Reklama

Reklama

Děj snímku Her se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku. (Falcon)

(viac)

Diskusia

PRIDAŤ PRÍSPEVOK

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

duckman

duckman (hodnotenie, recenzie)

Nejhorsi dabing jaky jsem kdy od profi lidi slysel, ta holka cona mluvila ten kompjutr byla fakt hrozna.

na príspevok reagoval BMW12

petr.c17

petr.c17 (hodnotenie, recenzie)

Zpočátku jsem byl hodně zaujat tématem - virtuální partner, proč ne -. nakonec, když se člověk podívá kolem sebe když jede tramvají, autobusem...všichni jen drží své telefony a mají sluchátka na uších... Ale postupně, když se šlo do intimity...připadlo mi to už neúnosné...Stačila by mi z celého filmu jen první část...i tu bych prostřihal

dadula7

dadula7 (hodnotenie, recenzie)

warv

nemyslím si, že by boli skákali... skôr to predstavovalo nádej a nový začiatok ( možno spoločný ) :-)

Shait

Shait (hodnotenie, recenzie)

Pěknej film, byl jsem celkem mile překvapen. Akorát jak šel za tou sousedkou tak jsem si myslel že si jdou spolu skočit. Mě to teda vyznělo jako pozvánka na ukončení existence, navíc předtím ta zpráva pro bejvalou..

Supernaut

Supernaut (hodnotenie, recenzie)

Jak moc musí být člověk na dně, když se s nim rozejde vlastní kompjůtr? Noční můra ajťáka. Jinak, decentní film.

Uživateľ Involutus zmazal svoj príspevok.

wenca

wenca (hodnotenie, recenzie)

Těm lidem to už nepříjde pokud se baví s PC denně, nosí šedivý - nebarevný hadry, jsou přelidněný, místo obrazovek využívají zvuk a chatují spolu prostrednictvym hlasu. Zamilovanost je pro ne do UI pochopitelna, ale divakum to ma ukazat ten šok kam az to zaslo a vzdalilo se od pravych hodnot a to tem lidem na konci dojde ... akorat pokud je to prequel Terminatora nebo MATRIXU, tak je jim to uz pak prd platny.

wenca

wenca (hodnotenie, recenzie)

martess

Musíš nad tím popřemýšlet, a nekoukat jen na film a hlupě nasávat co dělají nebo říkají. Jsi jak Sheldon, ten taky nenahlíží pod slupku a tím pádem nechápe například ironii

Cracker

Cracker (hodnotenie, recenzie)

Tak toto ma fakt pobavilo...  Sme ovce preto, lebo sme ten film pochopili a ty nie? ZOBUĎ SA! Rada do budúcna, snaž sa na veci občas pozrieť aj z iného uhla, lebo sa tou ovcou staneš ty sám ;)

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnotenie, recenzie)

martess

Ja som svoje stanovisko k filmu vyjadril dostatočne. Takže to nie je môj jediný argument, ale normálny človek vie zvládať v písanom prejave obsah aj formu, tak aby oboje dávalo zmysel. Ty evidentne nie. :)

moviefilm

moviefilm (hodnotenie, recenzie)

Kill it, before it lays eggs!!! 
Práve ma to začalo baviť, martess, daj ešte niečo! 
Je srandovné to, že všetci štyria sme tomu filmu dali rovnaké hodnotenie, ale ty si ho zjavne nepochopil. A ovca si tu ty, vzhľadom na to, že bez rozmyslu sa oháňaš niečím, čo si niekde prečítal, namiesto toho, aby si použil zdravý rozum. Ak by ho totiž mal a použil, tak by si pochopil, že práve o tom to je. Zaľúbi sa do počítačového systému/programu (nazvime to ako chceme). Ale nakoniec z toho aj tak vyplynie, že pravá (skutočná, hmatateľná, neplatonická) láska sa nedá nahradiť techológiu. (Bože, to boli zase zbytočne strávené 4 minúty môjho života, lebo to martess aj tak nepochopí.) 

martess

martess (hodnotenie, recenzie)

MontyBrogan

A čo si ty? keď tvoj jediný protiargument je moja gramatika ktorú vedome zanedbávam a bez stáda by ťa tu ostatný roztrhali len čo by si vydal jemný hlások, keď si inak ani nevieš obrániť myšlienku ako békať s davom.

na príspevok reagoval MontyBrogan

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnotenie, recenzie)

martess

A ten kto nepozná gramatiku, nie je schopný po sebe ani skontrolovať to čo napísal a navyše sa snaží ostatných urážať, je potom čo? :)

na príspevok reagoval martess

Uživateľ martess zmazal svoj príspevok.

martess

martess (hodnotenie, recenzie)

MontyBrogan

Páči sa mi ako každý kto kto sa nevie obrániť inteligentne naráža na gramatiku ano si král si supergenius lebo vieš písať lebo si s tým dáš námahu ale možno ťa nenapadne že narozdiel od teba ja preferujem to če je v txte napisane namiesot toho ako je napísaný ty retard

na príspevok reagoval MontyBrogan

martess

martess (hodnotenie, recenzie)

Cracker , MontyBrogan

Nechápem tuto csfd mafiu kde všetci držia spolu napriek tomu že suhlasia s opačnou stranou. Ste neschopný sa prejaviť ako jedinci alebo čo? Ty nezasahuješ do toho rypeš do mna lebo neviem prečo citiš sa menej cenny a čitali ste vôbec čo napisal? napisal že pointa filmu je presny opak toho čo film vyjadroval aspoň sa nevyjadrujte keď ste len ďalšia banda ignorantskych koko*ov.

