Reklama

Reklama

Veľký čínsky múr

  • Česko Velká čínská zeď (viac)
Trailer 9

Obsahy(1)

Jeho tvorcovia museli mať dobrý dôvod na to, aby z nej urobili najväčšiu stavbu sveta. Veľký čínsky múr je opradený mnohými mýtmi. Jedného z nich sa chopil legendárny režisér Čang Yimou, ktorý s pomocou Matta Damona natočil veľkolepé dobrodružné fantasy, v ktorom nepôjde o nič menšie, než o záchranu ľudskej civilizácie. Hollywoodska superstar hrá vo Veľkom čínskom múre súbojmi zoceleného žoldniera Williama Garina, ktorý prišiel na Ďaleký východ získať tajomstvo strelného prachu. Mimoriadne nebezpečná misia v exotickom prostredí nemohla dopadnúť dobre, a ani tak výnimočný lukostrelec, akým je Garin, sa nedokázal ubrániť obrovskej presile bojovníkov tajného zoskupenia. Ich prvotnou úlohou je ochrana masívneho a zdanlivo nekonečného múru, pri pohľade na ktorý by Garinovi a jeho priateľovi Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla sánka, keby im nehrozila poprava. K nej však nedôjde, na múr zaútočí armáda monštier a pomoc skvelých vojakov sa ich väzniteľom hodí. Ťažko ale povedať, či si zoči-voči valiacim sa nemilosrdným monštrám nemali radšej vybrať tú popravu. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (13)

Trailer 9

Recenzie (581)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Pokud k filmu přistoupíte, jako k nenáročné a vizuálně zajímavé podívané, můžete se velice dobře pobavit. Triky jsou povětšinou spíše mizerné, ale akce je dost, film není dlouhý a dokáže pobavit. Rozhodně však neočekávat nic světoborného a nejznámější režisérova díla to připomíná jen občasnou vizuální stránkou. ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Je to strašně pitomý, ale pořád se mi to líbilo víc, než Kong, kterého jsem si dal minulý týden. Zatímco přerostlého opičáka a jeho podzemní přátele jsem zčásti prozíval, zčásti uvažoval, zda si mám vyrazit mozek z hlavy pangalaktickým megacloumákem, abych si ukrátil trápení, tady jsem se mnohokrát od srdce zasmál. A smích je zdravý. Abych to zkrátil: tak blbý, až je to hezký. ()

Reklama

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Matt Damon celkem neúspěšně paroduje Legolase v tomto nelogickém, místy i vizuálně odpudivém filmu, který zaujme leda tak otázkou, kam tedy režisér těch 150 milionů proboha investoval. Téměř nikde tato částka není vidět, jelikož CGI příšery po většinu času vytváří souvislou zelenou lajnu, příběh pravděpodobně psal jakýsi "štamgast" místního opiového doupěte a chemie mezi herci je téměř nulová. Film tedy funguje pouze ve chvílích, kdy nám Zeď ukazuje všechna svá vylepšení a zbraně. A to je dámy a pánové, vzhledem k obřímu rozpočtu a citelnému potenciálu látky, vážně zoufale málo. PS: Pořád mi vrtá hlavou, proč se Matt Damon upsal něčemu takovému. Jistě, hypotéka se platit musí, ale jde to přece i s kapkou sebeúcty! „There's only one. Kill the Queen. Kill the Queen, or we all die.“ ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $150miliónovTržby USA $45,540,830Tržby Celosvetovo $334,933,831Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,111,088Tržby za predaj DVD v USA $5,154,193║ No tie príšerky ma fakt zaskočili, netušil som že sa to bude uberať až tak smerom k fantasy. Osobne som dúfal, že to bude skôr niečo dôstojnejšie o veľkom čínskom múre. Takto to je len laxné tuctové fantasy, ktoré pripomína uletenú "všestrannosť" Paul W. S. Andersona (Pompeje, Traja mušketieri). Našťastie ale Zhang Yimou je ale zručnejší režisér a dokáže sa aspoň vyhrať s vizuálom. Proste film kde sa zas pekne vybláznili kostyméri, akcia taký guláš ale újde, trikovo znesiteľné. /50%/ ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Budem tu celkom úprimný. Nečakal som od "The Great Wall" zázraky. Dúfal som len, že ma film bude baviť. A musím povedať, že prvá polka ma výrazne potešila a dostala do príbehu, no potom to scenáristi dopracujú o veľké množstvo ďalších dejových línií, ktoré ma absolútne neberú. Aby som to však upresnil, tak povedzme, že boje proti Tao Tie sú zaujímavé. Matt Damon v role skvelého lukostrelca je podľa mňa zaujímavý. Technika boja našich čínskych susedov je podľa mňa vynikajúca. To sú však veci, na ktoré sa mal film podľa môjho názoru sústrediť. Miesto toho tu máme iné malé príbehy, kde William sa háda so svojim priateľom, lebo majú na celú situáciu iné názory. Máme tu Sira Ballarda, ktorý im sľúbi, že im pomôže ujsť a priniesť čierny prach. Máme tu love story medzi Williamom a veliteľkou Lin a to všetko film neskutočne spomaľuje a nemá to v sebe elementy, ktoré by ma držali pri tom, aby som to sledoval. Pretože tieto línie sú mi absolútne ukradnuté. Vieme ako tieto veci dopadnú a je to plné klišé. A okrem toho vizuálna stránka filmu je miestami vynikajúca a miestami mi tie počítačové triky absolútne bijú do očí. Je to film, ktorý si viem predstaviť pustiť znovu, keď by sme si s kamarátmi sadli k telke s pivom a čipsami. Možno aj sám by som si to znovu pozrel. Minimálne je tu dosť veci, ktoré ma držali a je tu pár skvelých čínskych vynálezov, z ktorých človeku padne sánka, no výsledný efekt filmu je podľa mňa lepší priemer. Zvážte si sami. Hodnotenie: C+ ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (10)

  • Štáb nedostal povolenie natáčať pri Veľkom Čínskom múre, neskôr bol v post-produkcii dosadený zvlášť. (belinko)

Súvisiace novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (viac)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (viac)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (viac)

Reklama

Reklama