Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozprávanie sa začína v roku 1967, keď polícia nájde mŕtvoly vychyteného anglického dramatika Joea Ortona (Gary Oldman) a jeho milenca, spisovateľa Kennetha Halliwella (Alfred Molina). Ortonov život a problematický vzťah s Halliwellom je následne odkrývaný prostredníctvom asociatívne radených spomienok a domnienok Ortonových príbuzných a spolupracovníkov, ktorých spovedá životopisec John Lahr (Wallace Shawn). Prick Up Your Ears patrí k filmovým dielam, ktorých „queer“ (homosexuálny) charakter nie je manifestovaný len v téme, ale aj v spôsobe jej spracovania. Frears dôsledne ignoruje tragickú atmosféru dobového homofóbneho rámca, asociatívne rozprávania obohacuje o množstvo drobných parodizácií životopisného žánru a v neposlednom rade dôsledne potláča silný melodramatický potenciál príbehu v prospech humoru a akéhosi oslobodzujúceho ľahkovážneho nadhľadu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (8)

easaque 

všetky recenzie používateľa

zajímavý vhled do konzervativní Anglie 70-tých let a tehdejšího gay života včetně hezké psychologické studie vztahu obou partnerů v umělecké branži. Kvůli rozdílným povahám hlavních protagonistů vidíme jak vše nenávratně spěje k tragédii. Je to dobře zahrané i zpracované, ale ke 4 hvězdám ještě trochu chybí a proto jen silnější 3. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

GlamourCat 

všetky recenzie používateľa

Vypadalo to na zajímavý film. S tím, že to bylo natočené podle skutečných událostí. Jenže mi trošku vadilo, že John "Joe" byl vlastně docela sympatický a určitě hodně "cool", i když skutečnost byla taková, že to byl zvrhlý egoista. Jinak film byl decentně natočený, co mé rozmazlené oko ocení, Alfred Molina byl skvěle zoufalý a o Gary Oldman tak dobrý, že si to ani role nezasloužila! ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama