Reklama

Reklama

Rosaline je svieže a komediálne podanie Shakespearovho klasického milostného príbehu "Rómeo a Júlia". Príbeh rozpráva Júliina sesternica Rosaline, ktorá je zhodou okolností Rómeova nedávna láska. Rómeo jej zlomí srdce, keď spozná Júliu, ktorú začne zvádzať. Rosaline plánuje prekaziť tento slávny románik a získať späť svojho chlapca. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (26)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Svoje vtipné momenty to malo. Na prekvapenie naozaj dosť a bolo to tak príjemne rozložené, rovnomerne od začiatku až do konca. Taká blbosť a pritom keď sa správny scenárista s tým vyhrá, tak príde oživenie a ani moderná hudba v stredovekej Verone nemohla nikomu vadiť. Samozrejme účasť černochov a aziatov v tomto období je takou povinnou jazdou, ale v tomto žartovnom formáte to je úplne jedno. Nejaké silné dejové zvraty to nemalo, účelom bolo len zabaviť. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

,,Rozalíne" je moderným a osviežujúcim pohľadom na Shakespearové dielo „Rómeo a Júlia“ s celkovo dobrými hereckými výkonmi a úžasnými kostýmami.  Kaitlyn Dever predviedla taký presvedčivý a zábavný výkon ako Rozalíne, že by som si rád pozrel vážnejšiu a zrelšiu verziu tohto filmu s ňou ako hlavnou postavou. Aj keď bol scenár mimoriadne moderný, bol tiež prekvapivo satirický a vtipný.  Škoda, len že po uplynutí hodiny trvania filmu mu dochádza dych, tempo spomaľuje a vtipy upadajú. 5,5/10 ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Trailer vyzeral lepšie a bol aj vtipnejší. Je veľmi úsmevné ako tieto historické filmy s túžbou byť akože in, súčasné a feministické strašne zakopávajú o hlúpe vtipy ( Nemáš rád pizzu? Mám intoleranciu na laktózu).  V zásade je to miš maš postavený na klasickom príbehu, ktorý ho ale ani neposúva do inej roviny fikčných svetov a postáv, ale robí z neho skôr druhotriednu frašku. Po pol hodine mi už bolo dosť jedno, čo sa s postavami bude diať, hoci všetko dopadlo tak, ako ste od prvej minúty čakali. Jediné, čo tu stojí za zmienku je Kaitlyn Dever. Tá sa snaží zachraňovať svojim "trefným" vtipom čo sa dá, ale ruky jej zväzuje strojený a nezaujímavý scenár a hlavne televízna réžia. Niektoré zábery sú svojou prázdnotou a nulovou výpovednou hodnotou na facku. Zbytočný film, zabíjajúci celkom zaujímavý nápad. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Aj keď som veľký obdivovateľ a milovník Shakespearových klasík, tak nepohrdnem ani novšími verziami jeho slávnych dramatických diel. Natočiť príbeh Lásky Rómea a Júlie z pohľadu ohrdnutej Rosaline je sám o sebe vynikajúci nápad. A hoci to bolo poňaté takpovediac modernisticky, tak to bolo pre mňa veľmi milé prekvapenie. Správanie a maniére postáv ani zďaleka nezodpovedali duchu stredoveku, ale o to viac to pôsobilo pestrejšie a v mnohých ohľadoch práve tento fakt vytváral dôvtipný kontrast celého príbehu. Kto pozná klasickú verziu R&J, tak tam nájde o to viac svojských odkazov na toto Shakespearove dielo. Za mňa celkovo vydarený film. 4* (bolo by aj 5*, keby tam neboli niektoré zbytočné agendy) ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Šejkspír v hrobe rotuje. Mohli to rovno jak muzikál točiť, možno by to bolo aspoň o trochu zaujímavejšie. Prítomnosť teplej černoty a šikmých je u Disney už samozrejmosť, v akomkoľvek období. Pre stredoškolákov je to ale asi najspracovatelnejšia verzia, veď kto by to v dnešnej dobe ešte číta. Kasting nič moc, slovenský dabing tiež pri pár postavách netrafený. 2 z 5 ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Předlohou k filmu je slavná divadelní hra Williama Shakespeara „Romeo a Julie“. (Conspi)

Reklama

Reklama