Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lupo Esparza je policejní detektiv, který projevuje nemilosrdnou oddanost své práci navzdory korupci ve svém oddělení a zločinu, který bují v ulicích. V roce 2002, zatímco je většina Mexika pohlcena vzrušením z fotbalového mistrovství světa, Lupo zkříží cestu dvojici drogových dealerů a začne je ponižovat ve snaze je rychle zastrašit. V roce 2006, když znovu vypukne fotbalová horečka, je jedno z dětí-dealerů, jménem Iguana, členem gangu, jenž unesl bohatého a úspěšného Artura. Zatímco čekají na zaplacení výkupného, Iguana a jeho přátelé Artura mučí. Lupo se ho snaží najít dřív, než bude pozdě. V roce 2010 je město znovu ochromeno fotbalem a Lupo řeší další případ - Arturova manželka Susana a její služebná so dostaly do konfliktu s po zuby ozbrojenými gangstery. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (3)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Keby niekto silou-mocou chcel so silne prižmúrenými očami niečo vytýkať počinu menom Sicario, mohol by sa upnúť na odťažitosť diela od predmetného zobrazovaného regiónu, čo bol ale koniec-koncov zámer, nakoľko sa divák mal na situáciu a dej dívať očami Kate, tzn. americkými očami nestotožnenými s videným, postupmi a ani metódami (hoci diskutabilné, či nesprávnymi). Ponúkaná dejová linka so štátnym policajtom Silviom zo Sonory, hoc slúžila práve na to, aby ponúkla pohľad očí z druhej strany hranice a aj napriek tomu, že rozhodne poukázala na isté komplexné skutočnosti, mala minimum priestoru a nebola pre toto príliš rozvinutá (i keď ju značne cením). Tu ale do hry prichádza Días de gracia, až neadekvátne a smutne zabudnutý poklad ponúkajúci väčšinu, čo sa dá na Sicariu milovať, zároveň ale ako bonus ponúka na tú istú vec tuzemský pohľad – pochopiteľne úplne odlišne uchopený. Áno, chýba mu síce konvoj scéna, takú však žiadny iný film mať už nikdy nebude. Namiesto nej ale poskytne niekoľko impozantne natočených scén, drsnú štylizáciu, pocit autenticity, surovosť a kvetnatejší príbeh, ktorý ale, musím uznať, kvôli nie úplne stopercentnému zvládnutiu za priamočiarym scenárom Taylora Sheridana dosť značne zaostáva. No i tak. Snímka, ktorú by tu bez akýchkoľvek pochýb malo vidieť viac ako 19 ľudí. Sicario ťahá na 30k... (22.3.2022) (16.7.2023) "After all, living in Mexico is to gamble with your life every day. Sometimes you live and tell about it. Sometimes you don't." ()

kolodej1 

všetky recenzie používateľa

chápu, co se tím chtělo říct, ale na toho téma byly natočeny podstatně lepší filmy. Neseděla mi ani kamera, která v klíčových scénách byla často těkavá, jindy zase zpomalená. Ani chaoticky strukturovaný děj se zrovna nepovedl. Sotva 30% ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Syrový film. 1) Na konci se ukázalo, že jsem většinu filmu nepochopil...ani mi to nevadilo. Snímek určitě znovu neuvidím, myslím, že za pár dní i zcela zapomenu. 2) Naštěstí mám z Mexika i Mexico City daleko příjemnější zážitky, než představuje toto dílo. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Mexiku, konkrétne v metropole Mexico City. (Real Tom Hardy)
  • Pre prípravu na svoju rolu sa Tenoch Huerta prihlásil do policajnej akadémie. Jeho kolegovia ani nadriadení netušili, že je herec. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama