Reklama

Reklama

Môjmu najdrahšiemu

(festivalový názov)
  • Japonsko Anata e (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

''Nič neznie smutnejšie ako zvonkohra na konci sezóny.''
Príbeh zamestnanca väznice v Toyame Eijiho Kurashimu (Ken Takakura), ktorý sa po smrti svojej ženy Yoko vydá svojím kempingovým autom na cestu dlhú takmer 1300 kilometrov do Nagasaki, aby tu splnil jej posledné želanie. (sochoking)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (6)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Takéto existenčné road movie môžem. Dearest je citlivý a pomalý film o zmierení sa so smrťou, o ceste, a hlavne o nových začiatkoch. Ken Takakura je vo svojej zádumčivej tichosti perfektný a všetky vedľajšie postavy mu skvelo sekundujú. Film možno v rámci žánru neprináša nič nové, ale je veľmi príjemný a v určitom smere aj veľmi pozitívny. Mám rád filmy, kde sa dozviem o nových veciach( Tanedové básne) a ktorý je mi schopný odkryť ďalšiu časť spoločensko kultúrnych rozdielov medzi nami a Japonskom. Furuhata netlačí na pílu a necháva nás ako divákov zoznámiť sa s priestorom, s motívmy a dokonca vytvorí aj zaujímavý dejový zvrat, ktorý je ale veľmi umne zmotivovaný a pôsobí ozvláštňujúco, a nie silene. Pre mňa na nedeľný večer absolútne skvelá voľba. ()

Mik_e 

všetky recenzie používateľa

Krásná a citlivě natočená road-movie se skvělým Kenem Takakurou v hlavní roli, kterému ovšem v epizodních rolích zdatně sekundují i další známí herci (Kitano, Ayase). Film má skoro dvě hodiny, tempo je pomalé, ale přesto nenudí ani na minutu - a to hovoří za všechno. Spolu s krásnou a dojemnou hudbou snímek vyvolá v divákovi melancholickou náladu, ale žádné citové vydírání. 80 %, velká spokojenost.. ()

Reklama

IvoB 

všetky recenzie používateľa

Příjemná road movie podána s citem a civilně, aniž by musela zbytečně tlačit na pilu. Obsazení sedí, hudba je příjemná, zápletka je přes svou jednoduchost poutavá a obecně je celý film po řemeslné stránce natočen zcela s přehledem. – 8/10 ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

''Byť ženatý ešte neznamená, že o tej druhej osobe budete vedieť všetko.''- Taký iný road trip o chlapíkovi menom Kurashima, ktorý je zamestnancom väznice a po smrti svojej ženy sa vydá na cestu dlhú takmer 1300 kilometrov do Nagasaky, aby tam splnil jej posledné želanie. No a na tomto výlete postretáva rôznych ľudí, ktorí mu tu a tam pomôžu. Je to veľmi silný ľudský príbeh citlivo natočený a podfarbený takou muzikou, že máte pocit, že sa každú chvíľu rozrevete. Dokonca sa tu objaví v menšej úlohe i Takeši Kitano, ktorého charakter postavy ma totálne odfajčil. No a na konci filmu čaká chlapa zaujímavé prekvapenie a zistenie, ktoré nešetrí i diváka. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama