Reklama

Reklama

Supernova

(festivalový názov)
  • Česko Supernova (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

Pätnásťročná Meis žije pánubohu za chrbtom a sníva o skvelom, vzrušujúcom živote. Lenže akurát tak zabíja čas čakaním na ďalšie auto, ktoré by nabúralo do ich domu. Počas jednej z nebezpečných nočných potuliek k nedokončenému mostu, ktoré má Meis zakázané, konečne prichádza vykúpenie. Z oblaku prachu, ktorý fúka smerom od domu, vytŕča kufor auta. V aute leží zosobnenie riešenia. Je celý ubitý, má devätnásť a pokojne by sa mohol volať Brad. (MFF Cinematik Piešťany)

(viac)

Recenzie (6)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet €1,4milióna║ Príbeh zameraný na pätnásťročnú Meis žijúcu akosi mimo svet, spoločnosť, kdesi na úpätí ničoho, kde má na blízku len svoju čudesnú rodinku a svoje nekonečné zmyslové fantázie. Vizuálne pútavé ale obsahovo na danej dĺžke ničím zaujímavé. /videl v kine: 40%/(filmový festival Cinematik 2014) ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

[Cinematik 2014] Exhibícia ničoty a maratón nekonečna v existencionálnej dráme o tragédii všednosti a dospievaní v dome, ktorý zachraňuje i ničí. Dlhé pomalé jednozáberovky zdôrazňujúce nehybnosť, hlavná hrdinka recitujúca v duchu intelektuálne frázy, sexistický podtón a umelý, vypočítavý pseudoumelecký koncept. Chápem (a cením si) všetky rozhodnutia, ktoré van der Dop učinil v prospech dojmu šedej reailty, ale výsledok je bezduchý, bezzubý a mdlý. Žiaden výrazný prvok ma nevytrhol z pocitu banálnosti autorskej výpovede. Supernova je len ďalším vyprázdneným cvičením na tému dospievania a objavovania vlastnej sexuality z pohľadu mladého dievčaťa. Cením si však skôr umnejších umeleckých reflexií témy, aké skýtajú Amer či Stoker. Preto by som bol radšej, aby si režiséri s prehnanými ambíciami riešili svoje problémy mimo plátna. V takejto forme je to len prostá nuda. 40% ()

Reklama

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Źiaľ film nemal čím zaujať. Nebolo tam žiadne neokukané prostredie, ktoré by mňa ako diváka očarilo, alebo aspoň oslovilo... podané to bolo strašne pomaly, vlastne nudne... a nejaká artová stránka s minimom audio-vizuálneho zobrazenia sa stratila hneď ako začala.. pretože ani téma, ktorú film prezentoval nebola nijak ... zaujímavá :) [9. MFF Cinematik 2014] ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa sme všetci len nepochopili genialitu a nadčasové zmýšľanie pána režiséra. Hlavná postava bola natoľko znudená malomestským prostredím, v ktorom sa nič nedeje, že na nás prostredníctvom filmu tú nudu autenticky previedla. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Esencia holandskosti. Osamelosť v kolektíve, nihilizmus, hľadanie šťastia, ktoré ani nevieme pomenovať správmym pojmom. Intenzita vnútorného života, ktorý sníva o vesmíre, aby sa následne šťastne utropil v telesnosti. Úžasne úprimné a so štipkou nádeje.Tu nie je nič. Neznášam toto nič... Ale aj vesmír vznikol z ničoho a to dokazuje, že aj tam, kde nič nie je, sa môže niečo prihodiť. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama