Reklama

Reklama

VOD (1)

Otcovia a synovia, žiaľ, nie vždy dokážu nájsť spoločnú reč. Paradoxne to asi najviac škrípe medzi tými, ktorí sú si v jadre podobný ako vajce vajcu. presne tak, ako ambiciózny farmár Henry (Dennis Quaid) a jeho vzdorovitý syn Dean (Zac Efron)! Obaja sú hrdí, tvrdohlaví a pre splnenie svojho sna pripravení obetovať čokoľvek... A zrejme i kohokoľvek. Nanešťastie ich predstavy o budúcnosti a o tom, za čo sa oplatí bojovať a pre čo hoc aj zbytočne riskovať, sa diametrálne líšia. Henry chce, aby mu Dean pomohol zveľadiť a rozšíriť rozsiahle rodinné pozemky, ktoré sa v ich rodine už po štyri generácie dedia z otca na syna a ktoré mu chce jedného dňa zanechať, no Dean o nič podobné nestojí, pretože sa chce stať profesionálnym automobilovým pretekárom. Ich napätý vzťah ešte viac prehĺbi nečakaná kríza, v dôsledku ktorej by rodina mohla prísť o živobytie i strechu nad hlavou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (39)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dost netradicne na Bahraniho ako rezisera. Doposial sa vo svojej tvorbe zameriaval na ludi pochadzajucich mimo USA-  roku 2005 Stankar - tamvystupoval Pakistanec, roku 2007 Chop Shop - tiez riesil zahranicnych migrantov v USA. Tuna ide o tematicku zmenu, reziser riesi bohateho farmara a jeho syna, ktory sa chcel stat pretekarom.  Nuz a konflikty zacinaju. K tomu ale vladne amaterska rezia, slabe herecke vykony a v podstate o noic nejde. Dobro a Zlo ? Urcite nie, spravodlivost ? na tu som nenatrafil. 30 % ()

Morzael 

všetky recenzie používateľa

Docela dusivý film o farmářském životě na americkém středozápadě. Kouli na noze, kterou si předávají jednotlivé generace téměř cítíte, stejně jako minimum příležitostí se posunout v životě dál a hrůzu ze světa mimo tyhle bezpečné mantinely známého. Zac Efron to zahrál suprově a to hlavní, co bych vytkl, je neobratnost režiséra, který, mi občas přišlo, neví, kdy utnout záběr. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Priznám, po prvom zhliadnutí pred troma rokmi som veľké nadšenie nezdieľal. Film som odsúdil ako obyčajnú telenovelu o zlomených rodinných vzťahoch s pochybnými hereckými výkonmi, vrátane Dennisa Quaida, ale predovšetkým ako mrhanie talentu Ramina Bahraniho na snímke, ktorá sa sprvoti javila ako krok vedľa. Po rokoch a dodatočných revíziách si musím nasrať do úst a všetko zobrať späť. Je to práve Quaid, ktorý svojim stvárnením neústupného farmára a otca s nenaplnenými očakávaniami pre jeho potomkov vychádzajúcich z nepochopenia vlastných synov absolútne žiari. A je to práve Bahrani, ktorý so svojou schopnosťou umne zakomponovať prostredia do príbehov a veľkým citom pre snímanie exteriérov, robí z filmu ešte o čosi väčšie majstrovstvo. --- Dve ikony Ameriky – poľnohospodár/farma/nekonečné kukuričné polia & pretekár/NASCAR – vo vzájomnej kolízii tvrdohlavosti, hrdosti a neoblomnosti. Záverečná katarzia s posunutím tragédie do úzadia tieňa kapitalistického ducha farmára, s následnou oslavou víťazstva a dosiahnutia cieľa, namiesto radosti však s trpkým pohľadom do zeme nadhadzuje divákovi otázku za akú cenu a zároveň odpovedá názvom filmu – za každú cenu... (x) (x) (x) (8.6.2019) (20.2.2022) (2.8.2022) (7.8.2022) (1.12.2022) (5.10.2023) ()

Foma 

všetky recenzie používateľa

Naprosto nepochopenej film, alespoň u nás. Jde o vynikající obraz života na americkým Středozápadě, bez příkras, od jakoby neúčastněnýho pozorovatele, což asi fakt platí, protože režisér je iránskýho původu. Je to vlastně taková americká verze Všech dobrých rodáků, zachycující tamní mentalitu, problémy, lásky, egocentrismus a zároveň i momenty jeho transcendence. Docela náročnej film, rozhodně nekončící happy-endem, s opravdu úžasnou kamerou a skvělýma hereckýma výkonama, Quaid je až neuvěřitelně dobrej, ale i všichni ostatní. Muselo se jim točit dobře pod Bahranim, všichni hrají uvolněně a přirozeně. Za každou cenu! bych přirovnal i k některým Malickovým opusům, v něčem stojí více nohama na zemi, v tom dobrým smyslu. ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Tohle by se v JZD Vítězný únor určitě nestalo. Pohled na americké zemědělství. 1) Docela zajímavá změna proti Plechové kavalérii žádné zásadní prozření pro diváka nepřináší. Snad jen to, že zemědělci a jejich problémy jsou všude na světě stejné. 2) 25letému Zacu Efronovi to slušelo. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (3)

  • Zac Efron bol veľmi nervózny ohľadom natáčania sexuálnej scény s Heather Graham, pretože bol do nej odjakživa zamilovaný. Celú skúsenosť opísal ako surreálnu. (Real Tom Hardy)
  • Dej film sa odohráva v štáte Iowa, no natáčanie prebiehalo v štáte Illinois, konkrétne v mestečku DeKalb a okolí. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama