Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podľa legendy japonský generál Yamashita na konci druhej svetovej vojny ukryl kdesi v regióne juhovýchodnej Ázii, na ostrove Sulawesi, zlatý poklad nesmiernej hodnoty. Práve do týchto končín sa vyberá zazobanec Price (Les Loveday), jeho priateľka Su-Ling (Carmen Soo), inžinier Stanley (Sam Hazeldine) a výskumníčka Rie (Miki Muzuno) s ochranou v podobe žoldnierov vedených kapitánom Tino Prawom (Ario Bayu). Keď sú napadnutí neznámym nepriateľom, útočiskom sa im stane stará japonská baňa ešte z dôb svetovej vojny, kde ako onedlho zistia, Japonci vykonávali tajné experimenty na svojich zajatcoch. Séria zvláštnych udalostí im dá hroznú istotu, že tam nie sú sami... (beso74)

(viac)

Recenzie (19)

Ronaldo79 

všetky recenzie používateľa

Řemeslně je Dead Mine na slušné úrovni, ale s přibývající stopáží ztrácí na působivosti, hlavně díky špatným protivníkům stojícím proti hledačům zlata a žoldnérům. Začátek může evokovat již několik zde zmíněných filmů, ale atmosféricky a kvalitativně se na ně moc nechytá. Přijde mi divné, když se to celé odehrává v podzemí, že je všude dostatek světla a nepůsobí to temně a už vůbec stísněně, kdyby to bylo naopak, tak mohla mít atmosféra neblahé účinky. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(67/2013, DVDRip) / Škoda toho záveru, nejako sa to skončilo rýchlo, aj keď práve v tom momente sa mohlo rozhodnúť či pôjde o nad alebo podpriemer. Zostalo pri tom druhom. Námet super, ale asi to chcelo viac snahy aby sa z neho dal vytrieskať kúsok s väčším napätím, kvalitnejším spracovaním. Dead Mine vyslovene nesklamal, ale highlight sobotného hororového večera z neho bude ťažko. (4/10) ()

Reklama

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Starý vojenský úkryt kde sa robili pokusy. Že táto téma dáva jasne najavo Béčkovosť filmu je samozrejmé, konečné prevedenie ma však unudilo k smrti viac ako som čakal. Zabíjanie postáv úplne o ničom alebo väčšinou mimo kamery, príšery veľmi slabé a japonský samurajovia sa teda vôbec nehodili. Postavy hrajú ako amatéri a to najhoršie, v tom filme sa nič nedeje. Do 45 minúty nie je absolutne nič, potom príde jedna scénka a čakáme zase do konca filmu aby sa niečo stalo. No a to niečo ? Samuraji chodia po bunkri, príšerky s nimi a hlavní hrdinovia behajú. Otras, vyhnúť sa veľkým oblúkom. PS: Kto sa teší na Taslima, tak ten tu nie je skoro vôbec. PS 2: To tam fakt nemohli dať už aspoň nejakú sexi herečku ? ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Porovnanie s Descentom či Morituris celkom sedí, ale podľa očakávania to nedosahuje kvality ani jedného z týchto snímkov. Skupinka vojačikov, jaskyňa, šachty, mutanti / gladiátori, boj o život. Námet, ktorý sa obvykle nedá veľmi pokaziť - čo je vlastne režisérove veľké šťastie. Nakrútené je to v poriadku, takže som od momentu, keď hlavné postavy vstúpia do jaskyne, čakal, že to ohodnotím lepšie. Lenže väčšiu prvú polovicu som sa dosť prenudil, postavy mi veľa nehovorili - nebolo komu fandiť - a nebyť záverečnej vybíjanej, šiel by som do podpriemeru. Gore síce dobré, akcie je celkom dosť, ale podzemné priestory si pýtajú aj kúsok atmosféry a strachu, a s tým režisér žiaľ narábať nevie. Takže celkovo u mňa len o miniatúrnu štipku lepšie ako ďalší podobný horor Underground (2011) a na Stevenovom mieste by som sa v budúcnosti radšej vrátil k jednoduchým a poriadne brutálnym exploiťákom. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to totálne o ničom, v podstate súhlasím s J*A*S*M -om. Je to slabšie hororové béčko s trochou akcie a Joe Taslimom, ktorého si možno niektorý pamätajú ako toho sympatického seržanta zo skvelého The Raid: Redemption. Len je škoda, že radšej s tým istým obsadením (inak Sam Hazeldine mi v roli bývalého vojaka pripomenul Mikaela Persbrandta v novej Bond-like sérii Hamilton) nenatočili zábavný akčný thriller, hlavne keď mali k dispozícii výbornú kameru (týmto odovzdávam pochvalu za kvalitný vizuál) a zaujímavé pekné externé lokácie, ktoré sa žiaľ objavia len krátko. Príbeh je zbierkou pozliepaných myšlienok a tém z iných filmov, vraždy sú tuctové a nezaujímavé (čo je vzhľadom na celkom dobré obsadenie, ktoré si vyžaduje štýlovú vyvražďovačku paradox), no stále sa to dá pozerať a miestami je to aj celkom zábava, alebo sa aspoň s Hazeldinom divák zamyslí nad podstatou vojaka. Mimochodom dobre nadškrtnutá téma na diskusiu. Nebyť otrasného záveru a toho, že od nástupu cisárskej stráže na scénu to už nie je ani horor, dal by som možno aj tri *. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama