Reklama

Reklama

Metro

Trailer 2
Rusko, 2013, 132 min

Neuvážená výstavba v centre mesta poškodí jeden z tunelov moskovského metra a do jeho útrob začína presakovať voda. Napokon sa prepadne a do podzemia začne prúdiť obrovské množstvo vody z rieky. V zaplavenom metre sú prví mŕtvi a katastrofa začína nadobúdať obrovské rozmery. Medzi ľuďmi, uväznenými v podzemí, sa nachádza aj doktor Andrej Garin a jeho manželka s milencom. Ich osobné problémy však musia ísť bokom, keďže ich čaká boj o život. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (223)

zolo23 

všetky recenzie používateľa

Neviem kto vymyslel tento plagát pretože nemá absolútne nič spoločné s týmto filmom, i dátum je len naivným marketingovým ťahom. Metro je len priemerným "katastrofickým" filmom, ktorý sa snaží byť niečím viac ako doopravdy je. Nakrútené je to pekne, hlavne kamera pri náraze metra je príjemná a netrepe sa ako to býva zvykom pri podobných filmoch. Lenže stopáž je totálne prepálená a keď si to tak zhrniem tých napínavých scén je tu hrozne málo. Viacej sa tu rozoberajú rodinné vzťahy na úkor zaujímavejších scén podzemného metra, ktorých sa tu dalo nahnať oveľa viac. Nerád to hovorím, ale zaujímavejším (totálne odpísaným) filmom bolo Denné svetlo so S.Stallonem, tam keď boli ľudia pod vodou, alebo pod tlakom stiesňujúcich podmienok, prežíval som to s nimi intenzívnejšie. Režisér Megerdičev toto nedokázal. 60% ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Jsem vděčná za absenci vědce, který to všechno prorokoval, poté došlo na jeho slova, což mu vlilo do žil takového elánu, že všechny zachránil. Konstatuji, že množství nepravděpodobných šťastných náhod odpovídá americkému standardu. Ale závěrečný happy end neprobíhá za mohutného potlesku náhodných kolemjdoucích. A dokonce skupinka prchající před vodou nevystoupí z kanalizace v suchých a nažehlených šatech s thymolinovým úsměvem na rtech. ()

Reklama

PROROK14 

všetky recenzie používateľa

Páčilo sa mi to. Pôvodne som chcel dať 5*, ale prehodnotil som to. V každom prípade sú to ale kvalitné 4*. Páčilo sa mi to dievča, pre ktoré by som asi aj ja robil všetko, aby som ju zachránil :D, páčila sa mi aj chirurgova žena, ale kvôli jej nevere som jej moc nefandil. A som rád, že to skončilo ako to skončilo. 85% ()

Terzeus 

všetky recenzie používateľa

Vydarená katastrofická snímka z východu. Režisér Megerdičev hneď v úvode predvádza skvelý strih a kameru, namotáva diváka na svoje postavy, ich postavenia a problémy a potom ich vrhne do vlaku, kde tieto problémy vlastne už nebudú záležať. Či? Naopak, vyvstanú na povrch, v kontraste s hrubou realitou životu nebezpečnej situácie je práve zatiahnutie osobných bojov hlavných postáv kľúčové pre zvýšenie napätia a udržanie pozornosti počas hutnej dvojhodinovej stopáže. Vo filme sa síce nájde pár hluchých momentov ale vydarený scenár latku drží stále vysoko. Oceniť ho treba aj pre svoju inteligentnosť a absenciu doslovnosti. Mnohé veci si pozorovateľ domyslí a iné sa mu zasa sprostredkujú obrazom. Metru to dodáva ľahký pocit nepredvídateľnosti. Kvalitní herci tiež potešia. Aby ale nebola reč len o pozitívach... mimo tých hluchých momentov prekvapí film svojím dosť neinteligentným vyvrcholením (čiže presným opakom zvyšku filmu) a tiež otravnou postavou matky, ktorá je síce dôvodom konfliktu ale ak by sa na ňu dobre nepozeralo, bola by vo filme na nič. Tak či onak, Metro je na cca 13 miliónový rozpočet (v USD) technicky skvelý a najmä žánrovo vydarený katastrofický film, t.j. napätie tu rozhodne nechýba. 80% ()

Honzek 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle jsem nechytl. Podle hodnocení jsem usoudil, že by se mělo jednat o pořádný biják. No, spletl jsem se. Námět na katastrofu pěkný, ale špatně zpracovaný. Všechny charaktery naprosto hloupé, situace, ve kterých se ocitají, řeší tím nejhorším možným způsobem a to je jen příklad. Hudební stránka je absolutně mimo, hodí se do naprosto jiné sorty filmů. Do některých scén jednoduše ani nezapadala. A místy působila opravdu směšně, ostatně jako film samotný. Snaží se být světový, ale každých 10-15 minut klopýtne o další a další klacky, které si sám hází pod nohy. Zhruba úvodní hodinku je to koukatelné, dokonce jsem přemýšlel nad čtyřmi hvězdami. Ale pak už to mělo rychlý spád a šlo to s kvalitou jen dolů. A stopáž samotná filmu též hodně vadí. Tolik náhod, které se ve filmu dějí, jsem nezažil snad v žádném jiném snímku. Při koukání jsem byl místy nucen se smát a to má být prosím katastrofický film. Raději to shrnu. Je dost možné, že vás film pohltí, protože vám stačí samotné efekty, které nejsou špatné, nebo samotná katastrofa a její průběh. Já se ale nemohl zbavit pocitu, že je to nízkorozpočtové béčko. Tři hvězdy s odřenýma ušima :( ()

Galéria (153)

Zaujímavosti (5)

  • Celkově všechny Moskevské scény se natáčely v Samaře, kde filmování probíhalo po dobu 2 týdnů. (Dlee)
  • Natáčení probíhalo na stanicích Moskovskaja a Alabinskaja v Samarském metru. (Jehova)
  • V knižné předloze se děj odehrával mezi stanicemi Tušinskaja a Ščukinskaja, kde se nachází v té době nedostavěná stanice Spartak (původně Volokolamská), avšak pro potřeby filmu se tento úsek nedal použít mimo jiné i proto, že s filmaři moskevské metro kategoricky odmítlo jakoukoliv spolupráci. (Jehova)

Reklama

Reklama