Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když mladá Ellen dostane na konci války první úkol v odboji, zaplete se dvěma muži – britským tajným agentem a německým námořním důstojníkem. Láska si nevybírá a válka dokáže být krutá. Životy všech se protnou v nečekané hře osudu... (TV Prima)

Recenzie (4)

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Fiktívny film je vsadený do skutočnej udalosti, ktorá sa odohrala v roku 1945. Filmová britská špiónka sa ide rozlúčiť z osudovou láskou, ktorú jej pričinením pohltilo Severné more. Podkladom pre film bol román nemeckej spisovateľky Annette Hess Am Ende die Hoffnung. Príbeh filmu má svoje skutočné pozadie v udalosti, kedy dňa 9. februára 1945 bola nemecká ponorka U 864 potopená v severnom Atlantiku britskou ponorkou HMS Venturer. Korvetný kapitán U- 864 Ralf Reimar Wolfram mal náklad v rámci operácie Caesar mal previesť do Japonska. Náklad tvorili technické dokumentácie, výkresy a diely na techniku, ktorá mala pomôcť Japonsku obrátiť stav vo vojne s USA. Išlo o ME 163 (bezchvostové lietadlo na raketový pohon), ME 262 (stíhacie lietadlo s prúdovým motorom), lietadlo Junkers, motor BMW – Bramo 323, motor Walter (lietadlo Messerschmitt), motor MB 511 (motorové člny), ponorka Caproni (miniponorky typu CA a CB), MG 151/20 letecký kanón (výzbroj Messerschmittu), palivové čerpadlo DCN - 64A, lietadlo Campini (CC.2.1 prvé prúdové lietadlo na svete), kompresor a spaľovacia turbína Isotta-RFraschini, letecký fotoaparát Officine Galileo, radar Siemens, radar Freya (systém včasného varovania), bojová loď Bismarck, ponorka typu Satsuki, plány na výrobu rozvádzačov, dokumentácia k produktom firiem Biolinder, Zeiss a Kreisel- Geräte a nakoniec 1857 nádob s ortuťou (60t). Tento vzácny materiál doprevádzalo 73 mužov. Lenže pre Britov je táto ponorka veľmi nebezpečná a tak vyslali na U 864 najmodernejšiu ponorku Kráľovského námorníctva, Venturer. Vypálila po nemeckej ponorke 4 torpéda a zasiahla svoj cieľ jedným torpédom, spôsobom, ktorý doposiaľ v histórii ponorkových vojen nikto nedokázal. Zasiahla svoj cieľ, ktorý plával pod vodou a to sa doposiaľ nikomu nepodarilo. Vrak ponorky leží rozlomený na dve polovice v hĺbke 175 m 2 námorné míle na západ od ostrova Fedje (Nórsko). ()

fairytalebliss 

všetky recenzie používateľa

Také niečo na štýl Zwartboek, príbeh je takmer navlas rovnaký, ale kvalitou sa mu nevyrovná. Je to ale fajn vojnová romantika a možno sa aj dozviete niečo nové z histórie 2. svetovej vojny. ()

Reklama

Kozlowski8 

všetky recenzie používateľa

Příběh, složený ze vzpomínek dámy, která se ke konci 2. světové války, coby německá odbojářka a současně britská špionka, ocitne v citové pasti, když se zamiluje do dvou mužů z opačných stran. Nevadili mi němečtí herci ani skromnější výprava a nevadil by mi ani námět a příběh samotný, pokud by nebyl tak kýčovitý, plný klišé a patosu a ve výsledku nepřesvědčivý. Toto dílo mne nevtáhlo, jen kolem mne prolétlo. 40%. ()

bagger95 odpad!

všetky recenzie používateľa

Mně nesympatiční herci, hrozné herecké výkony, neskutečně laciné klišé, navíc doplněné fakticky špatnými částmi ze současnosti. Animace jsou strašné, ale to TV filmu nelze vyčítat (rozpočet). Kostýmy a lokace jsou naopak zpracovány docela dobře, díky čemuž jde výsledek trochu nahoru, celek to ale nezachrání. Český dabing navíc objevil nové dno. Dívejte se radši z okna. Je to lépe strávený čas a ušetříte na elektřině. ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama