Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malej dedinke New Bethlehem žije zbožná komunita Amišov, ktorú vedie nekompromisná skupina Starších. Jedného dňa sa rôznym ženám v dedine v ten istý deň narodí šesť dievčat. Môže ísť o náhodu, ale väčšina obyvateľov si myslí, že deti sú znamením niečoho zlého. Keď amišské dievčatá vyrastú, čoraz častejšie čelia obvineniu, že sú Satanove deti. Musia bojovať s neprajnosťou a svoje meno musia na príkaz Starších očistiť skôr, než dosiahnu vek osemnásť rokov. Dedina New Betlehem sa tak stane svedkom boja proti samotnému Satanovi, ktorý vyvrcholí v predvečer osemnástych narodenín dievčat. Mladé ženy sa totiž začnú nevysvetliteľným spôsobom strácať a nie je jasné, či majú v zmiznutiach prsty Starší, sériový vrah alebo skutočná, temná nadprirodzená moc. (Miagy)

(viac)

Recenzie (32)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

V komunite Amišov sa 6.6.1994 narodí 6 dievčat. Presne po 18 rokoch začína jedna po druhej záhadne miznúť. Ľudia v Novom Betleheme začínajú prepadávať panike a páchajú samovraždy. Vyčíňajú snáď v okolí malej dedinky, sídliacej mimo modernej civilizácie, temné sily? Alebo je všetkému na príčine šialený vrah? Toto mohol byť fakt skvostný horor. Strašná škoda nevyužitého potenciálu príbehu zasadeného do prazvláštnej komunity Amišov. Herecké obsadenie nadštandardné, záver potešil, a keby sa v snímku objavilo poriadne gore, výskal by som od radosti. Takto nemôžem inak, iba ukotviť "Where the Devil Hides" na - 55%. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

V ortodoxnej komunite Amišov majú problém; za divných okolností sa tu strácajú osemnástky (konkrétne 6, čo sa narodilo v 6. deň 6. mesiaca). Čo, alebo kto za tým stojí však ostáva záhadou, ktorá sa s obyvateľmi i divákom pohrá až do konca filmu. Zaujímavý, pekne natočený a miestami tiež príjemne pôsobivý horor, ktorý ma síce trochu odradil sektárskou / komunitnou tematikou (ktorú vo filmoch príliš nemusím), no na druhej strane potešil slušnou atmosférou a slasherovými vraždami. Potenciál to ale malo väčší, podobne ako tohtoročný "At the Devil's Door", ktorý bol aj kvalitatívne porovnateľný; teda silné 3*. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Psychologické drama o sektě, kterou ovládá prasácký reverend. Strašáka pro členy představuje údajné proroctví o šesti dcerách (hm, člověk by jich čekal sedm, dle okultismu), z nichž jedna bude vyvolenou Satana. Závěr byl sice podařený, ale já bych ho ustřihnul a nechal tak film jen v rovině dramatu. Fanatických sekt je na světě plno (oni stačí obyčejní Jehovisti), a tak je třeba i těchto snímků. ,,Připrav se na vyšetření!" ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Where the Quality Hides? vo filme Where the Devil Hides asi ťažko. Síce to nie je vyslovene mizéria, ale taktiež tu nie je nič čo by výrazne stalo za zmienku. Prostredie náboženských fanatikov Amišov nie je vôbec využité, vraždy sú nezaujímavé, bez nápadu, tempo sa vlečie a aj keď občas zafunguje tajomná atmosféra, tak tá je väčšinou zabitá smiešnymi príbehovými zvratmi (záver musí odhadnúť snáď každý kto videl aspoň jeden okultný horor, identita vraha je odhalená príliš skoro), prípadne nezmyselným chovaním postáv (pred vrahom sa na otvorenom priestranstve najlepšie skryjem do studne). Film má síce pomerne slušný casting, aj keď taká Jennifer Carpenter z Dextera je trestuhodne nevyužitá, ale vo výsledku tu nie je Where the Devil Hides ničím zaujímavý horor. Keď už snímok z prostredia fanatických náboženských komunít tak nedávny The Sacrament od Ti Westa. CELKOVO: 2* (4/10) ()

korbitch22 odpad!

všetky recenzie používateľa

Nechce se mi věřit, že má v tomhle paskvilu prsty Marcus Dunstan.Zasadit děj do osady posraných Amišů už je tak dost veliká rána pro normálního diváka co má nábožeství těžce v prdeli a když je scénář navíc tupá a předvídatelná sračka, máte zaděláno na pěkně posraný filmový zážitek.Nechce se mi ani rozepisovat k ději, protože si po deseti minutách řeknete jak to dopadne.Když neměl režisér celou stopáž koule na nějaké pořádně lekačky a atmosféru, tak jsem se aspoň modlil, ať z toho baráku na konci vylítne démon jako hovado s pořádnými CGI efekty a spálí všechny ty zasraný fanatiky na uhel, když ani ale tohle nepřišlo, znechuceně sem si odflusnul.Ubohý film, který mohl být aspoň slušným průměrem, ale to by režisér nesměl být totální looser a scénář vypatalanina s brutálním množstvím příšerných hloupostí a nelogičností.10%. ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama