Reklama

Reklama

X-Men: Budúca minulosť

  • Česko X-Men: Budoucí minulost (viac)
Trailer 1
USA / Veľká Británia / Kanada, 2014, 131 min (Special Edition: 148 min)

V súčasnosti mutantov odchytávajú a internujú v koncentračných táboroch, ktoré strážia neporaziteľní roboti. Profesor Xavier vie, že prvých robotov vyrobili ešte v roku 1973 pomocou DNA mutantky Mystique, ktorú vtedy zadržali pri pokuse o zabitie svojho stvoriteľa, doktora Bolivara Traska. Jediná šanca na prežitie vedie do minulosti. Keby sa im totiž podarilo dostať späť do roku 1973 a presvedčiť Mystique, aby sa vzdala svojho plánu na pomstu, nikdy by ju nechytili a nevyrobili vďaka nej vražedné roboty. Neľútostný zápas o prežitie unikátneho druhu mutantov zúri v dvoch časových rovinách, a tak môžu zrelí hrdinovia pôvodnej trilógie X-Men spojiť sily so svojimi mladšími identitami z filmu X-Men: Prvá trieda. Profesor Xavier a jeho protivník Magnet sa nám predstavia hneď v dvoch podobách. Jedine Wolverine zostáva stále rovnaký vďaka svojej schopnosti nestarnúť a bleskurýchlo sa zotavovať. Preto práve on dostane šialenú úlohu – vrátiť sa v čase späť do minulosti a zabrániť tomu, aby z partie bývalých priateľov sa stali súperi na život a na smrť. Jedine spolu totiž dokážu v budúcnosti čeliť sile, ktorá prevyšuje ich mimoriadne schopnosti (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (78)

  • Prvá snímka zo série filmov o X-Menoch, ktorá bola nominovaná na Oscara, konkrétne za vizuálne efekty. (Laslo)
  • Štadión, ktorý Magneto (Michael Fassbender) ničí vo filme, je Štadión Roberta F. Kennedyho vo Washingtone. (Laslo)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 15 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj X-Men: First Class 2 či X-Men: Future & Past. (MikaelSVK)
  • Aj napriek tomu, že väčšina filmu bola natočená v 3D, režisér Bryan Singer priznal, že tuto technológiu nepreferuje. (Steny94)
  • Film sčasti vychádza z komiksov "X-Men - Days of Future Past" (1981) a "All-New X-Men" (2012). (ambrosko1)
  • V severoamerických kinech film utržil 233,9 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 746 milionů. (NIRO)
  • Wolverine (Hugh Jackman) se v tomto filmu nikdy nestřetne se Sentinelem. Nicméně podle komiksu „Days of Future Past“ z „Uncanny X-Men #142“ by pro něj takový střet nedopadl dobře. V tomto komiksu z něj totiž Sentinel doslova odpaří veškeré maso pomocí svého energetického paprsku, zůstane jen adamantiová kostra. (vojtaruzek)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2014 v New Yorku. (Varan)
  • Během jedné scény se Michael Fassbender (Magneto), tak vžil do role, že při chůzi spadl do fontány. (vyfuk)
  • Během natáčení scény, kdy Quicksilver (Evan Peters), Charles Xavier (James McAvoy) a Wolverine (Hugh Jackman) osvobozují Magneta (Michael Fassbender) a Quicksilver se snaží zpacifikovat ostrahu svými superschopnostmi, se stalo, že on i James McAvoy uklouzli na vlhké podlaze. (vyfuk)
  • Existuje verze filmu s podtitulem Rogue Cut, v níž najdeme několik dříve nepoužitých scén s postavou Rogue (Anna Paquin). (Savel)
  • V tomto filmu nemá, na rozdíl od většiny předchozích adaptací komiksů od Marvelu, žádné cameo Stan Lee. (baiskon108)
  • Zatímco představitel Charlese Xaviera v současnosti Patrick Stewart měří 175 centimetrů, tak jeho představitel z minulosti James McAvoy měří pouze 170 centimetrů. Představitel Erica Lenshera ze současnosti sir Ian Mckellen měří 180 centimetrů, jeho mladší verzi hraje  Michael Fassbender, která má 183 centimetrů. (donat5)

Súvisiace novinky

Co se děje s X-Meny?

Co se děje s X-Meny?

10.11.2016

Třetí wolverineovská sólovka se jmenuje Logan, dorazí k nám 2. března a není tak úplně jisté, co se bude dít po ní. Hugh Jackman se tu rozloučí s rolí Wolverinea, zároveň by ale mohlo jít o částečné… (viac)

McAvoy a invaze z vesmíru

McAvoy a invaze z vesmíru

12.09.2016

James McAvoy není ve sci-fi žánru zrovna nováčkem. V X-Men: Budoucí minulost nebo X-Men: Apokalypsa si ho užil dosyta, teď ho ale čeká velký test bez vyholené hlavy, kolečkového křesla a mutantích… (viac)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (viac)

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (viac)

Reklama

Reklama