Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokudráma - príbeh o dolapení nacistického zločinca. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (4)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nemci posledné roky pristupujú k svojej minulosti naozaj zodpovedne a bez príkras. V tomto filme si pochvalu zaslúži hlavne nezvyčajný prístup a žánrové zaradenie, ktoré kolíše tesne na hrane filmu a dokumentu. Úplne skvele vyšlo obsadenie hlavného hrdinu - H. Knaupa, ktorý rozdáva nielen herecké výkony, ale navyše v jeho prítomnosti budete cítiť niečo skazené. Film prináša podrobnejší pohľad na jeho úkryt v Argentíne a jeho opatrnosť v kontakte s ľuďmi, ktorá mu nakoniec aj tak nepomohla. Celistvejší pohľad na Eichmanna priniesol i nedávny film Adolf Eichmann s výborným T. Krretschmannom. Ideálne by bolo pozrieť si tieto dva filmy tesne po sebe. Celkovo neskrývam spokojnosť a jediný problém som videl v tom, že Eichmannov syn vyzerá ako Žid a Židovka Silvia ako čistá árijská Nemka...80%. ()

fajnes 

všetky recenzie používateľa

Odvysielané v Kine na Dvojke. STV pokračuje v nastolenom trende výbornej dramaturgie od septembra. Ako som sa dozvedel, nie všetci nacistickí zločinci skončili v Norimbergskom procese. Veľmi dobre natočená dokudráma s dobovou atmosférou doplnená o výpovede rodinných príslušníkov zainteresovaných. Výkon Herberta Knaupa - Eichmanna v hlavnej úlohe je nepochybne najlepší, opäť mi raz pripomenul, aký nechutný je nacionalistický extrémizmus. Nemci znova bodujú v spracovaní ich histórie bez príkras. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tak sa mi zdá, že zatiaľ čo v Česku a Slovensku sa nedávna história transformuje do filmových mýtov blízkych ideológii a schopnosti vnímania aktuálnych vládcov, Nemci so svojou históriou zaobchádzajú poctivejšie. Videl som už nejaké dokumentárne filmy a čítal niekoľko článkov o pátraní a únose Adolfa Eichmanna z Argentíny. Tento film bol pre mňa zaujímavý najmä tým, že mi priblížil vzťah Eichmanna k svoje "práci", ktorú sa neúspešne snažil prezentovať ako úradnícku činnosť bez emočného obsahu. ku kladom filmu patrí obsadenie hlavnej postavy, k záporom radím malú prehľadnosť množstva postáv, ktoré sa vo filme vyskytujú. Ale je to možno spôsobené neskorou nočnou hodinou počas ktorej som film sledoval. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Tak akoze nemecka kinematografia je dost biedna /az na tvorbu Herzoga a Hanekeho ......./, ale tento dokument je po dlhom case opat pozeratellny a zaobera sa nacistickymi zlocincami z cias II. svetovej vojny. 74 % ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama