Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podľa legendy japonský generál Yamashita na konci druhej svetovej vojny ukryl kdesi v regióne juhovýchodnej Ázii, na ostrove Sulawesi, zlatý poklad nesmiernej hodnoty. Práve do týchto končín sa vyberá zazobanec Price (Les Loveday), jeho priateľka Su-Ling (Carmen Soo), inžinier Stanley (Sam Hazeldine) a výskumníčka Rie (Miki Muzuno) s ochranou v podobe žoldnierov vedených kapitánom Tino Prawom (Ario Bayu). Keď sú napadnutí neznámym nepriateľom, útočiskom sa im stane stará japonská baňa ešte z dôb svetovej vojny, kde ako onedlho zistia, Japonci vykonávali tajné experimenty na svojich zajatcoch. Séria zvláštnych udalostí im dá hroznú istotu, že tam nie sú sami... (beso74)

(viac)

Recenzie (19)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(67/2013, DVDRip) / Škoda toho záveru, nejako sa to skončilo rýchlo, aj keď práve v tom momente sa mohlo rozhodnúť či pôjde o nad alebo podpriemer. Zostalo pri tom druhom. Námet super, ale asi to chcelo viac snahy aby sa z neho dal vytrieskať kúsok s väčším napätím, kvalitnejším spracovaním. Dead Mine vyslovene nesklamal, ale highlight sobotného hororového večera z neho bude ťažko. (4/10) ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Na pomezí dvou až tří hvězd. Je škoda, že z mixu Bunkru smrti, Pádu do tmy a Morituris vzniklo jen koukatelné videobéčko, které nenadchne ani neurazí. Od Stevena Sheila je to každopádně po vynikajícím Mum and Dad zklamání. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Porovnanie s Descentom či Morituris celkom sedí, ale podľa očakávania to nedosahuje kvality ani jedného z týchto snímkov. Skupinka vojačikov, jaskyňa, šachty, mutanti / gladiátori, boj o život. Námet, ktorý sa obvykle nedá veľmi pokaziť - čo je vlastne režisérove veľké šťastie. Nakrútené je to v poriadku, takže som od momentu, keď hlavné postavy vstúpia do jaskyne, čakal, že to ohodnotím lepšie. Lenže väčšiu prvú polovicu som sa dosť prenudil, postavy mi veľa nehovorili - nebolo komu fandiť - a nebyť záverečnej vybíjanej, šiel by som do podpriemeru. Gore síce dobré, akcie je celkom dosť, ale podzemné priestory si pýtajú aj kúsok atmosféry a strachu, a s tým režisér žiaľ narábať nevie. Takže celkovo u mňa len o miniatúrnu štipku lepšie ako ďalší podobný horor Underground (2011) a na Stevenovom mieste by som sa v budúcnosti radšej vrátil k jednoduchým a poriadne brutálnym exploiťákom. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to totálne o ničom, v podstate súhlasím s J*A*S*M -om. Je to slabšie hororové béčko s trochou akcie a Joe Taslimom, ktorého si možno niektorý pamätajú ako toho sympatického seržanta zo skvelého The Raid: Redemption. Len je škoda, že radšej s tým istým obsadením (inak Sam Hazeldine mi v roli bývalého vojaka pripomenul Mikaela Persbrandta v novej Bond-like sérii Hamilton) nenatočili zábavný akčný thriller, hlavne keď mali k dispozícii výbornú kameru (týmto odovzdávam pochvalu za kvalitný vizuál) a zaujímavé pekné externé lokácie, ktoré sa žiaľ objavia len krátko. Príbeh je zbierkou pozliepaných myšlienok a tém z iných filmov, vraždy sú tuctové a nezaujímavé (čo je vzhľadom na celkom dobré obsadenie, ktoré si vyžaduje štýlovú vyvražďovačku paradox), no stále sa to dá pozerať a miestami je to aj celkom zábava, alebo sa aspoň s Hazeldinom divák zamyslí nad podstatou vojaka. Mimochodom dobre nadškrtnutá téma na diskusiu. Nebyť otrasného záveru a toho, že od nástupu cisárskej stráže na scénu to už nie je ani horor, dal by som možno aj tri *. ()

Yoshitsune 

všetky recenzie používateľa

Úvodní titulky docela vkusně udělané, hudba taky nebyla špatná a ani prostředí nebylo k zahození. A démoničtí samurajové a vysušení polo zombíci, taky měli něco do sebe A že samurajové, byli docela děsivý, své o tom ví i herní Lara Croft která se s nimi utkala v roce 2013. Násilí je zde docela vlažné a gore vcelku žádné, byť jedna slušně roztrhaná mrtvola, potěší tak nic co by nějak šokovalo. No a teď ta špatná stránka filmu, herci sou prkení a mnohdy přehrávají, takže jejich herecké výkony sou bolestné a žalostné,dialogy sou zase tupé a o ničem. Jak vidno Joe Taslim bitkař a sympaťák, byl první kdo započal, herecký styl, že se nechá obsadit a v podstatě nic nepředvede. Ano Taslim je zde asi na pět minut a nic, prostě žádný herecký výkon a ani akční scéna. Pak to aplikují, jeho kamarádi ve filmu Star Wars: The Force Awakens, ale Taslim s tím tak nějak přišel první. A film bych určitě nepovažoval za akční, těch pár rádoby akčních scén, sou k smíchu a říkal sem si, co to tam ti herci dělají ? Díky tomu všemu i ta špetka hororu, se pak vytratí, a je z toho spíš komedie. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Dead Mine bol natočený na objednávku pre HBO Asia a vzišiel zo spolupráce britského hororového režiséra Stevena Sheila s indonézsko-singapurskou spoločnosťou Infinite Studio. Tento kúsok síce neprináša nič zásadné či nevídané, v mnohých ohľadoch je však konkurencieschopný aj v celosvetovom merítku. Príbeh stojí a padá na postavách podzemných mutantov, ktorých masky nie sú najhoršie, v momente keď sa však na scéne objavia členovia cisárskej stráže, ktorí sú všetko možné, len nie desiví, to celé akosi začína ísť dolu vodou. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Nejdřív trvá nebetyčně dlouho, než skupina nesympatických individuí vůbec k inkriminované jeskyni dorazí. Pak dojde na překvápko typu "Proč jste nám to neřekli?" a pak se konečně začnou v úzkých chodbách míhat zdegenerovaní samurajové. Mírný podprůměr s příšernými maskami. 40% ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Velká slabota, laciná žánrovka pouze nudí neustálou snahou plíživě napínat, jenže když je tak nezáživně poloamatérsky natočená a především naprosto předvídatelná, nefunguje ani to. ()

