Reklama

Reklama

Soudný den

(festivalový názov)
  • Južná Kórea Illyumyeolmangbogoseo (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Doomsday Book je poviedkový sci-fi film skladajúci sa z troch rôznych poviedok. Prvá poviedka nazvaná "Heaven's Creation" je o robotovi, ktorý ožil a o tom, čo nasleduje potom. Druhá poviedka "The New Generation" je príbeh z pohľadu chlapca, z ktorého sa stal zombie. Tretia poviedka "Happy Birthday" reinterpretuje "The Christmas Gift" od O. Henryho (William Sydney Porter). (nessbeal)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (31)

Dexter1 

všetky recenzie používateľa

Fotografie, trailer ale aj synopsa filmu vyvoláva očakávania. Čakal som drsný trikový sci-fi horor, lenže opak je pravdou. V konverzačnom duchu, pričom sú stále prítomné symboly náboženstva (či už kresťanstvo alebo budhizmus), rôzne filozofické úvahy a satirický nádych spôsobujú netradičný pôžitok z tohto druhu filmu. Keď si uvedomíte, že film nie je tým čím sa na prvý pohľad zdá, tak si môžete užiť príjemné dve hodiny. Celý dojem znásobuje skvelá technická stránka a zručná práca oboch režisérov. Bohužiaľ niekedy poviedkam dojde dych a nefunguje stupňovanie deja, kvôli nie moc podarenému podsúvaniu druhého plánu, čo zbytočne spomaluje celok a môže spôsobovať pocit znudenia. Kto však hľadá netradičnú snímku o konci ľudstva, pri ktorej bude musieť zapnúť závity a nie sa len bezmyšlienkovito baviť môže pokojne siahnuť i po tomto. ()

Traffic 

všetky recenzie používateľa

Chci jen upozornit, že Doomsday Book není zdaleka tak slabý film, jak se tady zatím většina lidí snaží tvrdit. Možná to způsobují nějaká osobní očekávání spojená s předchozími filmy tvůrců, netuším, ale je to nesmysl. Tenhle povídkový film je velmi chytrý a neotřelý, a přestože se mu nedaří držet 100% kvalitu po celou dobu, je to pořád vysoce zábavná záležitost. Téměř neustále tu dochází k převracení nějakých (žánrových, formálních, ideových...) konvencí a příběhy navíc fungují i jako originální satira společnosti, která se vždy strefuje do určitého aktuálního tématu. Kdy jste naposled viděli film o strachu z recyklování se zombie hlavním protagonistou? ()

