Reklama

Reklama

V tvári démona

  • Česko Jessabelle (viac)
Trailer 1

Jessie po tragickej nehode príde o snúbenca a sama zostane ochrnutá. Aby našla pokoj, nasťahuje sa do starobylého domu v Louisiane, ktorý kedysi patril jej otcovi. Čoskoro sa tam však začnú diať podivné veci a Jessie nájde záhadný odkaz od svojej matky, ktorá zomrela pred mnohými rokmi. Čoskoro pochopí, že tento dom už dávno obýva akási neznáma temná bytosť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (207)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Neviem kto mal potrebu toto pchať do kín, keďže to ničím nevybočuje z produkcie, ktorú zväčša dostať „only on-demand“ (alebo rovno na DVD). Jessabelle je tou najtuctovejšou, najobyčajnejšou ducharinou, ktorá si široké nasadenie do kín vôbec ničím nezaslúži, ani ho nijako neobháji. Mysteriózny príbeh plných tých najobohranejších zvratov, ktoré tu už boli tisíc krát (najviac sa asi vybaví slušný The Skeleton Key, ktorého dej Jessabelle v podstate celý kopíruje, akurát v oveľa menej ambicióznejšom podaní). Báť sa tu nie je vôbec čoho a chýba tomu jediná zaujímavejšia scéna, ale pre duchariny mám stále starosť, takže musím uznať, že natočené to po technickej stránke bolo celkom štandardne, hlavná hrdinka bola príjemne roztomilá, aj vzhľad ducha v poriadku a tie dve/tri scény s ním sú natočené celkom „živelne“ (akčná bitka v bahne, vo vani ktorá mierne pripomenie remake Evil Dead), takže ako taká jednohubka na jeden večer úplne neškodné, neurazí, neotrávi, vďaka krátkej cca 80 minútovej stopáži rýchlu uplynie, ale vo výsledku je to vo všetkom také priemerné, nijaké, že to ani nemá koho zaujať. Zadarmo prečo nie, no platiť za to v kine tak ďakujem pekne, tam je uvedenie čistý nezmysel a producenti mali prehnané ambície. V tomto prípade teda chápem ten „hate“, aj keď ročne sa urodia oveľa horšie hororové kúsky. CELKOVO: 2* (4/10) ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„Jessabelle“ je další produkt moderního hororového průmyslu, který má nápad, ale není dotažený do konce. Je to prostě jen zábava, která svou nedokonalost ukazuje i s polední scénou, která není ničím jiným než tím, aby se tvůrci zalíbili a mrkli na diváky. Není to proto, že by se chtěli divákům odvděčit, ale prostě jen proto, že už nevěděli coby. Špatný film, který v podstatě nemá hororové momenty. A pokud, tak jen kopíruje jiné. ()

Reklama

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Sarah Snook v úlohe Jessie bola pre mňa príjemným prekvapením, presvedčivo stvárnila bezmocné dievča pripútané na vozíku, vystavené napospas temným silách na louisianskom vidieku uprostred močarísk. Film si čiastočne zakladá na svojej nepôvodnosti, odkazuje na iné známe horory a využíva atraktívne vudu rekvizity. Bol to určite zámer filmárov. Kombináciou osvedčených a príťažlivých prvok vzniká predsa niečo nové, možno nie originálne, ale dostatočne zábavné. Príbeh, ktorý sa odvíja v pokojnom tempe, premyslene vytvára bezútešnú atmosféru. Kompozícia príbehu nie je taká jednoduchá ako sa spočiatku zdá. Od začiatku sa tu hrá falošná hra s divákom, vďaka ktorej má príbeh málo predvídateľný vývoj a obrat, ktorý v ňom nastane, prekvapí. Vo vzťahoch je to pomerne zaujímavé, lebo ťažko povedať, kto je horší otec alebo matka Jessie, ktorá si buduje zvláštny priateľský vzťah k ženatému Prestonovi, pre ktorého bola tajnou láskou zo stredoškolských čias. Dávam ++++, najmä preto, aby som Jessabelle vylepšil skóre, 45 % sa mi zdá málo. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Dívala jsem se na to s přáteli a podle vyprávění jsem se na to vážně těšila. Ale nakonec jsem byla zklamaná. Lekla jsem se jen jednou a to ne díky filmy, ale díky kamarádovi, který mě vylekal. U filmu jsem se nebála a ani jednou nelekla, což je dle mému vztahu k hororům docela divné. Jinak jsem se nudila. Zápletka je možná trochu zajímavá, ale ne originální. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

a další jedna velká nuda do sbírky.Pomalý a nic nepřinášející horůrek,kde se přes hodinu nic moc neděje,aby pak přišlo opravdu neočekávané rozuzlení.Atmosféra nula,lekačka možná jedna dobrá a hlavní hrdinka taky není žádná velká sláva.Z trojice Annabelle-Jessabelle-Ouija tak vítězí creepy panenka o prsa všech hlavních hrdinek.Bohužel je to ovšem vítězství Pyrrhy.Jdu teď koukat z okna,tam se aspoň můžu bát,jestli mi nějaký dobrák neukradne auto ...20% ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (9)

  • V Louisianě jsou dvě farnosti Feliciana: Feliciana a West Feliciana. Ve filmu vidíme ceduli s nápisem: „Vstupte do farnosti Feliciana.“ Neříká se tam, která to je. (Johnny.ARN)
  • V jednej chvíli povie šerif Jessabelle, že DNA vyšetrenie kostry dieťatka nájdeného v hrobe poukazuje na to, že bolo čiernej pleti. Avšak v DNA nie sú zaznamenané žiadne údaje o rase svojho nositeľa. (beso74)
  • Jessabellin náhrobek byl vyroben z masivního betonu, vážil 40 liber a po natočení filmu ho odkoupil sběratel v severozápadním Pacifiku. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama