Reklama

Reklama

Dievča, ktoré sme vtedy milovali

(festivalový názov)
  • Česko Má největší láska (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

Dospívání je jako průtrž mračen. I když chytneš rýmu, těšíš se, až to zase zažiješ. Ko-Tcheng má několik blízkých přátel, kterým se líbí dívka Shen Chia-Yi. Spolužáci společně přejdou z nižší střední Ching Cheng na vyšší střední školu s cílem „ulovit" Shen Chia-Yi. Vidí ji vyrůstat a nakonec jsou svědky toho, jak jejich milovaná Shen kráčí uličkou, aby se stala ženou někoho jiného. Chlapcům na prahu dospělosti je udělena lekce o tom, že štěstí se nesmí nechat utéct. Musí se za ním jít... (Zlín Film Festival)

(viac)

Recenzie (22)

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Originalny preklad nazvu filmu je nieco v nasledovnom zneni "The Girl We Chased After in Those Days". Tak ci tak, v case pisania tohto komentaru ide o jednu (komercne i v divackej oblubenosti) z najuspesnejsich taiwanskych romocom-ov, idealny zastupca tzv. "crowd-pleasure" filmu a jeden z najnavstevovanejsich taiwanskych filmov vobec. Scenarista a reziser pod umeleckym menom Giddens (co v preklade znamena nieco ako "9 mecov") do filmu pretavil znacnu cast svojich zazitkov z mladosti (hlavny hrdina ma jeho skutocne meno, natacalo sa na skole, kde reziser naozaj studoval, jedna z dvoch zenskych postav filmu hraje samu seba,...). A hoci ide zjavne o silnu autobiografiu, z pochopitelnych dovodv je film nakoniec vystavany z ingrediencii v miere, kde neprinasa takmer nic nove. Dospievanie v teenage veku, prve skolske lasky, radosti/strasti ked ste "nastrocni", ako i sny o uspesnom zivote neskor versus sktuocna realita, ked nastane obdobie "dospoelosti", vsetko tu uz bolo. Film navyse k tymto temam pristupuje univerzalnym sposobom, cize je lahko pristupny aj neazijskemu publiku. Aj ked to moze vsetko zniet ako vycitka, je tomu tak iba ciastocne, lebo smerom ku mne sa filmu, aj napriek vsetkej tej uhladenosti, podarilo vyvolat miestami patricne emocie. 7/10 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarená romantická komédia. Má celkom dobrý príbeh o skupine stredoškolákov, ktorých trápia bežné problémy dospievania a spája ich hlavne to, že ich veľmi nudí škola. Lenže mladíkovi sa páči jeho spolužiačka, ktorá je najlepšia z triedy, pričom vie, že ani on jej nie je úplne ľahostajný, ale získať si ju môže jedine rozumnejším prístupom. No na pravú lásku musia ešte dozrieť všetci. Spracovanie sa mi páči, ešte zo začiatku u mňa prevládali dosť rozporuplné pocity, pôsobí to dojmom čistej teenagerskej komédie so všetkým, čo k tomu patrí a tento žáner teda vôbec nemusím, ale toto je predsa len úplne iná úroveň. Takže už po chvíli som sa tomu prispôsobil, prvá polovica sa venuje hlavne mladíkom v prostredí školy a toto je zvládnuté výborne, celé to pôsobí takým hravým, nápaditým a mimoriadne osviežujúcim dojmom, nesie sa to v humornej atmosfére, je tu množstvo výborných prvkov a viacero perfektných scén, ktoré si ma získali, takže skutočne radosť pozerať. Len škoda, že v druhej polovici sa už všetko zmení, dej zaberá dlhý časový úsek a celý štýl sa kompletne zmení. Aj toto je stále vysoká úroveň a nájde sa tu plno zaujímavého, lenže už tu chýba tá hravosť a nevinnosť prvej časti a spolu mi to nesedí až tak dobre, ako by som chcel. Čo sa týka jednotlivých žánrov, tak romantika sa vydarila, pôsobí veľmi príjemne, ale väčší dôraz je kladený na humor, obzvlášť v prvej polovici. Síce je taký teenagerský, často v erotickom štýle, ale aj tak sa nadmieru vydaril, je tu množstvo skvelých vtipných scén, navyše miestami doplnené aj o zaujímavé vizuálne nápady a zábavné spomaľovačky, takže minimálne na také hádky so susedom oproti alebo dokonca aj zábavne pojaté sebauspokojovanie sa len tak nezabúda. Tak dobre som sa už dlho nenasmial. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce hlavný hrdina nie je práve ten typ, ktorý by si ma získal, ale do tohto typu sa dobre hodí, podobne aj jeho priatelia, ale najviac si ma získala aj tak postava spolužiačky. Réžia a technická stránka sú perfektné, kľudne to označím za žánrovú špičku, vizuál, podanie jednotlivých scén aj všetko ostatné, lepšie sa už tento typ komédie zvládnuť nedá. Som veľmi spokojný, rozhodne jedna z najlepších teenagerských komédií, aké som kedy videl. Síce ma trochu mrzí, že celý film nie je v štýle prvej polovice, ale aj takto sa mi to páči. 79% ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Suhlas s Adrianom. Je to pekny film s roztomilou atmosferou pri ktorom som sa viackrat zasmial a parkrat som si spomenul na vlastne zazitky. Ale k dokonalosti tomu nieco malo chyba. Neviem presne co. Mozno som ocakaval srdcervucejsi koniec. Proste ma to nedojalo tak ako som dufal. Ale po cely cas som sa bavil (scenu honenia v skole som si pustil niekolkokrat), takze hodnotenie 7/10 nemam problem preklopit na 4* a som zvedavy na dalsi Giddensov film. ()