Reklama

reqiuem 

všetky recenzie používateľa

Ji-un Kim a jeho typické převracení všeho, co se mu dostane pod ruce. Asi těžko nalézt žánr nebo téma, které by to svou podvratnou pitvorností nedokázal zrecyklovat :-)..Tady zvítězila aktuálnost a i přesto, že jsou jednotlivé povídky značně rozporuplné, ať už se to týče emočního dopadu na diváka nebo žánrových peripetií, originální, sebeironizující a výstřední bezesporu jsou. Nejzajímavější povídkou je sci-fi projekt umělé inteligence, který je ale také nejkomorněji natočený, což ale konvenuje s převracením žánrových postupů (kombinace robot- budhistický chrám, změna rolí a konceptů ve vztahu člověk-robot))..Každopádně přináší něco zcela jedinečného právě do vztahu člověka a stroje a nabízí nové pohledy na to, kdo je tu čí tvůrce a kdo se jak odchýlil od své přirozenosti a kdo je to vlastně ten pravý vykladač víry vzhledem k původnímu poselství textu. Na malém prostoru několika minut (s porovnáním ostatních povídek) se tak otvírají nové otázky a pohledy. Nicméně ten, kdo způsobuje skázu ve vší té arogantnosti sám sobě je, jak jinak, člověk. Pointa by nemohla být jiná. To co tu ovšem nové je, vzheldem ke vší té explicitnosti (napadá mě scéna, ve které holka vykonává svou potřebu ve chvíli, kdy se do koupelny dere polorozpadlý a po krvi lačnící zombík), je že člověk i přesto, předstírá, že má vše pod kontrolou a odmítá čelit pravdě. A to je něco, s čím se často v kriticky vyhlížejících filmech nesetkáme, i přesto, že problematizují člověka jako příčinu své vlastní skázy. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Prvá filmová poviedka Brave new world je post apokaliptický zombie horor. Zároveň je to kritika konzumnej spoločnosti hlboko skrytá za prostoduchosťou charakterových vlastností hrdinov. Človek, ktoré mu vadí špina, pritom žije v špinavom prostredí a okolí , pod nadvládou rodičov a panovačnej sestry, jeho známosť, ktorá fotí každý jeden okamih, namiesto toho aby ho prežívala, mladici ktorý obťažujú bozkávajúce sa páry kvôli promiskuite a potom všade prítomné násilie a nepochopenie. Obohatíme to o pažravosť a mediálnu dezinformatívnosť a dostaneme celkom zmysluplnú a hĺbavú poviedku s hororovými prvkami. Jediné čo jej uberá na kvalite je určitá neukotvenosť v dramatizácií príbehu a tiež snaha o vytvorenie biblicky ladeného konca - čo síce nie je zlý nápad, ale nie je ani dotiahnutý do dokonalosti. -3 hviezdy. Heavenly Creatures rozpráva o ďalekej budúcnosti a o robotoch, ktorý zastávajú v spoločnosti dôležité miesto. Príbeh je pomerne komornejší ako prvá poviedka. V jej centre stojí robot, ktorý dosiahol osvietenie. Stal sa Budhom. Na jednej strane mu jeho osvietenie zriadenci kláštora veria, ale okolitý svet, hlavne tí čo majú na svedomí konštrukciu tohto robota to považujú za chybu. Znova je tu v kontraste aspekt viery a morálky. Bohužiaľ ale robotom prezentované Budhové výroky sú pomerne známe a sprostredkovať nám ich je úlohou súčasného Dalajlámu a nie robota , ktorého autenticita je výborná. Ale chýbalo mi tam niečo pamätnejšie ako filozofovanie o tom čo už dávno poznáme - 3 hviezdy. Posledná poviedka Happy Birthday rozpráva o nepodarenej objednávke do vesmíru , ktorá zničí svet na narodeniny malého dievčatka. Rovnako ako predošlé tri poviedky aj táto v sebe nesie veľa satyrických a humorných prvkov dotýkajúcich sa našej konzumnej spoločnosti, ale rovnako ako predchádzajúce príbehy ani tento nemá výraznejšiu zápletku a okrem dobrého nápadu sa nesnaží ani o prehlbovanie vzťahov medzi postavami, čo považujem za najväčšiu chybu celého filmu. Možno že na 40 minutách sa veľa experimentovať nedá, ale príbehy by mali byť vždy o niečom viac ako len o dobrom nápade. 3 hviezdy ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Ja som sa narozdiel od J*a*k*u*b*a tešil, pretože hodnotenia tunajších hororových fajnšmejkrov mi jasne naznačili, že mne sa to bude naopak lúbiť. Prvá poviedka o víruse, po ktorom zošalejú kravy a hned' na to sa ľudský druh zmení na brutálne vymakané zombie sa mi páčila už aj kôli pár vtipným vložkám ( televízni reportéri začnú valiť na hudobné nástroje a ženská do toho spieva po rusky, alebo vývoj od neandrtálca po.... ved' sa nechajte prekvapiť ). Druhá je pre zasvätencov zenového budhizmu. Ak Wilíkov Smitíkov robot bol JA, Robot a uvedomoval si svoje ego, tak tento potom bol NIE- Ja robot a dosiahol Nirvány. Kedže sám praktikujem Zazen takže kecy v tejto druhej poviedke sa mi páčili, takže mi vôbec neprekážalo, že som sa ani raz nezľakol, alebo nevýskal od radosti nad utrhnutou hlavou či litrami preliatej krvi. No a tretia... tak to je úlet! ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (2)

  • Film byl oznámen už v roce 2006 a měl se sestávat ze tří segmentů od režisérů Ji-un Kima, Pil-seong Ima a Jae-rim Hana. Zatímco první dva jmenovaní své segmenty natočili ješte ve stejném roce, Han nabíral zpoždění a od projektu nakonec odstoupil. Snímek se tak dostal do kin až po šesti letech, s poslední častí společně režírovanou Pil-seong Imem a Ji-un Kimem. (Raztubyl)

Reklama

Reklama