Reklama

Reklama

Bílá pomsta

  • Hongkong Hong men yan (viac)

Během pádu dynastie Čchin se země zmítaná válkou řítí do záhuby. Musí čelit nájezdům a povstání rebelských armád. Na obou frontách proti sobě pozvednou meče jako vůdci nepřátelských armád i dva nerozluční přátelé. Jeden chce spravedlnost a druhý baží po moci. Dokonce plánuje i vraždu svého druha. Zvítězí touha po dobru nebo převládne násilí? A kdo se stane vítězem na cestě za korunou? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (19)

JFL 

všetky recenzie používateľa

Tentokráte trochu osobněji: Pro člověka, který má problém si pamatovat jména, je "White Vengeance" naprosté peklo. Nemám nejmenší ponětí, co se ve filmu dělo, jen že neustále vzduchem lítala jména desítek postav a hrozně se tam pletichařilo. Ale proč? Oceňuji nápad natočit historický velkofilm, který se zaměří na pletichy či mocenskou taktiku, a ukáže je jako partii šachu. Jenže stejně jako v případě reálné deskové hry je potěšení i napětí ze sledování souboje dvou taktických mistrů stejně úměrné tomu, jak je divák obeznámen s pravidly hry. V tomto případě ale publikum sleduje dvě hodiny tahy různými figurami na prostoru vyprávění, ale nemá k dispozici žádný systém pravidel, podle něhož by mohl oceňovat bravurnost hráče/scenáristy či naopak být napjatý z chyby určité strany konfliktu. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Behom prvej polhodiny som sa stracal v deji a mal som riadny mismas v postavach asi ako väcsina ostatnych. Potom to do seba sice zacalo zapadat a uz som sa v tom orientoval, ale kladny dojem z filmu aj tak nemam. Najprv k bitkam. Pripadali mi prilis fadne a v scenach v ktorych boli pouzite pocitacove triky dost hnusne. Kedze na nich film nestoji, tak by sa to dalo prehliadnut. Lenze ani politicke cachry machry vratane tej cinskej verzie sachovej partie ma absolutne ani na chvilu nedokazali strhnut, pretoze to je podane prilis nezazivne. Ani herecke vykony ma nevytrhli z letargie. Niezeby herci hrali zle, ale su to len jednorozmerne figurky bez poriadnej hlbky a v niektorych pripadoch su akotak zaujimave len vdaka charizme jednotlivych hercov. 4/10. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Odkaz pre všetkych co sa tu oháňajú nezrozumiteľnosťou odsedovanej hry. Tak ja Vám to preložím do jazyka ktorý hádam pochopíte: 1000101011101101110101101101101101100000110110...01101000. Pre ostatných: Predstavte si že hráte Človeče nezlob sa s bielymi panáčikmi, už už ich všetkých idete nastrkať do domčeka a nejaký Ch´uj s oranžovými a iný Ch´uj s modrými sa spoja a zlikvidujú Vám celú Vašu snahu. Jediné čo si z hry užijete sú jedine tie vykopávačky panáčikov až niekde na druhý koniec izby. Každý panáčik je rovnaký hnaný kockou nekompromisne dopredu a tak po čase prestávate mať prehľad ktorý panáčik je Váš a ktorý je zlý. Možno ste mali sprvoti nejakú taktiku no v tom guláši panáčikov rôznych farieb a pozícií strácate prehľad a jediné čo vynikne je opäť len ten letiaci panáčik. Takže o čo tam išlo? Áno, kecy-nuda-kecy, súboj, kecy-nuda-kecy, súboj, kecy-nuda-kecy, bitka, kecy-nuda-kecy šermovačka. Ryžožrúti ale vedia natočiť i lepšie historické jatky. Toto bol podpriemer. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Kamera je suprová, aj pár efektov sa podarilo. Ale celé to kolíše na chaotickom príbehu v chaose mien (polku filmu som ani netušil čo je názov mesta a čo meno), chaose postáv (to každý musí mať dlhé vlasy, rovnakú bradu, rovnaké oblečenie?) a nekonečnom chaose intrík a plánov. Tradične zlyháva v dialógoch a ani vo velkolepých bitkách to nebolo ono. No a niekoľkometrové výskoky a plachtenie vo vzduchu určite nepatrí do history, ale do fantasy. Čo sa týka hry vo filme, samozrejme ako ne-Čínan som jej totálne nerozumel. To, ako aj neprimerane dlhá stopáž, spôsobovalo časté sledovanie hodiniek. ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Téměř k dokonalosti vykreslené postavy jsou největší devizou snad již sté válečné historické události Číny. Sice jsem nepochopil Weiqi, ale strategie a taktiky velkých vůdců jsou oním dalším pilířem, o který se White Vengeance jako celek opírá. Tomu taky odpovídá délka filmu a prostor, který je této tématice věnován. Tady asi mnoho lidí narazí, stejně jako já. Soubojů mnoho není, ale i tak o sebe meče narazí snad tisíckrát, pochvala. Co se audiovizuálu týká, opět je na co se dívat, což ale není nic překvapujícího. Jak píše kolega Vavča, budu citovat "tato šachová partie za shlédnutí stojí". 60% ()

Galéria (38)

Reklama

Reklama