kikuka 

všetky recenzie používateľa

Len na úvod trochu poopravím Adriana, čo sa týka prekladu režisérovho pseudonymu: 九把刀 je skôr deväť nožov :). Snád najzaujímavejším momentom filmu je jeho chlapčenský uhol pohľadu, čo vyplýva tiež z faktu, že hlavný hrdina je nielen režisérovým alter egom, ale vlastne je jeho egom. Takže tu máme romatickú komédiu / film o dospievaní, s jemným, sentimentálnym (?) humorom, podanú cez chlapčenské narezanie sveta, chlapčenské spomienky na to, čo bolo super a čo považoval za úplne správne a nutné urobiť. Mladícky pohľad dodáva filmu dalšie tromfy - napríklad NADHĽAD a licenciu na "kecanie" (teda zasnívanie sa a tak) a istú dávku pravdepodobnosti, že kdekoľvek na svete sa nájdu diváci, ktorí sa ne niečo podobné zo strednej školy, dospievania a tak pamätajú, ked už by sa náhodov nechytili na "domáce" narážky na napríklad Jaya Chou, ktorý sa, tuším, ocitol aj v soundracku . Okrem nepopierateľného šarmu, návštevnosti prospelo Giddensovo renomé ako spisovateľa (a autora predlohy). ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

"V každém příběhu je nějaký tlouštík. Tohle byl ten náš..." Moc roztomilé. Režisér ťahá každý vtip do extrémov a vďaka onej roztomilosti nepôsobí trápne ani také hromadné onanovanie a nech je každá postava (okrem Shen Chia-Yi samozrejme) karikatúrou seba sama, aj k tej najzápornejšej si vybudujete vzťah, že by ste ju najradšej zavolali k sebe na záhradu vypúšťať balóny. Čo to kecám? Tu žiadne záporné postavy nie sú. Len kopa viac či menej dementných týpkov, skutočných, akých sme na škole zažili všetci. Navyše Giddens Ko akoby sa rozhodol dať do filmu všetko, čo ho napadlo, a tak tu máme okrem klasického príbehu aj odbočky smerom k iným žánrom (zemetrasenie, kung-fu) a hlavne je to sladké a veľmi vtipné. Záverečný bozk ma dohnal skoro k slzám a slzy dojatia to teda neboli. Veľmi pekná kopačka pozitivizmu, rovno do ksichtu západného diváka, zvyknutého, že keď je niečo romantické je to depka, keď je niečo naivná komédia je to trapas a keď je niečo nedajbože romantická komédia, je to ... skrátka úplne niečo iné. Musím pozerať viac Ázie. 85% PS: Za odporučenie ďakujem Poulovi, mocnému čarodejovi z WC Landu :) ()

Galéria (211)

Zaujímavosti (1)

  • Giddens Ko natočil snímek podle svých skutečných zážitků a vzpomínek. [Zdroj: Cinema] (Terva)

Reklama

Reklama