Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(festivalový názov)
  • USA We Were Once a Fairytale
Krátkometrážny
USA, 2009, 14 min

Réžia:

Spike Jonze

Scenár:

Spike Jonze

Kamera:

Wyatt Troll
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Spolupráce Spika Jonze s Grammy ověnčeným raperem Kanye Westem dala vzniknout tomuto jedenáctiminutovému surreálnému filmu, v němž se ukáže, co všechno si člověk nese v sobě. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenzie (4)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Spike Jonze sa po režírovaní videoklipu Flashing Lights rozhodol neprekvapivo opäť spojiť s Kanyem. Z pôvodného zámeru natočiť videoklip k skladbe 'See You In My Nightmares' z albumu 808s & Heartbreak nakoniec vzišiel tento krátky film, podľa slov rejžu experimentálny. Fairytale vizualizuje, či už skladbu, celý album, alebo život Kanyeho Westa v danom období. Obsahovo sa treba na celý film dívať len a výhradne skrz vyššie uvedené, nakoľko v tom spočíva kontext. Inak (a bez toho) nemá zmysel Fairytale sledovať (samozrejme, dá sa uplatniť aj samostatne na všeobecnosť, tam už ale nie sú predpoklady na patričné precítenie). --- Najväčší poklad zo sledovania som si ale aj tak odniesol v podobe krátkej piano verzie skladby SYIMN, ktorú si idem na slučke už vyše hodiny (x). ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Čakať vyše polovicu filmu, (ktorá je neznesiteľná) na pekné finále je hlúposť. Hlavne, keď po tom čakaní, pôsobí ten koniec(akokoľvek pekný), neuveriteľne samoúčelne. ()

Zaujímavosti (6)

  • Z hudobného videa k skladbe "See You in My Nightmares" nakoniec vznikol tento krátky film. (Real Tom Hardy)
  • Jonze uviedol, že ani verzia premiérovaná na filmovom festivale v Los Angeles v júni 2009, ani verzie vydané v októbri 2009 na webe samotného Kanyeho Westa, neboli finálne verzie. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama