Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1955 a my sa zoznamujeme s „Flatbushskou štvorkou“, ako sa sama nazýva štvorica dvanásťročných chalanov z Brooklynu. Stačíme sa o nich dozvedieť akurát to, že sú zohratí, výreční, správne drzí a keď príde na to, vedia aj udrieť, a že dvaja z nich zdieľajú nežné city ku spoločnej kamarátke Sophie – a už sa aj presúvame v čase o štedrých 58 rokov ďalej, teda do súčasnosti, v ktorej ich osud rozvial do rôznych končín USA. Sam (Kevin Kline) žije s manželkou na Floride, kde si kráti dôchodcovské dni vodným aerobikom a ide sa pritom unudiť k smrti. Archie (Morgan Freeman) je po miernej mŕtvici, no trpí skôr následkom prílišnej starostlivosti a nekompromisného dohľadu svojho dospelého syna. Paddy (Robert De Niro) zostal ako jediný žiť v Brooklyne. Pred rokom mu zomrela manželka (zmienená detská láska Sophie), a zo stále smútiaceho vdovca sa stal nespoločenský frfloš, ktorý odpláca susedkine láskavosti ostrými rečami. Z Billyho (Michael Douglas) je úspešný kalifornský obchodník, ktorý sa po desaťročiach staromládeneckého života práve chystá oženiť s tridsaťročnou ženou. A práve táto chystaná udalosť je zámienkou k plánovanej rozlúčke so slobodou práve v Las Vegas – len to ešte chce presvedčiť Paddyho, ktorého kamarátstvo s Billym značne utrpelo Billyho neúčasťou na Sophienom pohrebe, aby vyšiel zo svojho mauzólea a pridal sa k nim... (TV Markíza)

(viac)

Videá (40)

Trailer 1

Recenzie (566)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,V SOBOTU TI USPOŘÁDÁME TU NEJLEPŠÍ ROZLUČKU V HISTORII LIDSTVA, A PAK V NEDĚLI.…“ /// Znuděný, nemocný, nepotřební, nešťastní, protivní… takže důchodci, co maj před sebou celej zbytek života, to rozjížděj (nebo aspoň chtěj) jako za mlada. Slintaj nad mladým masem (třeba na Bikini show), máchaj viagrou a šprckou … možná je pro někoho zrovna tohle ten druh inteligentního humoru, ale já vobčas přemejšlím, vo co tady jako doopravdy de. Vo zábavu? V mnoha případech je humor profláklej stejně jako v Babovřeskách (ne vole, vodkaz dávat nebudu, by mě to roztavilo klávesnici…), jen tady to víc bliká (aspoň doufám, poslední Babouše jsem neviděl a nerad bych kecal…). Prostě Vegas. Každej chodí pařit do Vegas! A tady se z toho nakonec vyklube reklama na manželství (lásku?) a strach ze stáří. Flákám 3*, páč to neuráží, i když su radši, když se páprdové nevoháněj sentimentem, ale vzpomínaj na mládí v akci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám fotra na umření a přemejšlím, kde by ho mohli vzkřísit. 2.) Plánuju akce pro kluky z Eldéenky. (dobře, dobře, pro holky taky…) 3.) Thx za titule ,,iUff“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * (**ať nežeru!) AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Turteltaub má v dnešnej dobe tú výhodu, že jeho filmy nemôžu sklamať - len prekvapiť, pretože divák je automaticky pripravený na priemerný snímok niekde na hranici priemeru. Ani v tomto prípade to nieje inak. Pán režisér mal ale to šťastie, že v jeho filme sa (doteraz neviem akým zázrakom) zjavila herecká (s)e(ni)lita, ktorá pozdvihla túto šialenú dôchodcovskú jazdu na príjemný oddychový filmík, na ktorý sa jednoducho nedá hnevať a pozerať s rozčúleným ksichtom. Stačí sa povzniesť nad vypočítateľnosť scenára, mávnuť rukou nad niektorými klišé a určite sa zabavíte. Stopercentne vám prirastie k srdcu štvorica bláznivých starčekov. Ich doťahovačky a uštipačné dialógy možno nerozozvučia vaše bránice ako množstvo iných komédií, ale určite budete mať po skončení filmu úsmev na perách a chuť užiť si niekedy poslednú párty vášho života tak, ako to predviedli práve oni. Navyše nenároční kinodiváci vždy pri komédiách vytvoria prostredie, v ktorom sa smejete spolu s nimi, a to vždy pridá do celkového feelingu pol hviezdičky. 75%. ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Ale vlastně proč ne. Jon Turteltaub ve své důchodcovské "Pařbě ve Vegas" sice nenabízí nic nového a pár gagů se pohybuje na hranici trapnosti. Hlavní herecká čtveřice si to ale neskutečně užívá a snaží se ze ctí prodat i ten sebeblbější vtípek. Tady si zkrátka nikdo na nic nehraje a to je jedině dobře. Pohled na starého Kevina Klinea a vysolárkovaného Douglase je všakchvílemi opravdu scary. ()

jerry12 

všetky recenzie používateľa

70%. Žádná velká bomba, která by vás nenechala zapomenout, ale příjemná komedie se špičkovými herci, vtipná, nenucená a hollywoodsky dojemná. Nic, co byste brali jako posun v kinematografii, žádná revoluce, jen obyčejná tisíckrát omílaná zápletka... ale funguje a potěší víc, než očekáváte. Geniálnější čtveřici byste dali dohromady jen těžko. ()

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Ehm.. Co na to říci? Parta herců v důchodu (čti nad hrobem) se rozhodla natočit nějaký ten biják s odkazem pro mladší generace a malinko si přilepšit v těch strastiplných časech ponurého důchodového stáří. Vzniklo však něco hrůzyplného a odpudivého. Jako fanoušek většiny zúčastněných jsem se ošíval na pohovce jako by mi někdo páral břicho a snažil se mne uškrtit mými vlastními střevy. Rozhodně nedoporučuji, pokud si chcete zachovat dobrou náladu a pozitivní vztah k účinkujícím. Jedná se o velmi řídký vývar z obnošených ponožek, který rozhodně nenadchne a už vůbec nepotěší. Hrozí též velmi vysoké riziko trapných pocitů. Není radno mixovat důchodce s teenagerovskými zábavami. 40% ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (18)

  • Ve filmu si střihl menší roli uvaděče párty zpěvák populární skupiny LMFAO Redfoo. (Punisher)
  • Archie (Morgan Freeman) je vo filme veterán amerických ozbrojených síl. V skutočnosti je Morgan Freeman naozaj veterán. Dva obrázky, ktoré vidno na začiatku filmu a kde je Archie v uniforme, je reálny herec fotený počas služby v amerických ozbrojených silách. (misterz)

Reklama

Reklama