Reklama

Reklama

Všetci v našej rodine

(festivalový názov)
  • Česko Všichni v naší rodině (festivalový názov) (viac)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Isté veci sú nemenné: aj moderný človek reaguje v strese rovnako ako jeho predkovia z doby kamennej. O útoku alebo úteku rozhoduje okamžitá telesná chémia. Marius Vizereanu má síce problém s rannou opicou, rodičmi, nikotínom a autom, ale bezprostredným spúšťačom stresu sa stáva návšteva rodiny, kde žije jeho malá dcéra Sofia so starou mamou, matkou a jej novým priateľom Aurelom. Marius je rozhodnutý dnes vziať Sofiu na výlet. Od prvej chvíle, čo vkročí do preplneného bytu, mu krvný tlak začne vibrovať v neodhadnuteľných turbulenciách. Každý zvrat, emócia, sarkastická poznámka, vyhrážka alebo sebaponižovanie sú zachytené v precízne dôvernom štýle, a to vrátane prepierania špinavej bielizne a neukončených záležitostí. Široká škála pocitov eskaluje v priveľmi napätých rodinných vzťahoch... Hovorí sa, že skúsenosť je takmer vždy paródiou myšlienky. To sa vzťahuje aj na myšlienku rodiny. Pri neriešiteľných rodinných problémoch pomáha útok alebo útek. Alebo oboje. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (14)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom na tie vysoké hodnotenia som čakal niečo oveľa lepšie. Potenciál to určite malo. Samozrejme, každého ihneď asi napadnú Funny Games, ktorých vplyv tu bol akosi chtiac nechtiac citeľný. Aj keď mal človek prvotne z Mariusa relatívne dobrý dojem, tak postupne sa to vymyká z kontroly a je z toho poriadna psychopatia so všetkým, čo k tomu patrí. Ale aj tak sa mi zdá, že to proste zostalo také mdlé a ťažkopádne. Dialógy tiež nič extra. Originalita vzhľadom na Funny Games, tiež zostáva v úzadí. Takže za mňa max 2*. ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Nenápadný film, který také nenápadně začíná. Zhruba v polovině se ale z něho stává drsné drama. Marius je zubař, který vypadá velmi inteligentně a kultivovaně. Jednoho dne si přijede pro pětiletou dceru, kterou chce vzít k moři. Matka dítěte ale není doma, proto ho její nový partner a babička zdržují, aby na ni počkal. Holčička měla včera teplotu a měla by ležet. Marius jen nerad poslechne a jeho nálada se pomalu, ale jistě začíná měnit. Ptáte se, jestli se nakonec projevil jako psychopat? Podívejte se na tento skvělý film. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pojedeme k moři na rumunský spôsob. Alebo vydarená dramatická štúdia zúfalého stresmena. Muž, zubár je odkázaný na občasnú starostlivosť o malú dcérku. Chce si užiť každú minútu naplánovaného výletu. Proste len vziať dcérku do auta a odísť. Plán však drhne. Drobné zdržiavačky odchodu zo strany nového partnera exmanželky a jej mamy majú za cieľ vyčkať príchod matky do bytu. Mala by totiž odobriť odchod dcérky na výlet, z dôvodu jej raňajšieho prechladnutia a zvýšenej teploty. Drobné slovné trenice narastajú. Napätie v byte stúpa, dochádza k fyzickej inzultácii a obmedzeniu osobnej slobody. Situácia sa vyhrocuje, o stav v rodine sa začína zaujímať privolaná polícia. Jednoduchý dynamický príbeh drámy jedného dňa, ponúka zamyslenie nad vzťahovými situáciami v rozdelených rodinách. ()

m4xp4yn3 

všetky recenzie používateľa

Moc nerozumím proč se o tomhle filmu píše v termínech jako "precizní studie". Jo, je soustředěný a oko kamery sleduje každý moment vývoje postupně se hrotící situace. Postavám rozumíte, jsou průsvitné. Ale právě proto není vidět nic víc. Film nám nedává možnost extrapolovat si dění na obrazovce do reálného života, nevybízí k přemýšlení. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama