Reklama

Reklama

Tape 407

Trailer

Obsahy(1)

Dvaja tínedžeri letia na silvestrovskú noc z New Yorku do Los Angeles. V polovici cesty však ich lietadlo zasiahne extrémna turbulencia a let sa mení na nočnú moru. Zlé počasie vyvolá paniku medzi cestujúcimi a lietadlo nakoniec havaruje v odľahlej oblasti, ktorú vláda využíva na tajné experimenty. Hŕstka ľudí, ktorí haváriu prežili, sa celí od krvi a v zmätenom stave ocitajú v tme s neznámymi predátormi v pätách. Netušia, že v okamihu ich nechceného príchodu na toto územie sa stali súčasťou prísne tajného experimentu. (Darkage)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (23)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Nevycházím z údivu, proč tvůrci evidentně pracující s nízkým rozpočtem a found footage formou (která dovoluje za mrzký peníz natočit děsivý film, který bude přirozeně působit realistickým dojmem) do svého filmu cpou pád letadla, který se jim samozřejmě za pár šupů nemůže podařit natočit tak, aby působil autenticky. Průběh pádu found footage ještě nějak zakreje, ale místo dopadu, které řve kulisovostí už zdálky, dojem "skutečných záběrů" dost kriticky narušuje. No ale budiž. Problém spíš je, že zbytek filmu, kde už se konečně něco děje, není skoro vůbec strašidelný, nemá žádné creepy momenty ... a bohužel se nemůže opřít ani o sympatické postavy, neboť žádné takové se filmu nevyskytují. "Záporáci" ovšem dobří, chtěl bych s nimi vidět klasicky natočený horor. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Tak na film jsem se těšil. Stejně jako jsem se těšil na Dinosaur project, který jedou na stejným principu, nakonec Dinosaur překvapil a Tape 407 zklamal. Je to hlavně jak tu někteří psaly, film je až moc levný na to aby si mohl pohrávat s tímhle tématem, třeba spadlé letadlo vypadalo směšně a to jak leželo na zemi bylo pitomé, za kulisy dávám jedno velké mínus, aspoň že maskéři udělaly pár podlitin a ran jakž takž dobře. Ale i tak se jedné o málo. Dinosaura uvidíme až na konci a nějak mi neseděl s celým příběhem, jeho velikost a sevření se dost měnilo a to mě štvalo. Je ale prapodivné že film mě udržel až do konce, neustále jsem na něco čekal abych na konci nic nedostal, ale i tak hodnotím 3*, udrželo mě to a pár scén celkem ušly. ()

Reklama

Pod 

všetky recenzie používateľa

Až na Jamese Lyonse a Melanie Lyonsovou postavy nejsou sympatické vůbec. Chvilkami to tam mělo menší atmosféru ale v celku je atmosféra na nic, napětí taky nic moc a scéna z auta mě fakt překvapila. Místo toho aby kameramanka se s kamerou rozhlížela okolo kde je dinosaurus, tak jsem musel téměř po celou dobu sledovat řízení řidičky která neumí řídit. Příběh taky není o ničem a pokud jsem v objektu s plno naklonovanými potvorami, které mě považují za hlavní chod, očekávám, že uvidím více než jen sem tam ocas a zuby. Akce taky nic moc a horor po málu. Všudypřítomné potoky krve po havárii na tvářích pasažérů taky moc nedodávají na realitičnosti. No alespoň, že na konci jsem mohl vidět pár sekund theropoda z traileru. Rozhodně jsem od toho čekal víc. Ještě štěstí, že je tu pořád ještě The Dinosaur Project, do kterého vkládám mnohem více nadějí. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Takže ďalší found-footage, ale tento je dobrý! Lietadielko havaruje, vydesení a zakrvavení pasažieri sa spamätávajú zo šoku, no keby len vedeli, kde to vlastne pristáli a čo tam na nich čaká... Nie je to síce veľmi desivý horor, skôr akčný, rýchly, s poriadne sviežim tempom. Vždy sa niečo deje, hrdinovia utekajú, skrývajú sa, opäť utekajú, opäť sa skrývajú, celú dobu na nich niečo útočí a je ich stále menej a menej. Jedna vec mi vadila. Toto, čo na nich útočí, nám "nenápadne" prezradili už v polovici filmu. Ja by som bol radšej, keby si to nechali ako prekvapenie až niekde ku koncu. Ale páčil sa mi záver, dokonca veľmi! Už len za to tie štyri bodíky dám. A aj preto, že som sa nenudil. Je to ináč (podľa mňa) veľmi podobné, ako Evidence, či už kvalitami, alebo sčasti námetom, takže komu sa páčil, mal by oceniť aj tento kúsok. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Bla, bla, bla, bla, bla!!! Takýto otravný found footage horor som ešte nevidel. Niekoľko ľudí prežije leteckú haváriu a ocitnú sa stroskotaní na neznámom mieste, odkiaľ sa snažia dostať a zároveň prežiť, keďže ich začne prenasledovať niečo podivné. To, čo ich naháňa (nejdem spoilerovať) ma veľmi pobavilo a keď som videl, ako im to prešlo poza okno, začal som uvažovať či sa to neprehupne rovno do komédie, v čom ma neskôr utvrdil aj úplný záver. Ináč je to ale ukecaná slabota; najprv sa takmer 40 minút nič nedeje, okrem zrútenia lietadla, z ktorého samozrejme nevidieť skoro nič (found footage trademark). Postáv však prežije zbytočne veľa, takže neustále rozprávajú a prekrikujú sa ako opičky v ZOO, pôsobia neprirodzene, v určitých scénach je až príliš vidieť ako sa snažia hrať, opakujú naučené frázy a vlastne aj tie situácie sa mi celkovo zdali až príliš umelo strojené. Podobnosť s nedávnym Evidence je v tomto prípade naozaj evidentná, no narozdiel od Evidence, ktorá bola pekne atmosféricky vygradovaná a až na prepísknutý koniec slušne zvládnutá, tu nie je žiadne napätie, atmosféra, či dej, iba otravná hystéria nesympatických postáv a chaos, ktorý mal zrejme vytvoriť dojem intenzívnejšieho spádu. Na mňa to teda nezabralo a väčšinu stopáže som iba čakal, nudil sa a dúfal v zlepšenie, ktoré neprišlo ani v samotnom finále. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Film byl natočen za 5 dní a všechny dialogy byly improvizované. (Matros)

Reklama

Reklama