podívané, nýbrž s ponurou atmosférou v temném kriminálním thrilleru. Dobře vybudovaný začátek navnadí, příběh neurazí, ale postavy a jejich samotný vývoj bohužel zůstávají na vlně průměru. Po vizuální stránce není rozhodně co vytknout, filtry zvládají vše s grácií. Kde to ovšem opravdu skřípe je mizivá poutavost a absence originality v příběhu, jenž nastavují v několika fázích filmu nechtěný pocit nudy. /65%/ ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Chození mezi náhrobky je k dokonalosti vymazlená Blockovka, strhující, temná, s katalogově úchylnými masouny a perfektně noárovým Nýsnem, které může dát méně než tři jen naprostý buzerant. Tedy pardon, zase ten roztomilý překlep, chtěl jsem samozřejmě říct „jen fantasticky hloubavý a nesmírně erudovaný filmový kritik“. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý krimi thriller s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe. Má veľmi dobrý príbeh o bývalom detektívovi, ktorý po jednej nepríjemnej udalosti, kedy síce zneškodnil zločincov, ale stálo to aj život malého dieťaťa s touto prácou skončil a živí sa ako súkromný detektív bez licencie. Práve prijme ponuku od obchodníka s drogami, aby našiel únoscov a vrahov jeho ženy, ktorá bola zabraždená aj napriek zaplateniu výkupného a tak začne s vyšetrovaním. Ale uvedomuje si, že to bude náročné a dosť nebezpečné, kedže to vyzerá, že sa nejednalo o ojedinelý prípad. Spracovanie je na tom pomerne dobre, úvodná sekvencia príjemne navnadí, ideálne zoznámi s hlavným hrdinom a následne sa už začne hlavná zápletka, ktorá na prvý pohľad pôsobí správne surovo a chválim aj ten zaujímavý prvok pomoci ľuďom pohybujúcich sa za hranicou zákona. Síce nemám pocit, že by to celé bolo podané úplne ideálne, čakal som trochu surovejšie prevedenie, chýbajú nejaké zvraty, záporáci mohli byť tajomnejší a vlastne aj tých zapamätaniahodných scén je tu veľmi málo. Ale aj tak sa mi to páčilo, hlavný hrdina to po celý čas s ľahkosťou ťahá, má to takú netradičnú, ale zaujímavú atmosféru, ktorá mi sadla, dej si po celý čas udržuje obstojnú úroveň zaujímavosti a vyhovovalo mi aj to pomalšie tempo, za ktoré môže hlavne ten klasický štýl pátrania. Inak o nejakú akciu tu prakticky vôbec nejde, prakticky len ten úvod a trochu aj záver, ale nemám s tým problém, vyhovovalo mi to aj bez toho. S hereckým obsadením som spokojný, tradične výborný Liam Neeson, dostatok zaujímavých vedľajších postáv, tu mi jedine postava chlapca prišla celkom zbytočná, aj keď aspoň ani neruší a obstojní záporáci, len mohli vyvolávať väčší rešpekt. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, vyhovoval mi vizuál a aj atmosféra, pripomenulo mi to európske krimi, čo je len plus, ale mrzí ma, že som nepociťoval takmer žiadne napätie, čo je v tomto žánri trochu problém. Takže určite sa tu toho dalo dosť vylepšiť, ale nemám dôvod byť zbytočne kritický, páčilo sa mi to, slušné krimi. 70% ()

Peytl 

všetky recenzie používateľa

Tvrdit, že je ve snímku tolik temnoty jako ve Fincherově Sedmičce jen kvůli tomu, že antimalarik Tamal Jawari je mouřenín, neustále ve filmu chčije a běhá se po hřbitově, to by byla zhůvěřilost. Skutečně mi nevadil provařený příběh, navíc Neeson tohle zvládá bravurně a zvýšil tak sám celkový rating, ale natahování děje (?) skrzevá srpkovitého černouška... dojetí nikde, morální poselství, hehe, taky nic, taková slepá ulička. I přes náboženské bláboly jsem se dokázal cynicky povznést. Jen ta celková nedotaženost, ta mě iritovala, ale dost možná, že jsem díky téměř dvouhodinové abstinenci znervózněl a ledacos přehlédl. Možná už mám tedy také nárok někoho sejmout a považovat to za vzkaz od Šéfa, že se kořalka nechlastá z ohřívací láhve. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Jedným z najrozšírenejších klišé v akčných scénach je rozbitie fľaše o hlavu. Guillermo del Toro to ale povedal jasne. "Videl som to a nedá sa to; nerozbijete fľašu o ľudskú hlavu, ak nie ste Terminátor." Prvý film, v ktorom to bolo použité, bol Faunov labyrint. Druhý Medzi náhrobnými kameňmi. Nielen tento detail vypovedá o tom, že tvorcovia vedeli, čo robia. I v iných veciach sú osviežujúco inovatívni (zastrelenie únoscu predtým, ako svetu oznámi svoju chorú motiváciu). Vcelku originálny je aj hrdinov mladý pomocník, alkoholické vsuvky zo „sedení“ alebo flashback o tom, ako V SKUTOČNOSTI dopadla prestrelka z úvodu. Dosť mi to pripomenulo Jacka Reachera: strašný úvodný zločin, ale napriek tomu príbehu nechýba istý typ humoru a hrdina občas dostane nakladačku, ale viete, že vyhrá. Temné ako rana do hlavy. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (18)

  • Matt Scudder (Liam Neeson) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Field. (dyfur)

Súvisiace novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (viac)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (viac)

Reklama

Reklama