Reklama

Reklama

Dlhá cesta dole

  • Česko Dlouhá cesta dolů (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Moderátor ranného televízneho programu Martin Sharp (Pierce Brosnan) mal všetko, čo si starnúci muž môže želať - deti, ženu, skvelý domov a prestížnu prácu. O všetko však prišiel - a samovražda je pre neho logickou reakciou na život, ktorý sa nedá žiť. Päťdesiatročná osamelá Maureen (Toni Colletteová) je svedomitá katolíčka, ktorá chce spáchať najťažší hriech - siahnuť si na život. Nedokáže sa totiž vyrovnať s tým, že jej milovaný syn Matty je v dôsledku mozgovej obrny ťažko postihnutý. Študentku Jess Crichtonovej (Imogen Pootsová), ktorá je dcérou vysokopostaveného politika, dohnali k rozhodnutiu zniesť sa zo sveta tri veci - zlomené srdce, sedem koktailov a dva silné ležiaky. Napokon aj mladý Američan JJ (Aaron Paul), ktorý vyzerá ako rocková hviezda, ale živí sa roznášaním pizze, klesá pod ťarchou svojich problémov, topí sa v zúfalstve a nevidí svetlo na konci tunela. Títo štyria stroskotanci sa zhodou okolností rozhodnú ukončiť svoje životy v rovnakom čase - počas silvestrovskej noci. Každý z nich má rovnaký samovražedný scenár, ktorý sa končí skokom z londýnskeho vežiaku Topper´s Tower. V mrazivej noci, na streche anonymnej kancelárskej budovy, sa stretnú, zoznámia a rozhodnú sa svoje sebadeštruktívne plány odložiť. Aj keď majú oveľa menej spoločného, ​​než sa spočiatku zdalo, dohodnú sa, že na obdobie šiestich týždňov vytvoria svojrázne spoločenstvo pripomínajúce dysfunkčnú rodinu a pokúsia sa nejako prežiť. Onedlho ale štvorica zistí, že skoncovať so životom nie je tak výlučne súkromná záležitosť, ako si pôvodne mysleli. Martin sa stane bulvárnou celebritou a šťavnatou potravou pre londýnske plátky je aj Jess, ktorej otec je tieňovým ministrom školstva a sestra Len pred dvoma rokmi záhadne zmizla. Kvartetu hrdinov tak nezostáva nič iné, len začať hľadať nejaké dôvody, načo a prečo zostať nažive. (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (119)

TommyDiamond 

všetky recenzie používateľa

Jedině průserem. Přesně takhle to dopadne, když se dá dohromady nesourodá čtveřice rádoby sebevrahů. Místo, aby se odrazili a skočili, tak radši trápí diváka svými liknavými žvásty o zpackaném životě a v situacích, které mají působit komicky ( ale nepůsobí), hledají nový smysl života.... Divím se, jak takovýhle kýč může mít přes šedesát procent. ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Předlohu Nicka Hornbyho považuju za jeho nejslabší kousek, dokonce se mi víc líbila i Fotbalová horečka a to mě fotbal nebere. Těžko říct, proč jsem pak šla na filmové zpracování. Možná jsem doufala, že tady příjdu klubu sebevrahů, co se skamarádí, na chuť ... a určitě kvůli Toni Collette. Prd! Toni hrála nadarmo za dva a já při sebevražedných pokusech hledala v londýnském pozadí Střep a Vokurku .... ()

Reklama

Bau.Baushka 

všetky recenzie používateľa

Smála jsem se i brečela. Což je super, čekám, že to bylo i od filmařů v plánu. Mám hrozně ráda Toni Collette, a ani tady mě nezklamala, hrála skvěle. A Imogen Poots? Ta byla naprosto dokonalá, naprosto k nepochopení, naprosto k zamilování. Jediná vada na kráse filmu, kterou jsem našla, a která je bohužel celkem velká a důležitá, je naprostá předvídatelnost. Překvapení se zde rozhodně nedočkáte. Ale je to fakt super pohodička film, se skvělými herci, vtipnými dialogy a příjemným příběhem. ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Dlouhá cesta dolů rozhodně není nejlepší Hornbyho kniha, ale příběh nesourodé skupinky "sebevrahů" v ní docela funguje. Jednak díky neustálému střídání vypravěčských perspektiv, jednak díky autorově schopnosti nenásilně do něj vložit obecně platné postřehy o životě a mezilidských vztazích. Ve filmu to celé naprosto selhává, hlavně kvůli scénáři, který spoustu literárních motivů pomíjí, a dělá z postav nesympatické figury, vhodné leda tak k profackování. Nejvíce snesitelný je tam nakonec ten ministr školství. ()

adriane9 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film me strašně potěšil. Ne že bych chtěla taky skočit, ale pro ty lidi v něm. Herecké výkony byly na pohodu nic kde by přehrávali ani žádný pocit trapnosti a to osobně Pierce nemám moc v oblibě. Rozhodně hvězdu za úžasnou Imogen a její nej příběh a za moji milovanou Toni, ta prostě nikdy nezklame + výborná skladba od The Irrepressibles In this shirt. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčelo se v Londýně, New Yorku a na Malorce. (Terva)
  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (viac)

Reklama

Reklama