Cracker: Máš vôbec zakladnu školu Rómeo? Vieš ako funguje ľudsky mozog? čo je skutočne? len to že ty si povedal teraz je to pravda ale film na nič take nepoukazuje a to že ty si ho drcnaŠ na Scarlett jej hlas nerobi vynimočny. Keby ste sa len pozreli do popisu filmu "Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku."

na príspevok reagoval MontyBrogan

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnotenie, recenzie)

Cracker

Kým bude martess oponovať, ešte by som upresnil, že zamilovať sa človek síce môže do čohokoľvek, pretože v citoch ide o psychiku, ale reálny vzťah s živou bytosťou to nahradiť nemôže. Preto sa dá film vnímať čiastočne aj ako kritika materializmu.

Cracker

Cracker (hodnotenie, recenzie)

martess , moviefilm

To je ako ísť hlavou proti múru, martessa by už o opaku nepresvedčil ani samotný Spike :D Chápem, že si film mohol niekto vysvetliť trochu inak, ale martessove teórie sú naozaj dych-berúce a rozum-zastavujúce :D Úplne sa s tebou zhodujem, že pointa je v tom, že ľudia sú si čím ďalej, tým vzdialenejší a môže za to práve technologický pokrok.

Iróniou filmu je presne ten moment keď sa zamiluje do systému a stráca záujem o skutočné hodnoty. Zamiloval by si sa do svojho záchodu, keby mal hlas Scarlett Johansson? Neviem, kde si zobral to, že technológie dokážu nahradiť pravé hodnoty, to je totálna konina, prosím pekne :D

na príspevok reagoval MontyBrogan, martess, martess

moviefilm

moviefilm (hodnotenie, recenzie)

martess

Jasne Jožko. Pozri, ja si stojím za svojím a celý tvoj posledný komentár je jeden obrovský blud. Ale nemá význam ti to vysvetľovať. Ten film si nepochopil a to je celé. Len by som to nevykrikoval v diskusii, lebo budeš za debila. Ďakujem, končím... :) 

na príspevok reagoval Cracker

martess

martess (hodnotenie, recenzie)

moviefilm

Nerád sa opakujem ale, čho?!?!?! čo to trepeš? ako môže mať film opačnú pointu ako prezentuje to nedáva zmysel! A ako môže byť tá veta blud keď si v zápetí napísal - "On povedal, že niečo technologické, teda umelé miloval viac, ako kohokoľvek reálneho, zo života" čím si len zopakoval to čo som napísal! V tom filme je krásne ukazane že tvoja veta "skutočné city, skutočný život, bezprostredný kontakt je nenahraditeľný..." je chujovina pretože naprogramovane city su realne lebo sa nijako nelišia od tých našich. On sám tam citil jej pritomnosť napriek tomu že tam nebola lebo keď skutočne niekoho miluješ nepotrebuješ telo a to mne pride ako pointa filmu že laska nie je len o fyzickom kontakte ako to v modernej dobe chápe väčšina ľudi. A ak sa aspoň trochu zaujimaš o funkciu ludskeho tela je ti davno zname že naše city su tiež len naprogramovane...

na príspevok reagoval moviefilm, wenca

moviefilm

moviefilm (hodnotenie, recenzie)

martess

Tá veta vo filme zaznie, to nikto nepopiera. 
Budem ťa citovať: "povedal že nikoho tak veľmi nemiloval do znamená že ta technologia dokonalo nahradila ktorukolvek "realne" citiacej bytosť pred tým" Táto tvoja veta je blud. Konkrétne jej druhá časť. On povedal, že niečo technologické, teda umelé miloval viac, ako kohokoľvek reálneho, zo života. Ale vyznenie tej vety a aj filmu má byť (a aj je) práve opačné. Že vytvárame technológie a chujoviny, ale skutočné city, skutočný život, bezprostredný kontakt je nenahraditeľný...

na príspevok reagoval martess

moviefilm

moviefilm (hodnotenie, recenzie)

martess

Keď si si tú vetu nevymyslel, tak je to ešte horšie. Oháňaš sa cudzím názorom, ktorý je navyše veľmi sporný a keby nešlo o umenie, tak poviem, že nepravdivý. A to, že si ho nevymyslel ty, ešte neznamená, že je to pravda...

na príspevok reagoval martess, martess

martess

martess (hodnotenie, recenzie)

moviefilm

Asi ani ty povedal že nikoho tak veľmi nemiloval do znamená že ta technologia dokonalo nahradila ktorukolvek "realne" citiacej bytosť pred tým

na príspevok reagoval moviefilm

martess

martess (hodnotenie, recenzie)

Alena77

Synonymum pre slovo "vychádzať" spolu, nikto spolu nevychádza stále a vo všetkom tak dobre a niekto vôbec je to ľudská natura ja sa teším na dobu kedy nebudem závislý od môjho okolia

martess

martess (hodnotenie, recenzie)

Alena77

čo je na tom smutne? Smutne je to že ľudia sa nikdy baviť nebudu a nikdy sa nebavili lebo sme prirodzene sobecky a to je vlastnosť ktorá sa da pri umelom vedomi eliminovať (ak by si to spravila človeku tak by to bolo omedzenie práv). Ja sa na takú buducnosť teším kedy nebudem nútený hladať v dame dementov normalneho člvoeka ale proste si ho zapnem keď to bude nutne. Retro a vintage ma dnes celkom uspech dokonca u mladších generacii ktore keď vyrastu to možno rozšíra mne to prišlo dosť premyslene a asi naj sci fi film tohot roku (zatial)

na príspevok reagoval Alena77

Súvisiace novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (viac)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (viac)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (viac)

Reklama

Reklama