Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok po misii na Abydos Zem napadne mimozemšťan Apophis. Generál Hammond, velitel základny Cheyenne Mountain, kde je umiestená hviezdna brána, si myslí, že prišiel práve z Abydosu. Plukovník Jack O´Neill mu oznámi, že bombu, ktorú mal odpáliť na Abydose a zničiť tak tamojšiu hviezdnu bránu, neodpálil na planéte, ale na Raovej vesmírnej lodi, ktorá bola na obežnej dráhe a Daniel Jackson zostal žiť na planéte. Hammond rýchlo zostaví nový tím, ktorý má vedca priviesť späť. Apophis medzitým napadne aj Abydos a unesie Danielovu ženu Sha´re a jej brata Skaaru. Na Abydosu Daniel ukáže Jackovi miestnosť, ktorú sa mu podarilo objaviť. Podľa jeho názoru sú na obrazoch v miestnosti adresy ďalších hviezdnych brán, ktoré sa nachádzajú po celej galaxii. Daniel sa vracia späť na Zem spolu s poraneným vojakom, ktorý videl symboly planéty, kam Apophis odišiel a kde sa pravdepodobne nachádza aj jeho manželka... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • Když O'Neill (Richard Dean Anderson) pozve Daniela (Michael Shanks) k sobě domů, můžeme nad krbem spatřit stříbrnou hvězdu – třetí nejvyšší vojenské vyznamenání udělované za mimořádnou odvahu v boji proti nepříteli Spojených států. (HellFire)
  • Vaitiare Hirshon (Sha're) souhlasila, že se v jedné ze scén obnaží, ačkoliv se domnívala, že ji kamera bude zabírat pouze od pasu nahoru. Když po ní producenti později požadovali, aby podepsala souhlas s tím, že se objeví v záběru zcela nahá od paty až k hlavě, Hirshon souhlasila pouze pod podmínkou, že záběr potrvá pár vteřin. Celá scéna byla do pilotní epizody přidána pro to, aby ke sledování přilákala více diváků. (HellFire)
  • Pilotní epizoda měla rating R (mládeži do 17 let bez přítomnosti dospělého nepřístupná). (HellFire)
  • Na Hvězdné bráně z původního filmu se objevilo celkem 39 symbolů. Na bráně použité v tomto seriálu bylo symbolů o jeden méně. (Terva)

Hviezdna brána (1997) (seriál)

  • Účinnost jaffské zbroje v seriálu postupně klesala, zatímco v první epizodě (Děti bohů, 1997) dokázala odolat dlouhé salvě z útočné pušky (byť v tom případě šlo o zbroj elitního osobního strážce), v pozdějších sériích byla proražena například obyčejným šípem. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama