Reklama

Reklama

11 kvetov

(festivalový názov)
  • Čína Wo 11 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Wang Han má jedenásť rokov. Vyrastá v desivých časoch čínskej kultúrnej revolúcie, ktorá zapríčinila neuveriteľnú chudobu a všadeprítomné násilie. Deti mali propagandou natoľko vymyté mozgy, že sa až hystericky tešili zo svojho členstva v organizácii komunistických pionierov, zatiaľ čo ich rodičia trpeli a snažili sa radšej so svojimi deťmi ani nerozprávať. Wang Hanov otec i mama sú bývalí intelektuáli. Kultúrna revolúcia intelektuálov vymazala zo spoločenského priestoru – tí, ktorí prežili, musia manuálne pracovať na vidieku. Wang Han si však bez ohľadu na to svoje detstvo užíva ako každý jedenásťročný chalan. Dovtedy, kým mu neukradnú vytúženú novú košeľu, jeho najcennejší poklad. Podozrivým je muž na úteku, obvinený z vraždy komunistického funkcionára. Wang Han začína postupne chápať súvislosti, v ktorých prežil celý život. 11 kvetov je prísne realistický, epický film so silným príbehom. Sugestívne spracovanie dáva dôraz na dobové reálie. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,A TA KOŠILE?“ … ,,TAHLE? MŮŽETE SI JI NECHAT. DĚKUJI VÁM ZA VAŠE POLITICKÉ SVĚDOMÍ. OZNÁMÍM TO MÝM NADŘÍZENÝM. TA VĚC S KOŠILÍ JE VYŘÍZENA. TEĎ MŮŽETE JÍT. MLADÝ MUŽI, BUĎ OPATRNÝ, KDYŽ SI HRAJEŠ...…“ /// Trampoty malýho Wang Hana. Hlavně kvůli košili. Čínská kulturní revoluce – ne v číslech, ale jen tak mimochodem k nakouknutí během života malýho kluka. Vyprávění nad vobrazem Moneta (impresionista vole, sleduj někdy to světlo…), politický svědomí, první poluce, kontrarevolucionáři na vsi, no a HLAVNĚ TA KOŠILE! Těm Iránskejm parchantům aspoň vo něco šlo. Tohle je jen další blbej festivalovej film, kterýho sílu nedokážu vocenit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mao, věčné slunce stepi, zpívání s přáteli…. 2.) Ta svině kontrarevolucionářská mi (asi) šlohla košelu! 3.) Thx za titule ,,Arnošt Juránek“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Príbehy z čias kultúrnej revolúcie patria medzi moje obľúbené. Je to zvláštne ale viem sa s tým stotožniť viac ako s celou socialistickou témou, ktorá sa diala v našich končinách. Xiaoshuai Wang natočil pomerne smutný a bezútešný príbeh očami malého chlapca Wanga, ktorý pochádza z chudobnej rodiny a celý jeho čas vypĺňajú hry s kamošmi a škola. Stretnutie s vrahom a počúvanie dospelých, ktorý rozprávajú pri drinku, potichu, aby ich nikto nepočul, o strašných veciach, čo sa dejú v ich štáte, sa pozerá nechápavo a so zvedavosťou. Jeho prerod v mladíka, ktorému dochádza, že nežije v dobrej dobe a ktorá sa na ňom podpisuje rozdielnymi stretnutiami s dospelými a ich svetonázormi pretvára pomaličky aj naše zmýšľanie a podtrháva skryté hrôzy ukryté v krásnom prostredí, ktoré ale pôsobí odťažito a chladne. Kamera je fantastická a hlavný predstavitelia tiež. Taký malý klenot, ktorý som našiel náhodou a veľmi ma potešil. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (4)

  • Čínský název v překladu znamená "Bylo mi 11". (Lumpy)
  • Důležitým prvkem filmu jsou rozdíly v dialektech, kterými mluví lidé podle oblastí, odkud byli vysláni na venkov. Film se snaží realisticky zachytit, jakým dialektem se mluvilo třeba v soukromí, a jak na veřejnosti. (Lumpy)
  • Námět filmu je založen na vlastních režisérových vzpomínkách. (Lumpy)

Reklama

Reklama