zolo23 

všetky recenzie používateľa

Celý film je o tom ako sa skupinka ľudí snaží dostať zo starej japonskej bane a samozrejme je to o tom, komu sa podarí prežiť v spoločnosti nejakých zmutovaných pseudozajatcov. Scenár je otrepané klišé akých poznáme neúrekom a tak nám neostáva nič iné ako dúfať aspoň v nejaké prešpikované vraždy. Celý film sa tiahne v rovnakom tempe, nič extra čo by Vás prekvapilo, no a ten záver je z ríše zaužívaného stereotypu. Jednoducho režisér film stopne a hotovo..... ()

Šakalík 

všetky recenzie používateľa

Když pominu poněkud přitroublý námět, mohu s uspokojením konstatovat, že mě tenhle film mile překvapil. Jedná se samozřejmě o čistokrevné béčko s mizernými herci a uvalenými dialogy, nicméně díky solidní atmosféře a stísněným interiérům, ve kterých se odehrává, nabídne divákovi docela příjemně strávený čas. Filmík v některých scénách lehce evokuje Descent, i když ten je pochopitelně o třídu lepší. Nicméně i tohle indonéské dílko neurazí a nenáročné hororové fanoušky myslím plně uspokojí. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Ďalší zo snímkov, ktorý som zabudol komentovať v dobe zhliadnutia, tak to napravím teraz. Slušná výprava, sympatický kasting v dobre koprodukcii, napriek tomu, že na ČSFD je písaná vyslovene len Indonésia, masky ušli, krv sme dostali. Jasné, ambície neboli vyššie, ale obstálo to vo svojej dobe a popravde, odvtedy dodnes vychádza toľko sračiek, že toto je fakt jeden z tých lepších, slušnejších priemerných videobéčok. ()

Ronaldo79 

všetky recenzie používateľa

Řemeslně je Dead Mine na slušné úrovni, ale s přibývající stopáží ztrácí na působivosti, hlavně díky špatným protivníkům stojícím proti hledačům zlata a žoldnérům. Začátek může evokovat již několik zde zmíněných filmů, ale atmosféricky a kvalitativně se na ně moc nechytá. Přijde mi divné, když se to celé odehrává v podzemí, že je všude dostatek světla a nepůsobí to temně a už vůbec stísněně, kdyby to bylo naopak, tak mohla mít atmosféra neblahé účinky. ()

Wancohoff 

všetky recenzie používateľa

plus - pekne prostredie, ci uz exterier alebo interier, fajn mutanti. minus - bojovnici to len skazili,stacili by mutanti.minimum gore, a bodol by zazivnejsi dej a sceny. 40% ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Starý vojenský úkryt kde sa robili pokusy. Že táto téma dáva jasne najavo Béčkovosť filmu je samozrejmé, konečné prevedenie ma však unudilo k smrti viac ako som čakal. Zabíjanie postáv úplne o ničom alebo väčšinou mimo kamery, príšery veľmi slabé a japonský samurajovia sa teda vôbec nehodili. Postavy hrajú ako amatéri a to najhoršie, v tom filme sa nič nedeje. Do 45 minúty nie je absolutne nič, potom príde jedna scénka a čakáme zase do konca filmu aby sa niečo stalo. No a to niečo ? Samuraji chodia po bunkri, príšerky s nimi a hlavní hrdinovia behajú. Otras, vyhnúť sa veľkým oblúkom. PS: Kto sa teší na Taslima, tak ten tu nie je skoro vôbec. PS 2: To tam fakt nemohli dať už aspoň nejakú sexi herečku ? ()

drankeryth 

všetky recenzie používateľa

Stiesnene priestory v podzemi a nevysvetlitelne objavovanie, co sa to skryva v podivnych miestnostiach okupovane kedysi japonskymi vojakmi pocas druhej svetovej vojny vo mne vyvolavali radost na sposob, ked som videl film The Descent, ktory sa nan podoba, ale trosku v horsom prevedeni, co zas tak moc filmu neuskodilo. Sympaticke tvare podzemnych tvorov boli k svetu a ich objatie voci nevitanym hostom bolo doslova smrtelne. Aj gore scenam sa dostal priestor a pekne ukazovali, ako sa na horor patri. V tomto bode to vsetko klapalo, len k navrseniu vacsieho hodnotenia by to chcelo viac zapracovat na atmosfere, ktora by filmu viac dopomohla ku preskumavaniu kazdej miestnosti, ci nahodou sa nieco neskryva za kazdym rohom. Koniec filmu bol doslovne otvoreny a vsetci do jedneho to schytali a happy end sa nekonal. Okrem jedneho, ktory to mozno aj prezil, ale to uz bohuzial neviem, lebo vobec neukazali, ci ho zabili, alebo nie. Pre mna osobne je to slusne zvladnuty horor, ktory ma celkom dobre zabavil. ()

Reklama

Reklama