Reklama

Reklama

Láska a trest

(seriál)
  • Turecko Aşk ve Ceza (viac)
Turecko, (2010–2011), 94 h (Minutáž: 84–121 min)

Série(2) / Epizódy(62)

Obsahy(1)

Na prvý pohľad možno Savaş Baldar (Murat Yildirim), ktorý ešte donedávna žil a vzdelával sa v Taliansku, pôsobí ako obyčajný mladík, akých v dnešnom Turecku žijú tisíce. No tento rozhľadený a pokrokovo zmýšľajúci muž sa už roky snaží zmieriť s povinnosťou, pred ktorou nemôže nikam ujsť a ktorú nemôže odmietnuť – vie, že jedného dňa, keď dozrie čas, sa bude musieť vrátiť domov a zaujať svoje miesto v silne na tradíciách lipnúcej rodine, mimochodom jednej z najbohatších a najvplyvnejších v Turecku! Nanešťastie netušil, že to bude tak skoro a za takých tragických okolností...
Keď sa Savaş po rokoch vrátil domov na svadbu svojho brata Kemala (Ali Yiğit) s Çiçek (Feride Çetin), ktorá mala ukončiť dlhoročnú nezmyselnú krvavú vojnu medzi oboma mocnými rodinnými klanmi, ani len netušil, ako kruto sa s ním osud onedlho zahrá! Že sotva mu do cesty privedie krásnu neznámu, s ktorou strávi nezabudnuteľnú noc a na ktorú mu ako pamiatka ostane len zlatá retiazka s príveskom anjelika a nádej, že juj jedného dňa možno opäť stretne, zasiahne jeho rodinu nepredstaviteľná tragédia, ktorá navždy zmení najmä jeho život! Keď totiž pri autonehode zahynú jeho otec i brat, jeho tvrdá a nekompromisná matka Şahnur (Tomris İncer) ho prinúti oženiť sa s bratovou vdovou – presne tak to totiž vyžadujú jej milované tradície! No hoci Savaş matku poslúchne, nikdy neprestane myslieť na svoju tajomnú Popolušku...
Žena, ktorá sa tak nezmazateľne zapísala do jeho srdca, je Yasemin Ustunová (Nurgül Yeşilçay) – milá a veľmi talentovaná dievčina pracujúca pre jednu z najvychytenejších reklamných agentúr v Istanbule. Na večer, ktorý strávila so Savaşom – ktorého meno však, rovnako on to jej, nepozná -, ani ona nikdy nezabudne. Nielen preto, lebo v hneve, že ju jej snúbenec krátko pred plánovanou svadbou podviedol s jej kamarátkou a kolegyňou, a posilnená alkoholom darovala svoju dovtedy starostlivo stráženú nevinnosť úplne neznámemu mužovi, ktorého videl po prvý raz v živote krátko predtým, ale tiež preto, že táto noc nezostane bez následkov – Yasemin totiž zanedlho zistí, že s neznámym mužom, s ktorým tak neuvážene prišla o panenstvo, čaká dieťa!... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (11)

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

Česko Slovenským fenoménom začiatku nového milénia boli lacné, nekonečné telenovely. Naivné, stupidné romantické hlúposti, ktoré sa točili prevažne v Južnej Amerike. Absolutné dno televíznej filmovej tvorby. Tento trend pomaly ustal a prišlo niečo oveľa horšie. Telenovely z Turecka. Je to trójsky kôň, prostredníctvom ktorého sa moslimský svet vkráda do európskych domácností. Jedným z týchto nebezpečných mohamedánskych kultúrnych atentátov je aj stodvadsaťštyri dielny seriál "Láska a trest" (Aşk ve Ceza). Zákerný turecký odpad! ()

Marek1991 odpad!

všetky recenzie používateľa

Opäť je tu jedna otrasná turecká telenovela. Toto a Tisíc a jedna noc, či neobjektívny Sultán by mali hodiť do koša kinematografie. Jediná menšia svetlá výnimka z Turecka, ktorú som v poslednej dobe videl bol seriál Ezel. Predvídateľná a trápna komerčná zlátanina. Inak ten názov to z časti naozaj vystihuje. ()

