Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skutočný príbeh Gisely Werlerovej, prvej nemeckej bankovej lupičky, ktorá sa v šesťdesiatych rokoch podieľala na 19 ozbrojených prepadnutiach. Gisela Werlerová má tridsať rokov, je slobodná, pracuje v továrni na tapety a žije so svojimi rodičmi v skromných podmienkach. Jej nudný život sa ničím nelíši od života státisícov jej rovesníčok v západnom Nemecku šesťdesiatych rokov. Ona však má svoj sen - život na Capri. Jeho splnenie sa jej zdá byť stále bližšie a bližšie, keď sa zoznámi so šarmantným taxikárom Hermannom, ktorého hlavným zdrojom príjmu sú však bankové lúpeže. Čoskoro vytvoria dvojicu, ktorej prischne prezývka "nemeckí Bonnie a Clyde", ich turbulentný vzťah však otupuje ich ostražitosť... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (9)

mira007 

všetky recenzie používateľa

Německý film o první bankovní lupičce v historii našich sousedů mi hodně sedl. Gisela Werleová žila nudný život dělnice s monotónní prací tvorby tapet, mizerným milostným životem a bydlením u rodičů s jediným nedosažitelným snem - dovolená na Capri. Pak potkala taxikáře Hermanna, s kterým našla svou realizaci v přepadávání bank - devatenácti bank. První polovina šlape parádně a i díky perfektní atmosféře šedesátek to funguje, druhá polovina trochu zvolní, ale ta ultraromantická vtipná tečka mne přesvědčila dát čtyři body. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Bolo to o niečo lepšie, ako som čakal. Fádna práca pri výrobe tapiet, trápne situácie pri prijímaní pánskych návštev v detskej izbe u rodičov, nič z toho Giselu nenapĺňa životnou radosťou. Niektoré melodramatické momenty ma zarazili, ako napríklad nekonečná láska takmer od prvého momentu po posledný, ale našlo sa podstatne viac momentov zaujímavých. V podstate je zaujímavý každý prepad, keď Gisele musíme fandiť, až po záverečný chyták na diváka. Priznám sa, aj ja som sa nechal nachytať. –––– Ešte môžeš cúvnuť. Keď tam teraz vojdeš, vyjdeš von ako iný človek. –––– Najväčšou chybou je, keď človek nevie, kedy má prestať. ()

Reklama

djtotal 

všetky recenzie používateľa

Hned v prvom momente ma uputala perfektna retro scena a herecke vykony, prihliadnuc na smrtelnu nudu pri praci v tovarni, sa mi zachcelo ihned vylupit banku, zhrabnut prachy a odletiet na Capri. Pochybujem vsak, ze k tomu najdem taku dobru babu ako je Nadeshda Brennicke v tomto filme. Film je robeny podla mna velmi dobre, bez klasickych klise, z dobrou kamerou a bez nudnych sablon. Super. ()

Dumaru 

všetky recenzie používateľa

Znudená mladá žena ktorá si chce splniť sen, ale z platu robotníčky v továrni na výrobu tapiet to neutiahle. Cez svojho nápadníka sa zoznámi s Hermannom, ktorého sa snaží presvedčiť že má na to aby s ním mohla vykrádať banky. Gisele uspeje a zaľúbi sa do Hermanna, s ktorým začnú plánovať ďalšie prepady bánk. Film Banklady je z môjho pohľadu typický TV film nemeckej produkcie, dej sa odohráva v 60tych rokoch a na každom rohu narazíte na Chrobáka. Neurazí ale ani nenadchne, u mňa za tri hviezdičky,,, ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý a pre mňa neznámy príbeh prvej bankovej lupičky v Nemecku. Podaný síce trochu ťažkopádnejšie a v pomerne dlhej minutáži, ale pozerateľný. Pohnútky hlavne postavy sú jasné, ciele policajtov tiež. Je zaujímavé sledovať celkový životný štýl v Nemecku v tých rokoch. To je veľké plus toho filmu. Výpravovo preto uspokojujúce, herecky tiež, chýba tomu trocha akcie alebo niečoho, čo by diváka nadchlo, ale ako skutočný príbeh veľmi dobre. 3 z 5 ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • Gisela Werlerová sa spolu so svojím komplicom dopustila celkovo 19 bankových lúpeží a ulúpili spolu zhruba 400 000 mariek. (Laslo)

Reklama

Reklama