Reklama

Reklama

Leto v Paríži

(TV film)
  • Česko Léto v Paříži (viac)

Obsahy(1)

Zdravotná sestra Klara Müllerová (Anica Dobra) strávi so svojím priateľom, známym kardiológom Jörgom Offergeldom (Kai Scheve), romantický víkend v Paríži. Nanešťastie sa všetko totálne pokazí, keď medzi nimi pred Eiffelovou vežou dôjde k obrovskému nedorozumeniu – kým totiž ona verila, že sa od neho na tomto azda najromantickejšom mieste na svete konečne dočká vytúženej žiadosti o ruku, on jej nadšene porozpráva o úžasnej možnosti postúpiť v kariérnom rebríčku a s tým spojenom spoločnom sťahovaní do Berlína. Klara je taká sklamaná, keď zrazu pochopí, aké rozdielne sú zjavne ich predstavy o spoločnej budúcnosti, že ich vzťah v afekte ukončí, nechá milého Jörga Jörgom a rozhodne sa ostať v Paríži sama! Krátko nato sa zoznámi s atraktívnym dedičom slávnej a až nechutne bohatej hodinárskej dynastie Philippem Clementom (Pasquale Aleardi), ktorému sa otvorenosť pôvabnej Nemky natoľko zapáči, že ju okamžite angažuje ako opatrovateľku pre svoju mamu Jeanne (Nicole Heesters), ktorej nedávno operovali srdce. A je to vskutku náročná a neznesiteľná dáma, ktorá dosiaľ dokázala spoľahlivo vyštvať každú svoju opatrovateľku! Ibaže na Klare si tak akosi vyláme zuby. A zdá sa, že jej to nielen prospeje, ale že ju to i nabije novou energiou – akoby sa zrazu roztopila a rozkvitla! Veľmi sa jej ráta, že Klara nielenže nezodpovedá zažitým predstavám, ako má vyzerať a správať sa typická zdravotná sestra, ale že si s ňou môže potrkotať rovnako o telenovelách i o klasickej nemeckej poézii či zahrať partičku pokru – a aj to, že ju jemne, ale dôrazne núti viac sa hýbať. Zrodí sa medzi nimi zvláštna dôvera a priateľstvo, a tak práve Jeanne - oveľa skôr než ktokoľvek iný - pochopí, že Klara a Philippe k sebe patria, aj keď ich zdanlivo delia celé svety a Philippe sa má už onedlho zasnúbiť s krásnou Zoé Legrandovou (Liane Forestieri)... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (12)

xaver 

všetky recenzie používateľa

Příjemná romantická komedie s laskavým humorem natočena v prostředí krásné, romantické Paříže. Tak trochu jako pohádka o Popelce. Hezký a bohatý princ nakonec vymění sice hezkou, ale rozmazlenou a snobskou princeznu za sice chudou, ale taky hezkou a navíc chytrou Popelku. Zlá macecha se tentokráte nekoná. ()

Jarsey 

všetky recenzie používateľa

Jsem trochu v dilema. Na jednu stranu nejsem příznivcem typických harlequinovských a pilcherovských filmů, protože nemám ráda ty typické scénáře - dva se poznají, dají se dohromady, objeví se bejvalej/bejvalka, něco je od sebe odtrhne a nakonec si stejně uvědomí, že bez sebe nemůžou žít. Tak jsem k tomuto filmu sedla v domnění, že to bude něco jiného. Což bylo. Nejen, že to nemělo to moje neoblíbené romantické klišé z jiných německých filmů, ale to nemělo absolutně žádnou romantickou atmosféru. Jeden by mohl říct, že se mi těžko nějaký film zavděčí, ale když máte na jedné straně film, který je neskutečně sladce romantický a pak film, který toho moc nepobral, tak není moc o čem debatovat. Pořád jsem čekala, kdy nastane nějaká pořádná zápletka a když už jsem si říkala, že do konce filmu zbývá dvacet minut, pochopila jsem, že se ničeho takového nedočkám. Takže na závěr: pokud chcete romantický film, který vás naladí na romantickou atmosféru, večer při svíčkách, pak myslím, že existuje celá řada lépe zpracovaných žánrových snímků, které v sobě budou mít mnohem více prvků romantičnosti. A opravdu jsem nepochopila snoubence hlavní hrdinky, který ji před panoramatem Eiffelovy věže dá prstýnek a pak se diví, že si jeho milá myslela, že ji chce požádat o ruku. Taková hloupost... ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Je tuhá zima, december, vonku sneží a mrzne, a ja som za rozhodol, že si nejak pripomeniem leto. Zalovil som vo svojom video archíve a siahol po filme "Leto v Paríži" (Ein Sommer in Paris). V roku 2015 ho natočil v nemeckej produkcii grécky režisér Jorgo Papavassiliou. A keďže som s ním už strávil jedno leto v jeho rodnej zemi, keď mi pred časom naservíroval trojhviezdičkový titul "Leto v Grécku" (Ein Sommer in Griechenland), tak som dúfal, že ma dokáže potešiť aj letom vo francúzskom Paríži. No a v podstate som dostal, to čo som očakával. Jednoduchý, šablonovitý televízny príbeh o nemeckej zdravotnej sestre Klare Müllerovej, ktorá nájde skutočnú lásku v hlavnom meste Francúzska. Je to celkom príjemná romantická komédia, odohrávajúca sa v krásnych parížskych lokáciach. Užiť si "Leto v Paríži" mi prišlo počas zimy vhod. ** ()

topi80 

všetky recenzie používateľa

Německá romantická oddechovka, která sice s německou pečlivostí a strojovou předvídatelností využívá všechna dostupná žánrová klišé, aby do sebe všechny náhody zapadly, avšak příliš romantické nálady se nedostavuje. Ale jako konverzační oddechový film, ve kterém se vcelku nic neděje, je zcela oproštěn od nějakého konfliktu a jenom si tak plyne, docela ujde. ()

Galéria (27)

Reklama

Reklama