Kri-kri 

všetky recenzie používateľa

Další z tureckých dramat na téma lpění na tradicích, rodu a krevní mstě, v mnohých ohledech připomínající seriály Sila a Spútaný motýľ. Zpočátku jsem váhal, zda to mám vůbec sledovat, první dva díly mají velmi špatný obraz bez barev a kamera se strašně hýbe, nicméně po pár dílech se kvalita obrazu trochu ustálila. Děj je vcelku poutavý, neboť kromě krevní msty a tradic se tu řeší i organizovaný obchod s heroinem v astronomických rozměrech. Celkově mi přijde, že první půlka seriálu měla svižnější tempo, ve druhé se vše vleče. Mnohé zdlouhavé scény, zejména hudební, vzlykající a patetické tokání Savase s Yasemin jsem musel přetáčet. Některé postavy mě neskutečně iritují, především Sevgi a Savasova sestra Nazan, jak jsou velmi hloupé a opakovaně naivně důvěřují tomu vypočítavému kurevníku Borovi, co z nich jen tahá prachy. Hakan a jeho dcera Lara mě nudili, podle mě zbytečné postavy, to už radši tvůrci měli nechat Nadju a Cema. Intrikující autoritativní matka Sahnur mi velmi připomíná babu Azize ze Spútaného motýľa, štvala mě, jak neustále zahlazovala Mustafovy činy a vlastně tak i svým vlastním přičiněním ho dostala do kriminálu. Pár dílů před koncem si tvůrci mohli odpustit nevěru strýce Pala vůči Fidan s tou štětkou Ceydou a rovněž mi přišlo nesmyslné tři díly před koncem vyrukovat s levobočkem Baldarových Hasipem. I když Savasův boj s Yavuzem se těsně v závěru vyřešil, diváci byli ochuzeni o svatbu a usmíření rodů ve Vanu, namísto toho byla natočena zbytečná scéna se Savasem, Yasemin a jejich dětmi o 10 let později. Co v tomto dramatu postrádám je střet sociálních rozdílů, jenž by mé hodnocení mohl navýšit. Takhle je to jen na slabý průměr, lepší 2 * a 40%. ()

tommy187 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia zbytočná turecká telenovela, kto to ešte pozerá? Príšera, po úspešnom seriáli "Tisíc a jedna noc" (úspešný bol len preto, lebo ho Markíza dala na hlavný vysielací čas) sa natáčajú telenovely nejako vo veľkom :). Odo mňa s veľmi, VEĽMI prižmúreným okom *. A buďte radi :)! ()

nessbeal odpad!

všetky recenzie používateľa

Stret tradičných hodnôt a moderného sveta. Ktoré z nich zvíťazí? Zistíte v novom seriáli od tvorcov Tisíc a jednej noci. Savaš (Murat Yıldırım) žije v Taliansku na prvý pohľad celkom obyčajný život. Ale za maskou vzdelaného a citlivého mladého muža sa skrýva človek, ktorý vie, že jedného dňa sa musí vrátiť späť domov - do najbohatšej rodiny v provincii Van v Turecku. Jeho rodina ale uctieva tradičné hodnoty. Savaš chcel iný život a preto v ranom veku odišiel a pokračoval v štúdiu ďaleko od domoviny. Krásna Jasemin (Nurgül Yesilçay) je dievča, ktoré pracuje v reklamnej agentúre. Tesne pred svadbou prichytila snúbenca v posteli so svojou najlepšou priateľkou. Zúfalá a nahnevaná na túto situáciu a skutočnosť, že nikdy nebola intímne so žiadnym mužom kvôli sľubu otcovi, zájde Jasemin do miestneho baru v Bodrume. Zhodou okolností tam stretne Savaša, ktorý sa práve vrátil do Turecka na svadbu svojho brata. Jasemin strávi s očarujúcim cudzincom vášnivú noc na palube lode. A tu sa príbeh iba začína... *****Mal som možnosť zhodnotiť a vidieť tento serial s Turkami, a tí sami povedali, že toto je mimo realitu, nikto z mladých to v Turecku nesleduje a staré mamy by mohli pozerať TV DOMA, neviem prečo menia v prime time Bez Servítky za túto ohavnú vec. ()

Soupalka 

všetky recenzie používateľa

Telenovela plna ne zcela logickych zvratu pribehu a reakci postav jen velmi zvolna graduje do zahustene atmosfery a deje. Dabelska Tomris Incer a jeji beznadejny serialovy syn Mustafa zaslouzili moji hvezdicku. ()

macamalkova1 

všetky recenzie používateľa

nevím co se všem nelíbí. opravdu dobrá telenovela, tak zajímavý děj jsem už dlouho neviděla, děje se neočekávané. Prvních pár dílů nic moc ale jinak naprosto bezva,DOPORUčUJI, vysílá tv DOMA ()

jindrisak3 

všetky recenzie používateľa

Důvod, proč jsem začala sledovat Lásku a trest, že je od tvůrců mého oblíbeného seriálu Tisíce a jedné noci. Začátek mě moc nenadchl. Tradice? Co je to za blbost! V polovině prvního dílu jsem to vypla. Pak mi to ale nedalo, druhý díl jsem sledovala až do konce a snažila se pochopit o co jde. Postupně jsem si seriál oblíbila a dodatečně jsem pak znova skoukla první díly, které mě už napodruhé bavili víc. Děj je mnohem zajímavější než u Tisíce a jedné noci, nechybí napětí... Obvzlášt teď: od té doby co Yasemin zjistila, že Yavuz se kterým spolupracuje, je brácha Čiček a Savašův nepřítel, to teprve má pořádné grády. ()

Reklama

Reklama