Reklama

Reklama

Salinui kang

  • Južná Kórea 살인의 강 (viac)

Obsahy(1)

V roku 1985 sa dvaja spolužiaci a najlepší kamaráti Seung-Ho a Dong-Sik zamilujú do spolužiačky Myeong-Hee. Keďže tá rovnaké city k obom mladíkom nezdieľa, rozhodnúť, koho skutočne miluje, má stávka. Deň po tejto dohode je však Myeong-Hee nájdená mŕtva a jej telo nesie znaky po znásilnení. Kruh podozrivých sa zužuje a vyšetrujúci detektív Kang za vraha určí Dong-Sikovho staršieho brata, ktorý je mentálne zaostalý.
V roku 1991 je Seung-Ho, teraz už predseda triedy študentský aktivista na vysokej škole, zatvorený do väzenia. Nachádza tu Dong-Sikovho staršieho brata, ktorý si odpykáva trest za vraždu Myeong-Hee. Seung-Ho sa pokúša zistiť, k čomu v osudný deň vlastne došlo, ale márne. Dong-Sikov brat čoskoro spácha samovraždu.
V roku 1998 sa Seung-Ho k prípadu opäť vracia, tentoraz už ako prokurátor. Po rokoch sa stretáva s Dong-Sikom a zisťuje, čo sa skutočne stalo... (sochoking)

(viac)

Recenzie (3)

Fr 

všetky recenzie používateľa

TENTO FILM JE INSPIROVÁN 3 VRAŽDAMI, KTERÉ SE STALY V KOREJI, ALE POSTAVY A DETAILY JSOU SMYŠLENÉ..... /// Studentka to má za sebou (u sila? Hovno! Na poli a úplně...). Policajti melou to svoje ,,wanatata unhooooo!!!“ (což v překladu znamená něco jako – ty seš teda pěknej smrad!), klukům neměřej péra, ale ,,pubický“ ochlupení (kurva já su tak chytrej...) a ti podezřelý dostávaj nakládačku. 40 minut v hajzlu a doufám, že už se něco začne dít, páč (připomínám) je třeba sejmout ještě dva člověky. Konečně je to tady! A další!... Divnej příběh. Bez emocí. Sounáležitosti. Příběh kamarádů se 3(+2) vraždama. (Ani mě nebaví si z toho dělat prdel). Filmu se asi kromě toho, že je to nuda, nedá co vytknout. Na závěr si dáme trochu dramatu, něco mi vysvětlej, něco jsem asi nepostřehl.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád se nudím s Korejci (když už musím, tak bych si s dovolením vybral Korejky...). 2.) Zabili mi ségru, zabili mi bratra. A tebe kamaráde taky ... (a nebo ne. Tak teď fakt nevím...). 3.) Thx za titule ,,LANGI“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to priemerný kriminálny film z juhokórejskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o dvoch priateľoch zo školy, ktorí majú radi svoju spolužiačku, ale po nočnom stretnutí s jedným z nich, z ktorého ale odišla v poriadku je nájdená zavraždená a tak sa začína vyšetrovanie, pri ktorom sú medzi hlavnými podozrivými práve obaja priatelia a brat jedného z nich, ale aj tak si nie sú istí, kto je vlastne vrahom. Opäť sa stretávajú po rokoch vo väzení, kde sa mladík dostal kvôli svojim študentským aktivitám, pričom aj vo väzení dôjde k úmrtiu a keď po dlhšej dobe mladík začne pracovať pre prokuratúru, musí riešiť prípad vraždy svojej známej, ale chce aj zistiť, čo sa vlastne v tej osudnej noci pred rokmi stalo. Spracovanie ma ale sklamalo, celá zápletka znie výborne, presne takéto filmy pozerávam rád, no tentoraz to až tak dobre nevyšlo, čím ale nechcem povedať, že by to bolo zlé. Hlavným problémom je celá úvodná fáza, od ktorej sa to celé odvíja, táto necelá polhodinka v rámci žánru nestojí prakticky za nič, vôbec nič ma tu nezaujalo, nezaujímavé vyšetrovanie, ani jedna detská postava si ma nezískala, chýba tu akýkoľvek nápad alebo lepší moment, už som sa obával, že sledujem ten najhorší juhokórejský film vôbec. Ale potom sa to už našťastie výrazne vylepší, dej v priebehu filmu niekoľkokrát preskočí o dlhší časový úsek v trvaní niekoľko rokov, takže o nejakú plynulosť tu nejde, ale už tieto jednotivé úseky sú dobré, samozrejme stále to nie je nič výnimočné, ale už sa aspoň je na čo pozerať, či už celá časť vo väzení, alebo keď sám hlavný hrdina začne riešiť vraždu, toto už na ten lepší priemer stačí. Len škoda toho záveru, nie je zlý, ale dalo sa z toho získať aj viac, ani neviem, čo si mám o tom myslieť. Herecké obsadenie nie je najhoršie, ale ani ma moc nezaujalo. Je tu minimum známych hercov, čo by nemuselo byť zlé, ale všetci sú takí nevýrazní. Prakticky všetky dôležité postavy sú len priemerne obsadené a priemerne zahrané, takže som si k nim ani nedokázal vypracovať lepší vzťah. Réžia a technická stránka spočiatku za moc nestoja, ale počas zvyšku filmu už aspoň na ten priemer stačia. Našťastie Bloody innocent nie je až tak slabý film, ako to spočiatku vyzeralo, síce na pomery juhokórejských kriminálnych filmov sa jedná o veľmi výrazný podpriemer, vlastne si ani nespomínam na nejaký slabší, ale pozretie neľutujem, na to jedno pozretie to stačí. 59% ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama