Reklama

Reklama

The Tsunami and the Cherry Blossom

všetky plagáty
Dokumentárny / Krátkometrážny
USA, 2011

Obsahy(1)

Obete z najviac postihnutých oblastí, ktoré prežili najtvrdší úder poslednej tsunami v Japonsku, v sebe našli odvahu na obnovenie a znovuvybudovanie toho o čo prišli. Obnova Japonska sa začína počas sezóny kvitnutia japonských čerešní. (kuk0)

Recenzie (3)

kuk0 

všetky recenzie používateľa

Nádherne emociálny dokument rozoberajúci udalosti v japonsku po 11/3, i keď je pravda, že už sú dokumenty na danú tematiku, tento je ale samostatná kategória. Každý vie, ako moc je sakura (japonská čerešňa) spätá s japonskou kultúrou (kto nevie zistí to pri pozeraní) a toto dielo to ukážkovo predvádza, normálne to človeka až zarazí aký silný symbol dokáže byť obyčajný strom. Zo začiatku ukazujú dych berúce momenty počas tsunami, následne výpovede postihnutých obyvateľov pri pohľade na zdevastované oblasti, až postupne v polovici dokumentu nadväznosť so sakurami.. ktoré ich spájajú spoločne v najhoršej situácii, ako im dávajú novú nádej na život a hlavne silu pohnúť sa vpred. Nakoľko sa to stalo tesne pred hanami (cherry blossom viewing), tak celý dokument má ešte silnejší efekt.. ()

Súvisiace novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (viac)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (viac)

Reklama

Reklama